Stelute de ianuarie - februarie 2007 (42)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Helenutza23 spune:

Roxana
iete un meniu:
6 mese de lapte pe zi (lapte de al meu+praf)-nu pot da ora ca e in functie de pui. are cat de cat un program dar ar fi de genul in jurul orei x, in jurul orei y. asa ca o sa pun decat ce are in meniu.
suc mar+portocala+para(cca 50 ml) -sper sa nu ma refuze
supa de legume (albituri+morcov+cartof+dovlecel)-pasat totul prin sita (telina nu o pasez ca nu ne place) (in jur de 70 ml)

a, tin sa precizez ca la noi inca nu s-a inlocuit nicio masa de lapte, de aceea sunt cantitati mai mici de papi.

am inceput de vreo cateva zile, din cauza caldurii, sa ii dau intre mese cate 5-10 ml de suc de portocala stoarsa pe loc, la mana, pt ca nu ii place apa. se pare ca e de acord, chiar daca se mai stramba . ma gandesc sa il hidratez in felul asta si am impresia ca ii si face pofta de mancarica. acum nu stiu cata pot sa ii dau zilnic. oricum nu depasim 20-30 ml pe zi, dati in reprize, de 2-3 ori.

marinar am vazut ca indoi apa cu suc de porto. o sa incerc si eu! a, pui apa plata, simpla, fara sa o fierbi sau alte chestii, nu?

Helenutza + Horia Constantin (18feb2007) =

ALAPTATUL HELPLINE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralu74 spune:

Dragele mele, va rog mult lamuriti-ma si pe mine cum sa fac branza de casa, ca am tot cautat pe forum unde ati scris dar nu am gasit. Din ce sa o fac? Pediatrul mi-a recomandat lactavit cu calciu lactic, voi ce parere aveti?
Daca stiti retete va rog

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Liuda spune:

fetele neata
am citit dar nu am timp asa ca raspund pe fuga...

Romaria - la mine Diana a stopat si nu a pus nimic o luna si vad ca inca traieste asa ca nu te ingrijora, uneori cresc in lungime si nu pun pe buci...

aaa despre mesele noastre...
eri la 10 lapte c u forta,
la 13 cereale, supa iaurt la lingura
la 18 orez, fructe, branza
la 22 lapte 150

dar sa va zic ca o zi nu seamana cu alta de exemplu azi de la 9 la 11 in meniu a avut mofturi... nu a mancat nimic!!!

asta e!
fetele am intrat in treaba
mai scriu pe parcurs.
asta a mea daca mananca diversificarea masii nu mananca lapte, daca mananca lapte nu mai accepta lingura... adoptia plange dupa ea!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Messa spune:

Ralu, eu branza de casa o fac asa - iau cheile de la masina, merg la Nic Cotroceni si cumpar branza de vaci grasa Prodlacta, si cand ajung acasa am branza de casa dar poti incerca cu lapte fiert cu calciu pisat, 2 pastile la 250 ml lapte.

Programul nostru de hapleala de azi:
08:00 - 60 ml lapte (de sete)
10:00 - 220 gr. pilaf sarbesc (adica am fiert orezul cu ulei de masline, am calit repede repede o ceapa, 4 ardei grasi copti si curatati, 5 rosii decojite si dezsamburite si am amestecat cu orezul; am condimentat cu oregano, busuioc, boia dulce si marar si am mai fiert amestecand cateva minute. Apoi dat prin blender)
14:00 - 200 ml "Shake de fructe" (lapte 6 masuri + ceva apa cu o piersica si 1/2 banana si 3 lingurite iaurt Bifidus)
18:30 - 200 gr. pilaf sarbesc
23:00 - 200 ml "Shake de fructe" ca mai sus

Acum realizez cat poate sa bage de fapt in ea fi-mea...

--------------------
Aici e un ticker cu Bebe Arianna ca sa stiti exact cat de maaaaare suntem!

Si aici sunt www.animalutze.com/images/messa/bebe/" target="_blank">pozele si filmuletzele noastre.

Mergi la inceput

Ylilimic - ai povestit despre baiatul tau cu kktii pe craci, imaginea asta ma amuza, si vad ca unii zic ca nu e bine... eu zic asa, lasa baiatul sa copilareasca, sa stea in pampersi, cand o sa fie pregatit atunci o sa scapi de ei. sant unii care nu il suporta care scapa de pampers usor, altii am vazut ca sant si la 5 ani cu... deci fiecare copil are mersul lui in viata!!! nu te poti compara cu vecina sau nu stiu care cunostinta si copilul tau la fel... si nu sant de acord nici cu bataia... pai la ce sa-l bati nene daca el nu e invatat sa se tina, cand ii vine pofta atunci il face, Ce se rezolva prin bataie? Pupici la baieti si lasai in copilaria lor!

mihacarm - dar tu de ce te stresezi cu kilele? ai cumva ceva in plus? eu nu am observat!!! Lasa fata kilele in pace ca esti bine!!!

hai ca acum chiar plec la treaba... nici o sedinta inca de dimineata.. .. am scapat mai usor, poate nu ma impiedic de nimeni sa ma bage iar la discutii interminabile...

aaa azi facem vaccinul de 6 luni !!!
pup

Mergi la inceput

Messa orezul ala il mananc si eu!!! apoi fata ta! Su branza de casa eu o fac la fel ... cu cheile de la masina si cu bani!

Mergi la inceput

Messa- chiar daca serban bea numai laptele de la mine fara formula?

poze

Mergi la inceput

CAT DE MULT POT MANCA BEBEII VOSTRI!!!!!!! Si noi am inceput diversificarea acu o luna, cam de pe la 5luni si 3 saptm, dar nici acum nu mananca cat ai vostri, cel mult 75ml de suc dimineata si max 100ml de supa la pranz iar seara pe la 18.00 cateva lingurite de piure de fructe cu cereale, in rest lapte matern de cate ori vrea chiar si noaptea. Eu zic ca mananca destul de putin dar nici sa-l indop nu vreau desi uneori am incercat sa ii mai dau chiar daca nu vroia, m-am lasat insa pagubasa.

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sraluca spune:

RALU74 branza iese si din lapte cu cateva pic de lamaie.

MENIU (l-am mai postat)

07.00 - bibe lapte 180 apa+6 doze ( nu intoteauna tot)
10.00 - fructe cu cereale
14.00 - 120 ml lapte cu zeama de la legume+legume pasate (o zi carne/ozi galbenur/de ieri ficatel)+ desert iaurtel
18.00 - fructe cu cereale
21-22.00 - bibe lapte cu cereale: 180 ml apa+4 lapte+2 cereale

Cam asa mancam in fiecare zi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Catalina spune:

In primul rand Pitilache SUPER IDEEE asta cu postarea meniurilor. Bravo.

Doi la mana, MESAAAAAAAAAA mai da retete, te rog mult. Sau zi unde le-ai postat daca am fost vaca si nu am vazut. Maine fac pilaf din ala lui Matei. SIGUR il va manca cred ca e super bun. Misto si reteta de shake.
Si zici ca nu se kk imprastiat fita da?

Trei la mana gata, piticu cu tasu sunt pe drum vin incoa sa o ia pe mami de la sapa si sa plecam pa. Va pupicesc pe toatele, sper sa va regasesc cu bine pe marti incolo, nu scriti mult sa pot si eu sa acopar.

Pupici multi multi

Mergi la inceput