Concediu paternal

Concediu paternal | Autor: AlxFlorin

Link direct la acest mesaj

Buna ziua !

Stie cineva daca legea 210/1999 (Legea concediului parental) mai este in vigoare ? Eu nu stiu de vreo lege care sa o fi abrogat. Nici in codul muncii (Legea 53/2003) nu apare abrogarea legii 210/1999.
In plus am gasit un articol destul de recent din 23.8.2002 care vorbeste despre ea:
http://www.avocatultau.ro/articole.asp?s=detaliu&aid=13
In consecinta, dupa parerea mea, legea este in continuare in vigoare si nu a fost in nici un fel afectata de noul cod al muncii.
Fac referinta la codul muncii deoarece mi s-a spus ca in noul cod al muncii nu se vorbeste de concediu parental (nici in vechiul de altfel - comentariul meu:-)

Va multumesc anticipat pentru orice informatie care mi-ar lamuri aceasta problema (si nu numai mie cred)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liviu`s spune:

Iti garantez ca mai este in vigoare.
sa ai grija sa obtii de la medicul de familie certificatul de absolvire a cursului de puericultura, deoarece in loc de 5 zile beneficiezi de 15 zile concediu paternal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AlxFlorin spune:

Multumesc Liviu !

Mergi la inceput

Daca te ajuta, pot sa-ti trimit si o forma tip a atestatului de absolvire a cursului de puericultura. Multi medici de familie sunt pusi in dificultate cand trebuie sa-l compuna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madishor spune:

Liviu, poti sa-mi trimiti si mie, te rog, o forma de certificat de puericultura. Exact problema asta o are medicul nostru de familie, care n-a mai dat asa ceva pana acum.
Multam fain,
madi

Mergi la inceput

Cabinet medical individual de familie
.....................................

ATESTAT
de absolvire a cursului de puericultură

Dl./dna .........................................., posesor al B.I./C.I. seria ....... nr....................., eliberată de ......................................... la data de ........................, domiciliat în ..............................................................................................................., încadrat la .................................................., asigurat la Casa de Asigurări a Municipiului București, posesor al carnetului de asigurat seria ..........................., a însușit temeinic noțiunile elementare teoretice și practice necesare în vederea îngrijirii copilului mic, necesare participării efective a tatălui la îngrijirea copilului nou-născut, prezentate în cadrul cursului de puericultură ținut la cabinetul medicului de familie.
Prezentul atestat se eliberează pentru a-i servi asiguratului la acordarea concediului paternal, în condițiile prevederilor art.4 alin.(1) din Legea nr.210/1999 privind concediul paternal și art.7 din Hotărârea Guvernului nr.244/2000 pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a Legii concediului paternal nr.210/1999.

Data Semnătura și parafa medicului de familie

Mergi la inceput