Fulguleti de noiembrie-decembrie 2006 (65)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dia1609 spune:

quote:
Originally posted by ruxandra_sb
[
Dia, da nu v-ar fi mai usor s-o tundeti c-o masina performanta? Si nu musai periuta, ci mai lungut. Macar pana trece vara si mai creste si Oana.

Are mama doi flacai.. Matei (5) si Grigore

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

da, ne-am gandit la asta, dar Oana nu sta nici o secunda.. mi-e cam greu sa explic cuiva care n-o cunoaste, dar ea n-are 2 secunde adunate de liniste ... nici s-o perii pe cap nu pot , ca imi smulge peria din mana ... si nu mai sta nicicum, nici pe spate, nici in fund... tot timpul in picioare sau in 4 labe si in miscare ... eu si pampersul de abia i-l pun, doar stand in picioare sau in 4 labe, ca altfel tb 4 maini s-o tina culcata pe masa de infasat ... cu tunsul chiar n-am alta solutie decat s-o duc la un salon special de copii, s-o pun pe un calut/masinuta/etc si eu s-o tin si cineva care stie ce face s-o tunda repede-repede.. si ea sa fie muta de uimire .. sper eu [:))]
editez ca sa zic ca as tunde-o periuta ca ii este f cald cu pleata aia ... dar cum? poate in somn...

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirona spune:

Dia- eu am vazut live un asemenea leagan - am pus-o si pe Kara in el - si nu am fost deloc incantata - era din plastic tare - nu are hamuri de sustinere a copilului si cum nu statea fata in loc si se tot uita in jur - era cat pe ce sa cada din el - cum sa explic? sa cada inspre in fata.
Deci - daca e sa te orientezi - neaparat sa fie cu hamuri, din material sa nu jeneze copila ... etc. Parerea mea.

Miro

Mergi la inceput

hai sa va mai zic una din categoria "copilul care nu sta nici o secunda": se catara pe tarc.. avem tarc din ala de plastic, nu f mare, de inaltime ca toate tarcurile... se ridica in maini pana ajunge cu gura pe marginea de sus a tarcului si apoi isi impinge picioarele in plasa tarcului, si se tot impinge cu picioarele asa si se trage cu mainile in acelasi timp, pana urca cu burta pe marginea de sus a tarcului, si incearca sa se rostogoleasca in jos.. si probabil ca ar si reusi si ar pica direct in cap daca as lasa-o ... deci nu o mai pot lasa nici in tarc singura si nesupravegheata ...si cica sunt sigure tarcurile astea ... mai inalt ca asta nu exista, au toate inaltimea stas... pai io ce ma fac acuma??? nici sa merg la wc nu mai pot ... solutii, idei pliiiz

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirona

Dia- eu am vazut live un asemenea leagan - am pus-o si pe Kara in el - si nu am fost deloc incantata - era din plastic tare - nu are hamuri de sustinere a copilului si cum nu statea fata in loc si se tot uita in jur - era cat pe ce sa cada din el - cum sa explic? sa cada inspre in fata.
Deci - daca e sa te orientezi - neaparat sa fie cu hamuri, din material sa nu jeneze copila ... etc. Parerea mea.

Miro

eee, despre asta vorbeam si eu... un leagan din care sa nu se poata da jos si din care sa nu pice in cap, ca oana nu sta linistita nicaieri

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Dia eu m-as incumeta sa ti-o tund. Tu o tii de vb - veniti la noi - locul e nou - beleste ochii in jur ... eu tac pac cu masina - gata periuta. Ce zici? Te bagi?

Miro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

Mey voua nu vi se pare ca bb din reclama de la Miniblu de-aici seamana cu dmic?

Dia, chiar asa??!! Se catara deja afara din tarc??!!
Valeu, valeleu. Ganditi-va repede s-o dati la ceva gimnastica, escalada, atletism ca altfel vai si amar. Acu pe bune, da Oana e super-tare. Felicitari!

Idei pt asa bb precoce&nazdravan n-am. Doar sa-i faceti o camera safe s-o puteti lasa si acolo singurica la o adica. Si mai sunt niste grilaje din lemn, ca sa-i creezi un perimetru sigur. Teoretic, repet teoretic , pe acelea inca nu le poate escalada.

cam asa arata: http://www.safebaby.com/

www.petitieonline.ro/petitie/sustineti_bolnavii_de_cancer_care_au_fost_lasati_fara_tratament-p41000032.html" target="_blank">Sustineti bolnavii de cancer care au fost lasati fara tratament!

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by Mirona

Dia eu m-as incumeta sa ti-o tund. Tu o tii de vb - veniti la noi - locul e nou - beleste ochii in jur ... eu tac pac cu masina - gata periuta. Ce zici? Te bagi?

