Ce inseamna de fapt un parfum bun ?
Ciao fetele!
Se tot discuta despre parfumuri dar inca nu am gasit care sunt calitatile unui parfum bun (sau original)....
Eu zic ca in primul rand trebuie sa aiba un miros care sa-ti atraga atentia intr-un fel anume (ma refer la nota de baza, cea care ramane mai mult timp, ca nota de varf te poate zapaci in luarea unei decizii pripite),si in al doilea rand cat de mult persista (nu sunt inca sigura, dar cred ca cele dulci persista cel mai mult, nu?
Voi ce ziceti?
Raspunsuri
CrisaS spune:
Pentru mine un parfum bun este intr-adevar atunci cind atrage atentia adica ...mi s-a intimplat sa ma opreasca pe strada aici in America si in magazin sa ma intrebe ce parfum am folosit. Mi s-a intimplat la trei parfumuri sa fiu intrebata cu ce m-am dat. In general folosesc parfumuri care nu sint dulci , parfumuri fresh.Si am zis eu ca daca m-a oprit lumea pe strada aici sa ma intrebe cu ce m-am dat , inseamna ca miroase bine si daca m-a oprit si a doua oara si m-a intrebat inseaman ca miroase bine intr-adevar. Apoi eu mai calific un parfum bun dupa cit persista , de exemplu sint parfumuri cu care te dai si a doua zi nu mai mirosi , eu am parfumuri cu care ma dau si miros si a doua zi chiar dupa dus. Prerea mea e ca poate fi numit un parfum bun.
Daca putem sa impartasim si preferintele ar fi ok..nu stiu insa daca e voie.
Imi place subiectul mult dar mai mult mi-ar placea daca ar veni si cu exemple fiecare.
Numai bine,
Crisa
miki68 spune:
Eu cred ca un parfum bun este acela care are cat mai putini compusi sintetici sau chiar deloc. De altfel, daca ma dau cu un parfum si simt ca este inecacios, in mod sigur este sintetic. Parerea mea.
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
silvia_popa spune:
Crisa, poti te rog sa-mi spui despre care 3 parfumuri vorbesti tu? Eu sunt la faza de experimentare, inca nu am gasit ceva de care sa zic 'asta este!'. Pentru mine, un parfum bun e acela care persista, dar in acelasi timp discret, interesant, potrivit mie, etc
Siminaf spune:
Mie-mi plac mai multe, depinde de mood. Imi place f. mult Lacoste pour Femme. Superb! Distins, iese in evidenta, persistent.
CrisaS spune:
quote:
Originally posted by silvia_popa
Crisa, poti te rog sa-mi spui despre care 3 parfumuri vorbesti tu? Eu sunt la faza de experimentare, inca nu am gasit ceva de care sa zic 'asta este!'. Pentru mine, un parfum bun e acela care persista, dar in acelasi timp discret, interesant, potrivit mie, etc
Silvia
Sigur Silvia, cum sa nu. Deci primul este vorba despre ETERNITY SUMMER-Calvin Klein, este si Eternity simplu dar ala nu-mi place , dar cu summer am facut ravagii
Al doilea este ENVY ME 2-Gucci , care este absolut superb , din puctul meu de vedere , si cind eram data cu el am fost intrebata respectiv la stomatolog si la alt medic..
Va recomand cu caldura sa le incercati si sa ne spuneti si noua parerea.
Crisa
Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
mamica dulce spune:
Eu am descoperit recent Flower Bomb de la Viktor&Rolf si mi se pare absolut superb,se pastreaza ore in sir si e ataaaat de placut...
E foarte scump (pentru mine cel putin) si cred ca se incadreaza la categoria parfumuri bune.
Imi place si White Linen de la Estee Lauder,mi se pare ca aduce putin cu Channel 5.
