Microunde

Microunde | Autor: lgireada

Link direct la acest mesaj

Pot pune orice fel de farfurie in cuptorul cu microunde? Am vazut ca pe unele farfurii (in strainatate) scrie Microwave safe. Dar in rest? Ce se poate intampla in caz de incompatibilitate?

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Ce-i metalic (inclusiv vopsea metalica) face scintei si-i jale...daca-i plastic mai subtirel se poate topi...la sigur merg cele de sticla sau portelan simplu...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

sau daca-i o melamina mai de proasta calitate sare smaltul(ca sa ma exprim asa) cele mai bune vase sunt cele pe care scrie clar ca sunt pentru microunde.
eu nu folosesc cuptorul decat pentru incalzit(si nu se intampla mare lucru) numai daca are margine aurie atunci ies scantei...dar pentru gatit trebuiesc vase speciale (ca dureaza mai mult)

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

in ghidurile de functionare zice asa: iei vasul pe care doresti sa il folosesti si pui apa in el, pana la jumatate. si pui in cuptor la putere maxima, timp de 90 de secunde. daca dupa ce il scoti vasul e rece si continutul caldut e ok si vasul poate fi folosit. daca vasul se incinge tare de tot nu e prea bun si nu se recomanda pentru folosirea in cuptorul cu microunde.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Portelanul merge, dar nu oricare, adica cel care are ornamente aurii/argintii pe el o sa scoata scintei.
Eu folosesc vasele de yena, astea mi se par perfecte pentru microunde.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Va multumesc frumos pt sfaturi.
Din pacate eu acum nu sunt in RO, deci am niste vase - habar n-am din ce material. Si n-as mai da bani pe altele pentru microunde.
In plus vroiam neaparat sa fac orezul cum am vazut eu ca se face la cantina. Si anume, nu exista zeama pe langa orez. In doar boabele una langa alta. Nu stiu cum sa ma explic. Cert e ca daca fac orez asa cum stiu eu, imi iese un soi de pilaf super, dar are si zeama. Eu as vrea sa fac cumva numai sa se umfle boabele, sa absoarba toata apa.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Liliana, pune mai putina apa. De ex. la 1 masura de orez, 2 masuri de apa.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LuisaTL spune:

Buna tuturor,

Eu folosesc vase din yena pt gatit / incalzit mancarea (f. rar gatesc la microunde). Mi-e teama sa folosesc farfurii din portelan. In schimb am un set de farfurii arcoroc fumurii care rezista f bine la incalzit. Pun mancarea direct in farfurie si apoi in cuptor si-mi este mult mai comod asa. Nu mai murdaresc cratiti, craticioare..etc.
Chiar si lapticul fetitei il incalzesc direct in pahar (de la setul de masa arcoroc) fara sa mai folosesc aragazul (ibric cu urme de lapte).

Luisa, mami de Dorothy (24 nov 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

quote:
Originally posted by lgireada

Va multumesc frumos pt sfaturi.
Din pacate eu acum nu sunt in RO, deci am niste vase - habar n-am din ce material. Si n-as mai da bani pe altele pentru microunde.
In plus vroiam neaparat sa fac orezul cum am vazut eu ca se face la cantina. Si anume, nu exista zeama pe langa orez. In doar boabele una langa alta. Nu stiu cum sa ma explic. Cert e ca daca fac orez asa cum stiu eu, imi iese un soi de pilaf super, dar are si zeama. Eu as vrea sa fac cumva numai sa se umfle boabele, sa absoarba toata apa.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums



NU trebuie sa il faci la microwave...eu il fac asa pe aragaz...pui o lingura de ulei intr-o oala, "prajesc" un pic orezul (cum s-a spus ma sus o masura de orez la 2 de supa)...apoi torn supa, il acopar si il las la foc mic de tot...NU DESCHIDE capacul si NU IL INVIRTII CU LINGURA...il lasi asa si se umfla singurel...cam in 25 de minute e gata...totul e sa rezisti tentatiei de a-l amesteca...

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lgireada spune:

Pai daca nu-l mestec se prinde de cratita. Oare trebuie sa dau ochiul la un numar mai mic? Am numere de la 1 la 6, nu stiu echivalentul in temperaturi. Sa-l pun la 1??? Cred ca nu se face nici intr-o jumate de zi.

Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Dai la cel mai mic...la 1...sau dai la 2-3 si pui plita sub cratita. In mod normal nu se prinde daca ai focul foarte mic si tii acoperit.

Anamaria

"After all is said & done, more is said than done."

Mergi la inceput