Meniu pt calatorii sau ce mancam in excursie
Buna fetelor!
Ideea acestui topic mi-a venit gandindu-ma la ce voi pregati eu pt drum in momentul in care vom pleca in concediu (daca vom reusi sa plecam totusi in calatorie prin tara, asa cum ne-am propus).
Cred ca ar fi un subiect foarte interesant pentru multe gospodine, acum in perioada concediilor de vara.
Asadar eu ma gandesc la:
- banalele snitele (bagate la cutia frigorifica)
- ardei umpluti cu branza
- sandwiches cu friptura si legume
- poate fac si o prajitura cu visine sau caise
Ce altceva????
Alina 17+ (cu Ana Antonia) si Luca nazdravanul (14 Feb 2003)
poze Luca nazdravan
Raspunsuri
crista-s spune:
omleta cu diverse .. ce iti place tie: ciuperci, dovlecei, ardei gras...etc ..cu paste (scurte sau lungi ) fierte, scurse si apoi puse in ou si prajita omleta...
tarta cu legume ( se poate face si monoportie in forma de muffins sau de tarte mici ) : foaie de placinta (aluat frantuzesc sau din cel ca de biscuiti dar fara zahar ) si umplutura din : spanac cu ou, smintina , brinza rasa ... sau dovlecei, sparanghel, fasole verde fiarta si facut piure in loc de spanac...
budinci sarate de legume ( din legume+ou+smintina sau lapte+briza rasa +condimente )... si asta merge coapta in forme de muffin
cartofi copti in tava cu sare si rozmarin sau fara ... pe hirtie de copt, fara ulei ( adica doar mizgaliti de ulei inainte sa ii pui in tava la cuptorul incins bine ).. crocanti ...
chiftelute de carne, de peste , de legume ...
dulce :
budinca de paste cu lapte, brinza dulce, oua .... vanilie ...stafide... etc ...
biscuiti, fursecuri....clatite impachetate bine ( ca sarmalele adica )..
eu am un fix cu mono-portiile ... pt ca sunt mai usor de folosit, nu tb sa ai cutitul la tine ca sa tai o felie ...
fructe care nu se strica pe drum : mere.. piersici, caise dar mai tari, struguri ... toate evident spalate gata ...
in geanta cu mincarea la indemina un briceag, servetele, pungulite pt simburi , gunoaie...
LiliaToma spune:
Daca ai lada frigorifica, iai orice .
Dintr-o greseala, cand am plecat la mare, mi-a ramas niste mancare de fasole verde cu cartofi. Am pus-o in caserola asa, fara mari sperante. Tare buna a fost acolo si pacat ca nu era mai multa.
In alta ordine de idei: se pot face si niste placintele, niste chifle
Lilia si Amelia(26.09.2004)
Copiii vin pe lume cu agenda lor proprie: unii ne lumineaza viata, unii ne testeaza rabdarea, unii ne dau un scop, altii incep sa aiba grija de noi.. cert este ca atunci cand vin, copiii schimba totul.. ( DH)