Accident chimic in Ucraina

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xelanoimis spune:

Nu inteleg daca e periculos sau nu...
Poate ar trebui sa luam niste masuri preventive... chiar daca va ajunge sau nu la noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andries spune:

Pai nu prea ai ce masuri preventive sa iei.

Andries

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

deci Dumnezeu cu mila.norocul nostru ca nu bate vantul.

I've gt you under my skin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Cateva informatii in plus:

http://www.hotnews.ro/articol_78784-Accidentul-ecologic-din-Ucraina-provoaca-intrunirea-Comitetului-pentru-Situatii-de-Urgenta.htm

Eu sunt in priza ca baietelul meu e la parintii mei la Baia Mare care e muuuuuult mai aproape de accident decat Bucurestiul unde locuim. Daca e ceva il aduc urgent la noi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris77 spune:

nici nu vreau sa ma gandesc la consecinte daca ar fi vant!!
sa ne fereasca D/zeu de mai rau!!!

Mergi la inceput

Un chimist a scris pe un alt forum :

"Din pdv chimic exista fosfor alb si fosfor rosu. Fosforul rosu poate forma la suprafata o usoare pelicula stravezie care poate fi numita galbena.Fosforul alb in lipsa oxigenului prin incalzire se transforma in fosfor rosu.FOSFORUL ALB ESTE FOARTE TOXIC!
Fumul toxic este pentoxid de fosfor, de aceea la transport fosforul alb se transporta sub apa. Pentoxidul de fosfor este un agent deshidratant foarte puternic este foarte avid de apa. Cu apa putina la rece formeaza acidul metafosforic cu apa multa la cald formeaza acidul fosforic.
Fereasca D-zeu sa ploua, oricum undeva se va intilni cu vaporii de apa."

Eu nu ma pricep deloc, dar din ce vad inca nu a aparut nimic oficial privind anumite masuri de protectie sau efecte care ar putea sa le aiba acest nor chimic. Ori nu e chiar asa de periculos si ziaristii exagereaza putin, ori autoritatile habar nu au ce sa faca....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniver31 spune:

si totusi......ce masuri trebuiesc luate?eu maine sunt de zi la 12 h si trebuie sa ii spun doamnei ce sta cu baiatul meu ce sa faca...dar nu prea stiu ce......imi e groaza de astfel de accidente

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joxy spune:

Oare norul toxic face umbra ? ...ca in Bucuresti e tare cald azi.

Cu respect,
G.

www.siteaudit.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

Llai, eus unt in Sigheta cum! mult mai aproape. si stau cu grija si eu. imi vine sa pelc acum pentru ca e aiurea sa stau sa ma rog sa nu bata vantul. autoritatile pot sa spuna ce vor ele. sincer astept cu sufletul la gura pana diseara si vad ce fac mai departe.

, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia

Mergi la inceput

Unii zic ca e la 300 km de granita, altii ca e la 160 . Voi intelegeti ceva ?!?! Ca eu nu inteleg nimic....

Mergi la inceput