Acum am Armani Code,e foarte fain dar dupa cateva ore se duce(sau asa mi se pare mie)
La parfumuri persistente eu as pune in top pe cele de la Givenchy,care,dupa parerea mea sunt splendide.
Am avut de cateva ori si Cool Water de la Davidoff,am fost innebunita dupa el acum cativa ani-va place?
Si ca sa termin cu preferintele tot in topul meu e si Anais-Anais pe care l-am avut de multe ori,e foarte persistent,fresh,placut.
Life is not measured by the number of breaths we take,but by the
moments that take our breath away.
Anca
carnaval
Marc
hannen spune:
Cool Water de la Davidoff,oof ce vremuri ,cu asta o facui pe prietena mea sa se "indragosteasca" de mine![]()
![]()
Envy -Gucci(probabil prima varianta) il am de citiva anibuni, a intepenit in sticla,mi se pare oribil.
Mie mi-a placut Organza de la Givenchy,Rush-Gucci,Bvulgari(oh imi scapa cum ii zice,e unul mai vechi
)
Am folosit si Poisson-CD(printre putinele parfumuri dulci care mi-au placut) si mi-au placut mult Roma si Venezia de Laura Biagioti (parca asa se scrie).
Acum am intepenit cu un Channel -chance si Estee Lauder -beyond paradise(care nu imi place prea mult)
Incerc sa-mi aduc aminte ce am mai folosit dar nu pot,cu toate ca aveam o colectie.
Hannen
mamica de trei printzese Amira
Israa
Inas
www.flickr.com/photos/moodyamira2" target="_blank">Pozici
CrisaS spune:
O sa va spun ce am eu in colectia mea pentru ca sint lesinata dupa parfumuri ..si am tot strins am tot strins am primit si am mai gasit un deal bun pe undeva, si uite-asa s-au strins acolo.Dar am jurat ca nu-mi mai iau pina nu consum din ele.
Dupa parerea mea toate sint parfumuri bune avind in vedere ca e fiecare peste 40 de dolari. Adica nu sint facaturi in cada. Cind aveti ocazia si daca va intereseaza sa mirositi unul dintre ele eu va sugerez ce anume sa incercati.
Am inteles ca s-a deschis Sephora in Romania. Cred ca acolo e cel mai indicat sa mergeti, nu?
Deci am parfumuri care le folosesc in fuctie de anotimp si la fel depinde daca e zi daca e seara , in general are fiecare locul lui.Categoric vara, pe timp de zi folosesc: Cool water -Davidoff; Cerruti Image-Cerruti; Truth-Calvin Klein; Light Blue -Dolce & Gabbana(ramine unul din parfumurile mele de suflet) Pure-Jil Sander. Seara folosesc Chanel mademoisele dar a mai dau si ziua..asta de cind l-am descoperit imi place f mult. Organza -Givenchy si tot de la Givenchy imi place si nu-l mai gasesc asa cum era acum 3 ani Hot couture..am mirosit si nu mai e la fel.
Iarna..Glamorous-R.L, Dune-C.D, Chanel Allure-Chanel, J'adore -CD.
Numai bine,
Crisa
Cind nu ai ceea ce-ti place trebuie sa-ti placa ceea ce ai!!!
http://tt.lilypie.com/7nGZm4.png
juliacosma spune:
CrisaS ,"Light blue" persista? pt ca foarte multe fete (din Romania) zic ca nu tine foarte mult; poate ca nu e original de aceea nu persista,nu?
juliacosma spune:
Am mai aflat ceva azi: ca parfumurile care au scris pe spate "Exclusive to COTY"sunt parfumuri "populare", adica nu sunt originale, nu?
Eu am un parfum IsaBELLA ROSELLINI tot pt COTY, made in Spain si nu tine mirosul decat 1 ora :(
CrisaS, pe parfumurile tale ce scrie?...si eu am un prieten care o sa-mi aduca parfumuri originale si vreau sa stiu la ce sa ma uit.
Merci!!!!!