Miro

m-as cam incumeta... dar ne mai tb inca 2 persoane: una s-o tina de maini sa nu si le bage in cap, alta sa cante si sa faca teatru de papusi, si eu s-o linistesc sa nu se enerveze ca-i imobilizata ... deci cred ca tb sa fie we sa fie si barbatii acasa .... dar dupa ce stii toate astea te mai bagi?? ... sper sa nu prec cu ea tunsa numai pe jumatate

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

Da, Dia - se rezolva. Dar ce ne facem daca cedeaza masina de tuns - pe caldurile astea ... nu stii la ce sa te astepti.
stii? ca in reclama aceea la bere - ce are daca o tii pe Oana vre-o 2 ore cu capul tuns doar pe jumatate - doar atat ne ia pana fugim pana in piata si luam alta masina.
Imi aduc aminte acum de o faza tare - il tundeam pe dani (asta inainte de a o avea pe Kara) si nu stiu cum mama dreq am reusit sa-l ciupesc de ureche - asta cu foarfeca - mama ce s-a mai burzulit la mine ... asa ca m-am enervat si eu si l-am lasat asa cum era - pe jumatate tuns si nearanjat. Sa-l fi vazut cum se chinuia in baie sa se tunda la spate ... apoi cu lama ... pana la urma TOT MIE mi s-a facut mila de el si ne-am impacat sa pot sa-l tund mai departe.

Hai ca o rezolvam noi cumva - dupa concediu ne bagam la o tunsorica pt Oana.

Miro

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ruxandra_sb

Mey voua nu vi se pare ca bb din reclama de la Miniblu de-aici seamana cu dmic?

Dia, chiar asa??!! Se catara deja afara din tarc??!!
Valeu, valeleu. Ganditi-va repede s-o dati la ceva gimnastica, escalada, atletism ca altfel vai si amar. Acu pe bune, da Oana e super-tare. Felicitari!

Idei pt asa bb precoce&nazdravan n-am. Doar sa-i faceti o camera safe s-o puteti lasa si acolo singurica la o adica. Si mai sunt niste grilaje din lemn, ca sa-i creezi un perimetru sigur. Teoretic, repet teoretic , pe acelea inca nu le poate escalada.

cam asa arata: http://www.safebaby.com/

da, se catara, dar inca n-a reusit sa se dea jos... si sper sa nu reuseasca, ca ar insemna sa pice direct in cap ... ideea e ca n-o mai pot lasa acolo nici 5 minute ca mi-e frica... o s-o filmez sa vedeti si voi despre ce vorbesc... a facut ieri o demonstratie in tarcul expus la premaman de s-au socat tantile alea de acolo
pfui, nu mi-o ia nimeni asa mica la vreun sport, dar cu siguranta o s-o dau cat de repede s-o putea, ca i se trage din familie (parintii mei sunt profi de sport, tatal meu e antrenor de baschet iar maica-mea a fost profa de inot, si eu am facut o tona de sporturi, dintre care de performanta: inot , atletism si baschet) ... deci urmeaza la anul inot si cand s-o putea ski ( ortopezii zic ca de abia pe la 2 ani juma sau 3 ani ski) ... vom vedea, dar cu siguranta vom avea succes pe partea asta , orice numai activitate sa fie ... si desi speram sa fie mai tarziu, deja o ia la picior, tare mi-e ca intr-o luna umbla singurica, desi n-am sprijinit-o nici macar o data sa faca pasi, ea face cate 2-3-5 pasi tinandu-se de marginea canapelei si patului... cand o face 10 pasi poate ca o s-o iau si eu de mana , asta daca nu pleaca singura ... dar pe cuvant ca io nu-s pregatita pt avantul acestui copil, prea ma ia pe nepregatite si prin surprindere de fiecare data...
acum lucrez la securizarea camerei ei, ii pun covor si scot canapeaua si o sa iau sigurante pt sertare si usile de la dulap... macar s-o pot lasa 3 minute singura pana merg si eu la wc, ca altfel o iau razna... in rest n-o pot tine intr-o singura camera, ca strabate toata casa .. o sa mai securizez eu ce pot, dar n-o sa fie safe totul, asa ca nu-mi ramane decat sa alerg si eu dupa ea intruna.. si poate mai dau jos din sunculitze asa

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput

ruxandra, sa stii ca am cautat grilaj din ala sa-i facun tarc ca al lui bea de chinico, dar n-am gasit in tm... mai caut, oricum e super idee

intrebare aparent stupida: voi mai aveti linea negra pe burta? ca la mine inca se mai vede de la buric in jos ... si nu stiu de ce naiba ma deranjeaa linea negra si nu burta in sine, da' ma rog :))

Dia de Oana (29.11.2006)

poze OANA
luna a-7-a

Mergi la inceput