Coacerea vinetelor
Intrebare de 100 de puncte:
cum coaceti vinetele?
Noi ne chinuim direct pe ochiul de la aragaz,punem niste staniol acolo,dar pe ochi tot curge,la sfarsit are loc marea curatare,cu frecat pana ne dor buricele degetelor.
Si asta numai pentru ca orice alta varianta am incercat,mi le-a inegrit: copt pe tabla,copt pe gratarul de friptura,dar fara capac,s.a.m.d.
Vreau idei despre coacerea vinetelor mai putin rudimentar si pastrandu-se albe si frumoase.
Multzam!
BRENDA
FOREVER YOUNG
Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
Raspunsuri
mcm spune:
Pe ochiul de aragaz si apoi frecat aragazul.
Am copt si pe tava si in cuptor dar nu raman albe ca pe ochiul de aragaz.
Pe gratar in aer liber inca nu am incercat.
www.articoledepetrecere.ro
mariussimiuc spune:
Brenda si eu tot direct pe ochiul de la aragaz le coc.La foc mic,sa nu se sparga si sa curga.
Miha si Robert
kitzy spune:
Pe plita. Pun folie pe aragaz sa nu curga direct pe el si deasupra ochiului pun o plita. E mult mai comod.
MirelaV spune:
pe plita si eu..intotdeauna cu folie de al pe aragaz..dar ideea e sa nu le lasam prea mult. sa nu se arda coaja. atunci isi schimba culoarea intr-adevar.
MirelaV
pupicei pe burticei
daniella4 spune:
Din pacate tot pe aragaz. Am incercat n variante cu cuptor, tava, dar nu aveau acelasi gust. Si zau ca-i pacat.
Un mic pont: pt a evita durerea de degete la frecat aragazul, pune putina apa sa se inmoaie si gata.
speed spune:
eu n-am plita la aragaz asa ca le coc in cuptor.sincer n-am observat diferenta la gust.
emerald isle
bubu05 spune:
Eu le fac pe flacara direct sau pe tabla si ies la fel de albe in ambele cazuri. Partea nasoala e ca trebuie frecat apoi aragazul, dar asta e...chiar si cu folie de aluminiu pe aragaz, tot trebuie spalat dupa..
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
philip spune:
eu le fac afara oe gratar, nici nu se murdareste nimic si nici nu imput casa cu miros de fum. gratarul meu e cu gaz, si deci e destul de usor, dar cred ca se poate face la orice fel de gratar.
philip&andreea
akella spune:
Eu le coc si pe plita, pe aragaz, si in cuptor (depinde cat de cald e, ca tin geamul de la bucatarie deschis). Ca sa ramana albe, nu trebuie arsa coaja si, atunci cand le pregatesc, pun si o lingura de lapte praf - ies albe si buuuuneeee...
mcm spune:
Nu am mai auzit pana acum de lapte praf in salata de vinete, dar cred ca merita incercat.
www.articoledepetrecere.ro