Sa refuze laptele ?

Sa refuze laptele ? | Autor: joxy

Link direct la acest mesaj

Ana Ilinca, fiemea, a supt la san cat a fost lapte (1 luna), apoi am trect-o pe milumil 1, apoi pe milumil 2.
S-a dezvoltat ok, a luat in greutate.. niciodata nu am avut probleme cu mancarea. De la 3 si 1/2, 4 am inceput usor usor diversificarea.. suc de morcov/mar... piure... banana, cereale... nu are inca acum la 5 luni o masa formata din acestea de mai sus deoarece nu le accepta tocmai bine. Alimentul principal, in continuare laptele.
PROBLEMA: de cateva zile.. nu mai prea vrea lapte... apa si iar apa.. si nu e de la dintzi...lapte 2-3 mese pe zi... cereale, 2 linguritze..., nu-mi fac griji ca nu e subnutrita.. e vesela... dar cum ii dai biberonu cu lapte tzipa si plange. Apa bea fara probleme.. supa de legume o bea... am facut laptele cu apa plata... degeaba.. sa skimb laptele ? din cauza caldurii nu cred, ca am aer conditionat... vreau si io idei!
multumesc.

Cu respect,
Florin

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cspeana spune:

Da sa stii ca unii copii refuza laptele de aceea trebuie sa incerci sa il schimbi acum nu stiu ce mai este in Ro dar aici sunt fara lactoza sunt de soia si eu am patit asa cu fetita si accepta numai pe cel fara lactoza iar dupa putin timp si-a revenit.Pediatrul ce a spus?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

raspunsul pediatrului: Nu va speriatzi, datzii sa manance/bea ce vrea ca e din cauza caldurii.
Dar daca copilul nu iti mananca si plnge de 2-3 zile cand ii dai biberonul cu lapte... skimbi laptele si pediatrul ? :)

Cu respect,
Florin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Si eu am patit la fel cu Vladut pe la 5 luni jumate - 6 refuza laptele dar si laptele cu cereale. La 200ml de lapte puneam 2 lingurite de cereale si nu vroia (le papa cu biberonul), dupa incercari repetate sortite cu esec le-am facut mai groase si i le-am dat cu lingurita si le-a acceptat. Nici lapte simplu nu mai vroia, ii puneam biscuit maruntiti (bucatele mici) si papa cu lingurita. Toata distractia asta a durat cam o luna si apoi a acceptat iar biberonul dar doar pt. laptele simplu. Incearca cu lingurita sau cu canita cu cioc (pt. lapte). Succes!
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Nu cred ca schimbatul laptelui e solutia. Si Vladut tot Milumil a papat de la 1 luna jumate si papa si acum. Am avut o perioada de 2 saptamani cand nu a vrut deloc lapte. Acum, 11 luni jumate, papa o data pe zi lapte simplu si o data cereale de la milupa cu laptele inclus. Las-o in pace nu o forta.
Pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

la noi a inceput problema la 3 luni jumate si s-a terminat la 7 luni, timp in care i-am dat lapte doar in somn. am incercat toate marcile si felurile de lapte...nimik...urla doar cind vedea sticla. am consultat gramezi de doctori si am facut tone de analize si am auzit mii de pareri. cert este ca problema a disparut la fel de brusc precum a aparut si nici acum nu stiu cauza. poa sa fie dintii, poa sa fie caldura...poa sa fie doar o toana.
bafta si rabdarica :) o sa treaca si asta

anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Gusta laptele.Poate n-a fost depozitat bine in farmacie.Nu schimba formula,schimba cutia.Noi am patit-o.Si folosim Similac!...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilic spune:

Si noi am patit la fel de vreo 2 saptamani.Papa putin laptic si gata.De saturat nu se satura pentru ca apoi mananca mancare solida.Diferenta e ca la noi acest lucru se intampla si cu formula si cu laptele de la piept.Problema e ca ma tem sa n-o intarc asa ca stau si ma mulg si i-l dau cu cereal sau cu legume.Dar nu cred ca bea suficient lapte asa ca imi fac tot timpul probleme.

Mergi la inceput