Mamici de iulie-august 2007 (82)
Raspunsuri - Pagina 22
Morgano spune:
Felicitari mamicilor, sa va traiasca bebelusii.
Mult succes celor care trebuie sa nasca, sa va fie usor si sa va refaceti rapid.
Sunt o mamica si burtica de Cluj, si as dori daca aveti careva nr. de telefon al lui Antoni sa mi-l dati pe PM. Din pacate are ceva pb. de sanatate si nu stim cum sa aflam vesti despre ea.
Alina.a te pup dulce, am urmarit povestea ta, sper ca sunteti bine
Va pe toate si pe copilasii vostri frumosi!
Ripley 28+ Iris Maria si Ana Ecaterina(10.11.2005)
july_g spune:
Buna dimineata fetelor!
Felicitari mamicilor care au nascut zilele acestea si curaj celor care urmeaza! Nu am avut prea mult timp de cand ne-am intors de la maternitate, bebelina ne mananca tot timpul liber. Azi ma pregatesc sa ma duc la scos de ate si sincer imi e mai frica decat la nastere.
Va multumim pentru urari si eu si tati si Liana. Am sa incerc sa va relatez pe scurt povestea nasterii si apoi o sterg la alaptat!
Deci, am plecat sambata la control, ferm convinsa ca ma intorc cu zambetul pe buze acasa. Consortul de servici pana la ora 14, deci ma arunc intr-un taxi. Nimeresc la volan o taximetrita, care se panicheaza cand imi vede burtoiul " Doamna, va e rau? Eu : nu, merg la un control de rutina!" As, a incalcat aproape toate regulile de circulatie, cred ca mai avea nitel si urla pe geam: Gravida la bord!!!!!!!!!!!". Ajung la spital, o astept pe doctorita, in picioare, nema dureri, nema nimic. Apare doctorita, hai sus pe masa sa ne uitam si aud cu stupoare: Mama draga, fuga jos la internari, ca pana diseara nastem! Eu: Pe bune?????????// Ce fac eu? Bagaj nu aveam, sotu la munca eteeeeeeeee fuga la internari. Imi sun consortul sa-si ia bon de viteza si sa apara ca nastem, ma internez, aflu ca nu am voie cu nimic de acasa ( nici camasa de noapte, nici lucrusoare la bebei) si ma trezesc telepurtata in blocul de nasteri. Consortul suna in disperare, eu pe masa imi rupe doctorita membranele, ma intreaba daca ma doare, eu nimic. Ma duc topaind la consort, imi iau restul de bagaj si il trimit acasa ( alb ca foaia de hartie, tremurand tot) ca mai dureaza si n-are sens sa stea pe holuri. Pleaca cu inima indoita, eu ma intorc sa ma coc in patul de spital. Imi pune o asistenta o perfuzie, dar tot vreau pipi si perfuzia ma incurca.Incep niste dureri, asa, mititele, o doamna urla in alt salon si ma cam ia frica. Oare asa de tare doare? Incep dureri mai dese, mai maricele si se duce pe apa sambetei tot curajul meu si vreau epidurala, cezariana sau sa plec acasa, numai sa nu mai doara! Vine asistenta, imi face rapid un control ( cred ca era cam 2 ceasul)Mai ai mamico, abia 2-3 cm. Eu innebunita, cum, numai atat? Pai Doamne, ieri intrau 2 degete si acu numa 2-3 cm? Si daca doare asa la 2-3, ce fac pana la 10?pe la 3 vine doctorita, sus pe masa, aaaaaaaaa, mai avem!jos de pe masa, dar eu vreau pipi!Imi iau nenorocita de perfuzie dupa mine, ma chinui cu un pipi, ma duc iar in pat, iar imi vine pipi! Apare asistenta, unde sunteti Doamna? La baie, nu pot sa fac pipi si parca imi vine si ailalta1Intra peste mine in baie si cu o voce calda, ma linistete, imi tine