Folositi zahar organic in prajituri?

Folositi zahar organic in prajituri? | Autor: monica-elizabet

Link direct la acest mesaj

buna fetelor,
ma intreb oare daca folosesc zahar organic in prajituri in loc de zahar normal are ceva?
noi folosim zaharul organic in cafea si nu stiu cum de nu mi-a dat prin cap pana acum sa-l incerc in pandispan sau orice alta prajitura...dar ma gandesc ca se "maroneste" putin mai tare compozitia, nu?
asta nu m-ar deranja dar oare creste la fel de frumos blatul?
voi ati incercat? si daca da ati folosit aceai cantitate ca si pentru zaharul normal(ca mie mi se pare ca zaharul organic parca-i mai putin dulce decat zaharul normal...insa s-ar putea sa fie doar o "impresie" de-a mea)
multumesc anticipat pentru raspuns

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabrielama spune:

Monica,

eu folosesc; se coloreaza putin compozitia - dat fiind culoarea zaharului - dar nu impiedica cu nimic cresterea blatului sau constistenta prajiturii.

Cat despre dulceata... n-am idee; oricum, in orice prajitura fac, eu nu pun niciodata toata cantitatea de zahar indicata in reteta, ci doar putin peste jumatate; si intotdeauna prajitura este foarte dulce!

Gabi

Please think twice before you print out this message or any other document! We are all responsible for protecting our environment! YOU can save a tree...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Eu am folosit si la indulcit prajituri si la cafea. Am fost multumita, dar sa ai grija ca nu intotdeauna "brown sugar" este identic cu organic, am inteles ca unii producatori folosesc coloranti ca sa-l "maroneasca", la fel cum se intampla si cu painea neagra. In Romania eu luam de la Plafar, aici se gaseste in orice magazin mai rasarit.
Blaturile mi-au iesit la fel si intr-adevar am pus un pic mai putin decat se specifica in compozitie.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
http://forum.desprecopii.com/forum//photo_album_cat.asp?numeX=miereamara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

multumesc mult fetelor am sa incerc si eu sa pun mai putin zahar in prajituri...eu pana acum am respectat cu strictete retetele(dar fiindca mie imi place sa mananc fff dulce)

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Monica, in afara de prajituri, folosesc zaharul brun si la gem. Foloseste-l si tu cu incredere! :-)

Vezi ca zaharul brun nerafinat de-adevaratelea (nu din ala colorat cu caramel) si din agricultura ecologica, este cam 13 ron/kg (eu il cumpar de la Plafar, e fabricat in Brazilia si e si ecologic).

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

eu il cumpar direct de la sursa
multumesc mult de sfaturi


monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput