Lactatia
Am o fetita de o luna de zile si ii dau lapte de la sin si lapte praf.Problema e ca dupa ce am iesit din spital am mai rarit-o cu laptele de sin si din cauza asta s-a mai dus si productia de lapte.LA un moment dat chiar vroiam sa renunt la alaptat. Dar fetita mea avind o problema la inima trebuie neaparat sa o hranesc la sin pina se vindeca.Nu stiu exact cum se numeste boala dar stiu ca intre ventriculul drept si sting este o despartitura care se inchide in timp.
Acum va intreb pe voi cum reusiti sa aveti lapte?sau ce trebuie sa fac sa-mi vina mai mult lapte.
Am cautat pe net si am inteles ca fenugreek est o planta foarte buna pentru lactatie.Asa o fi?
Lidia ,Tiara si David D.
Raspunsuri
mamamariana spune:
In primul rand trebuie sa o pui regulat la san - la 3 ore sau chiar mai des daca o cere si atunci sa iti goleasca complet sanii AMANDOI!!! Daca nu a putut sa pape tot din san, atunci ia pompa si pompeaza pana simti tu ca s-a golit si pana nu mai iese lapte.
Cu cat golesti mai bine sanul, cu atat data viitoare vei avea mai mult lapte. Eu am avut tot timpul mai mult lapte decat mi-a trebuit si am pompat la greu pentru ca stiam ca vor veni vremuri cand cerintele sunt mai mari... Tot ce a fost lapte in plus (stors, evident), am pus repede la frigider. Il poti pastra 24 de ore, astfel incat la masa urmatoare daca nu ai destul lapte, poti completa tot cu lapte de san. Insa atentie: NU il incalzi de doua ori! si NU il tine la temperatura camerei mai mult de o ora!!!
O alta chestie pe care trebuie sa o faci e sa bei multa apa - chiar si 4 litri pe zi acum in perioada de vara. Pune-ti deoparte cate un litru intr-o sticla si propune-ti sa o termini pana la ora de... si apoi alta, si asa mai departe.
Un alt tric este sa te intinzi si eventual sa atipesti 10-15 min inainte de fiecare alaptat. Odihna este foarte importanta.
Si nu te stresa... incearca sa nu iti pese de nimic altceva decat de bebe si de sanatatea lui.
Mananca bine, odihneste-te, relaxeaza-te, goleste sanul la fiecare 3 ore si bea multa apa. Asta e rezolvarea naturala! Daca vrei medicamente, mai bine discuta cu medicul avand in vedere si inimioara lui bb. Nu risca cu orice pastiluta sau ceaiuri pentru ca nu stii cum va reactiona ea, fiind putin mai sensibila si mai deosebita.
Bafta multa si insanatosire grabnica lui bb,
Mamamariana
tincutza spune:
Si eu m-am confruntat cu aceeasi problema acu' vreo luna si ceva... Din pacate, la mine lapticul s-a "dus"...
Dar fetele au fost tare bune sa imi dea cateva sfaturi:
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=8769&SearchTerms=tincutza
Miki si bebe Ella
danis spune:
daca zici ca ai rarit-o, sa inteleg ca ai inceput sa-i dai si formula (lapte praf) ? in afara de sfaturile de mai sus, care sunt foarte bune, straduieste-te sa nu-i dai formula, sau, daca ii dai vreodata, pune intai copilul la san, pana ii goleste pe amandoi, apoi da-i cu biberonul ce ai mai muls, apoi abia (putin probabil), daca mai e cazul, da-i formula, cu lingurita sau cu un biberon cu orificiul fff mic
sanatate multa!
daniela, mama andei (1 an si 2 luni astazi !)
ticka spune:
Toate sfaturile lui mamamariana sunt foarte bune! Golesteti sanii! Daca nu ai o pompita merge si manual dar e mai greu ..Vei munci ceva dar merita! Cand alaptam beam ceai cu lapte si multe multe lichide. dar am observat ca dupa ceai cu lapte nivelul laptelui crestea. Nu manca picant, sau mancaruri care ar putea sa nu placa bebelushului, astfel nu va avea motive sa nu suga. Succes! si nu renunta!!!!!!
-
.
gabi25 spune:
Si eu pe la vreo trei luni de la nastere am avut ceva mai putin lapte, cred ca si din cauza stresului si a oboselii. Dar am rezolvat problema, eu oricum beau foarte multe lichide si printre astea foarte mult lapte, apoi doctorita mi-a recomandat sa iau cate doua pastile de spirulina pe zi si dupa asta sa vedeti lapte pe mine, nici cand am nascut nu aveam atata si mai alaptez fara probleme si acum cand Rares are un anisor.
Sanatate la bebe mic si tie la fel.
Camelia si bebe Rares
http://community.webshots.com/user/cameliac
``````````` Just hope ```````````
adrianangi spune:
Cauta "Galactogil". Sunt granule care maresc productia de lapte. Daca esti din Bucuresti, mergi la Spitalul Universitar, la asistenta sefa de la pediatrie si cumpara de la ea o cutie (costa in jur de 100.000 de lei).
Alta solutie: bea ceai de cimbru si anason: la doi litri de apa fiarta, pui cinci lingurite de cimbru si cinci de anason, lasi infuzia vreo 10 minute si bea toata cantitatea intr-o zi!
NU RENUNTA, DESI ITI E GREU! Putin lapte de la mama e pentru bebe mai mult decit nimic!