Reteta stavrid marinat pentru iarna?

Reteta stavrid marinat pentru iarna? | Autor: ana06

Link direct la acest mesaj

Va rog sa ma ajutati si pe mine cu o reteta pentru stavrid marinat la borcan. Am dat cautare dar n-am gasit nici un subiect pe tema aceasta.Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crista-s spune:

eu cred ca poti sa il faci ca pe macrou .. cauta pe net retete de macrou ca poate sunt mai multe ...

matusa mea il face in felul urmator ( nu stiu cantitati caci nici ea nu cintareste nimic .. e totul la ochi .. iar eu doar am vazut tehnica )

deci macrou-ul in cazul ei , curatat de mate , spalat , taiate capetele, si taiat rondele de circa 4 degete ... se prajeste usor in ulei .. doar putin sa se inchida porii si sa aibe gust mai bun ..
se aseaza feliile prajite in cratita cu ceapa ( pe fundul cratitei) .. si se toarna deasupra apa + ulei+ otet+ foi de dafin + sare + piper boabe si se da acoperita la cuptor sau la foc ff mic pe aragaz pe placa eventual ... nu se amesteca ci doar se zgiltie cratita ... parca punea si bulion dar nu mai stiu ...poti sa pui dc vrei si iti place sau nu pui ca e bun precis oricum ...

se coace la foc mic pina cind zeama scade .. nu chiar de tot ... asa un pic ..

nu cunosc tehnica de pus in borcane dar poate ca se face ca la orice muratura/ dulceata ... ca la noi nu apuca sa ajunga la borcane ... asta se minca asa ...

Mergi la inceput