perfuzia, hai mamico, fa pipi! Eu nu pot si nu pot! Si imi vineeeeeeeeeeeeee! Hai inapoi in pat, hai sa ne uitam! Surpriza!!!!!!!! Mami, tu nasti, hai ca in 10 minute scapam! Eu: Serios? Hai sa ne apucam de treaba. E si de aici, au inceput trilurile! Habar n-aveam ca am plamanii atat de buni! Si nici ca ma incadrez la categoria mezzosoprana! La 16.10 am auzit primul tipat care nu era al meu si nu am mai simtit nimic. Liana mea era acolo. La 10 pasi de mine! Vreau sa-mi vad copilul!!!!!!!!!!! Dar nu eram inca gata! Eram pe post de etamina si doctorita goblena de zor. Nu stiu domle ce mi-a facut pe acolo, dar mult a mai durat! In sfarsit imi vad comoara, 2 secunde si aflu: fetita, 3.200 kg, 50 cm, Apgar 9. acum m-am linistit, e perfecta! Ma dau jos de pe masa, razand, plangand si cand ajung langa pat, lesin spectaculos picand cu fata in jos pe pat, sperii asistentele, imi revin repede si zic senina, doar adormisem( nu dormisem un ochi macar in noaptea precedenta, nu mancasem nimic de vreo 24 de ore, cred ca eram epuizata!).Dupa inca 4 ore, sunt dusa in salon si imi tin prima oara minunea in brate! Doamne, ce mica e! Si cat e de frumoasa! Pe la 9 apare consortul( il anuntasem sa nu vina, ca nu are ce sa faca, in blocul de nasteri nu avea voie). Cu pile, reusim sa isi vada fata 2 secunde, el plange, eu rad . El se sperie de mine, eu ma uit in oglinda! Doamne ce era pe fata mea! idioata ce am fost, in loc sa imping de la gat in jos, eu impinsesem de la gat in sus! Aveam fata plina de vinisoare rosii! Dar ce mai conteaza? Suntem parinti!
Cam asta e povestea nasterii Lianei, minunea mea mica, care astazi a implinit o saptamana!
Cand mai am timp, o sa va povestesc si de conditiile din spital ca sa aveti ce va amuza si sa mai uitati nitel de griji!
Va pup si ne mai auzim!
Ioana75 spune:
Buna dimineata! Hai Simoooo!
Dana, bebeii sughit dupa masa pentru ca inghit mult aer; la fel face si bb meu. Dr mi-a spus sa nu tratez sughitul, ca e ceva normal.
Si as'noapte tot 2 treziri am avut, la 11 si la 3, sint multumita de programul fetii (chiar daca dupa masa de la 3 nu a adormit imediat si a trebuit sa o las sa adoarma linga mine; dar e mica si o iert). Am pus si eu citeva poze.
Ioana, mama Mirunei (25.08.2005) si a Smarandei (24.07.2007)
nma spune:
Simo multumim de .
cateva majorete sa fie totul bine
asteptam vesti
luna si eu i-am dat lui alex zeama de lamaie la sfatul dr de familie. ca si tine regret ca nu m-am informat suficient. acum sper ca nu voi mai face atatea greseli.
din pacate sunt foarete multi medici superficiali care recomanta pt orice antibiotic fara sa recomande investigatii. la mine in oras am mers cu alex la urgenta pt indigestie si ne-au trimis sa facem film la plamani. ma cert cu asistemta si imi spune sa nu fac mofturi ca e gratis. eu una sunt foarte suparata pe medicii de aici. am si avut destule probleme cu alex si a trebuit sa apelez la unii dintre ei, pana m-am prins cum sta treaba si am plecat la bucuresti.
nico37+ 21.07.2003
www.flickr.com/photos/9282960@N06/" target="_blank"> poze
nma spune:
si am uitat ca azi sarbatoresc
am implinit 37 de saptmani, deci nu mai stau cu frica in san ca o sa nasc prematur.
acum sunt curioasa daca o sa patesc ca lia si sa nu mai nasc desi toata lumea stie ca se poate intampla oricand. eu sincer asi vrea sa-mi plimb putin burtica prin parc si sper sa reusesc. trebuie sa ma dau si eu putin mare caci nu striu daca va mai veni si bb3. cel putin deocamdata nu e in plan.
nico37+ 21.07.2003
nma spune:
quote:
Originally posted by july_g
Ma dau jos de pe masa, razand, plangand si cand ajung langa pat, lesin spectaculos picand cu fata in jos pe pat, sperii asistentele, imi revin repede si zic senina, doar adormisem( nu dormisem un ochi macar in noaptea precedenta, nu mancasem nimic de vreo 24 de ore, cred ca eram epuizata!).
Tare frumos ai povestit. Sa-ti creasca minunea mare si frumoasa si sanatoasa. Eu astept sa povestesti si despre conditiile din spital.
nico37+ 21.07.2003
arhdy spune:
july_g nu mai pot, am ras cu lacrimi. Desi eram putin data peste cap, cand ti-am citit povestioara am ras si m-am inseninat putin. Offf, abia astept sa se nasca si printesa mea, dar inca nu vrea. Nu se intampla nimic. Nu eliminare dop, col inchis si rigid. Am de o saptamana niste dureri de burta jos si de mijloc, dar doar atat. L-am pus si pe sotul aseara la treaba si nici o miscare. Dar mai vedem.
Simo nastere usoara si te astept cu printul.
Diana 40 si Cristiana Maria
liadorian spune:
Buna dimineata somnoros!
Simo, multumim de si bafta multa la intalnirea cu Matei! Sa te refaci rapid si sa aduci acasa un bebe voinicel si sanatos!
Madalina, cred ca mesajele tale apar cu ceva intarziere pe forum, de aceea le tot pierdem. Vad ca esti din Bucuresti, deci habar n-am de unde ai putea sa-ti iei camasha aceea de alaptat.
Nico, eu de 3 zile bat mai serios drumurile (cu barbatul injurand dupa mine, evident, ca are el impresia ca-s eu nebuna si-o sa nasc in drum sau in camp si n-am facut antitetanos! ). Doar in prima seara am avut niste contractii frumushele, de ma bucuram si eu. De atunci dorm bolovan si mi-a revenit si pofta de mancare. Pe de alta parte, gaza mea era pe la ultimele eco cu vreo 5 zile mai mititica, asa ca cine stie? Poate trebuie sa-i ajunga din urma pe ceilalti bebelashi si abia dupa aceea iese, punctuala ca o lady. O pupa mama pe ea de fata isteata! (Am trecut la lingusheli, poate asa o conving sa iasa; cu cearta n-am rezolvat nimic pana acum.)
Nico, felicitari pentru cele 37 de saptamani!
Super frumoasa povestea Lianei!
LIA si domnita Miruna Demetra
Inca 1 saptamana si apoi...
nma spune:
Ioana am vazut pozele. Nu pot sa spun decat ca ai 2 fete perfecte . si sunt invidioasa pe ochisorii Mirunei si rochita Smarandei. Noi nu avem rochita asa de mica. Marti cand voi merge la medic trebuie sa mai caut.
Diana cred ca ar trebui pus sotul la treaba de mai multe ori. Si plimba burtica prin parcuri daca poti. Bb stie cand trebuie a vina. Sigur se va naste de ziua lui.
nico37+ 21.07.2003
liadorian spune:
Diana, subscriu la ce spunea Nico: daca e poate, pune barbatul la treaba des si mult! Cu al meu nicio sansa - dar nicio sansa! E fiica-sa acolo si el nu se amesteca in treburi dintr-astea. Fain e ca pe la 7-8 luni era foarte de acord cu ideea, acum nu-l prind nici legat la o partida mica.
LIA si domnita Miruna Demetra
Inca 1 saptamana si apoi...