Mamici de noiembrie-decembrie (42)
Raspunsuri - Pagina 22
darleena spune:
BBma bucur pentru bebelina ca e bine, sa-ti traiasca!
In legatura cu intrebarea ta, eu sincer nu am avut niciodata o astfel de senzatie, de aia nici nu am raspuns mai inainte, pentru ca nu mi s-a intamplat si nu aveam ce sa zic
22+ si baby Kara
Pana vine bubu
poze bubu mic
pussi spune:
saluti.......azi toata ziua ne-am plimbat, am comandat si perdelele pt. dormitoare si biblioteca..si dupa la restaurant, singura, dra aveam o pofta de ciorba taraneasca de vacuta
Rge vezi ca te bat...ai timp de tine dupa ce nasti cat vrei tu, ne inscriem la mamici si povetim programul de slabit, kate kg. am dat jos si cat de bine sta carnea pe noi...si eu recuperez puternic la capitolul ... ca n-am voie acum! Si-ti spun cum e dupa 9 luni de abstinenta...o sa fiu ca o virgina
bb ma bucur ca sunteti bine, sanatoase Eu cu mersul la baie n-am nimic, dar as zice sa-ti faci urocultura..cu dr. ai vb?? Si eu joi merg la eco!
Jasmin012 nu vb de .... pt. mine nu exista! Si cum profitam eu de de eram in locul tau!
PUSSI 17+ MARA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile
Jasmin012 spune:
BB, , felicitari pt bebelina sanatoasa!!!
Cit despre lunile de sarcina...cum adica de-abia in saptamina 28 intram in luna a 6-a? Pai din saptamina 28 nu mai avem decit 12 saptamini, adica 3 luni, adica luna a 6-a, a7-a si a 8-a... Nastem la 8 luni? Cred ca din saptamina 28 se intra in luna a 7-a...zic si eu...calculele astea ma innebunesc...
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin20+Daniel
loub_erika spune:
bb yasmima bucur ca ai o fetita sanatoasa...,se pare ca fetele in ziua de azi sunt mai zdravene,ca si a mea e mai mare cu o sapt.,iar ce tine de sentimentul acela de dupa pisu,il mai simt si eu mai rar intradevar ,atunci cand noaptea mai trag de timp ,ca sunt somnoroasa ,dar dupa aceea am impresia ca mi se lasa in jos greutatea,asa ca incerc sa merg imediat cum simt ,ca sa nu o preseze..!! ce greutate are?!sunt curioasa ca a mea la 22 si 4 zile avea 525g...,era cu o sapt mai mare,eu fiind in 21 si 4 zile,sambata trecuta cand mi-am facut eco!!
21+ Angelina
MaraD spune:
Salutari si la toata lumea ...
Felicitari BB pentru fetita mare si sanatoasa si rezultatul bun de la eco ... Sa stii ca si eu ma intrebam daca oare o fi normal sa simt uneori presiune asa cum zici tu. Nu mi se intampla de fiecare data cand merg la toaleta, dar cel mai adesea cand vezica e plina plina ... ca vezi Doamne mami e prea lenesa sa mearga din 5 in 5 minute si mai intinde putin intre doua drumuri. Dar tine putin si sper sa nu fie chiar anormale senzatiile astea. In plus, eu mai am asa senzatie de apasare cand stau aplecata deasupra chiuvetei la spalatul de dinti si de-astea ... tre sa gasesc o alta pozitie mai confortabila!
Parca tu ai fost la nunta week-end-ul asta ... cum fu? Ai gasit cu ce sa te imbraci? Poate pui o poza pe e-mailul comun.
Si eu am o nunta in august si habar nu am ce am sa port! Voi avea cam 29 de saptamani pe atunci, deci mare rau .
Mara 22+
bb_yasmi spune:
jazmin, asa e...cu atatea calcule!!
pussi, nu are nici o legatura cu urocultura. pur si simplu cred ca atunci cand vezica e plina sustine totul sus, apoi cand e goala preseaza bebe pe ea. am uitat sa-l intreb pe dr!
mara, asa simt si eu, si nu tot timpul, doar cand e vezica fff plina! nu cred ca e anormal.am gasit ceva de imbracat pana la urma, dar mi-a fost cam greu sa stau atata pe scaun (pana la 4-5 dimineata). urmatoarea nunta o am pe 29 iulie (peste 2-3 sapt) si habar nu am cu ce ma voi imbraca atunci. am sa pun o poza la semnatura de la nunta (poate te inspira )
_
Cea mai fericita sotzie si o viitoare mamica!!!
viitoare mami 23+ de bubulina Yasmina Alisa
poza eco bb si burtik
bb_yasmi spune:
Mara, am pus 2 poze, in restu' nu se vede bine cum sunt imbracata!!
fetelor care ati revenit din concediu nu ne aratatio si noua poze????
_
poza eco bb si burtik
Jasmin012 spune:
Adica luna a 9-a tine doar o saptamina? Si ce te faci daca nasti in saptamina 39, inseamna ca nasti prematur, la 8 luni?
bebe si burtik
cum creste comoara
Jasmin20+Daniel
bb_yasmi spune:
jazmin, eu zic ce mi-a spus dr. si eu sunt in ceata cu atatea calcule! dar iese la calcul faza cu prenatalul, care se da din sapt 32 adica din luna a 7-a. asta iese, restu' nu mai inteleg. uite ce am gasit:
In a 32-a saptamana (a 7-a luna), fatul are miscari tot mai articulate, mai coordonate si mai variate datorita perfectionarii centrilor nervosi care sunt in continua dezvoltare. De asemenea organele de simt se dezvolta si se perfectioneaza.
- Astfel organul auditiv este cel mai solicitat, fiind si cel mai supus la stimuli cum ar fi bataile inimii, suntele vocii mamei, zgomotele intestinelor, toate acestea permitand auzului sa se dezvolte. Este recunoscut faptul ca dupa nastere, copilul recunoaste deja vocea mamei.
- Organul vizual al copilului la nastere, este la fel de dezvoltat ca si cel al unui adult, desi uterul mamei este lipsit de lumina. Inchide si deschide ochii reactionand la intunerc si lumina, ceea ce inseamna ca celule vizuale din retina sunt stimulate normal. In schimb pentru a focaliza obiectele sau pentru a reactiona manifestandu-si emotia, atunci cand ii este solicitata vederea, are nevoie de o perioada mai mare de timp de la nastere.
- Si mirosul este prezent la nastere, unii nou-nascuti intorcand capul spre sanul mamei datorita mirosului de lapte. Ca dovada, atunci cand sunt pusi sa suga la sanul altei mame, unii bebelusi, din cauza faptului ca sunt obisnuiti cu mirosul propriei mame, refuza suptul.
- Gustul este de asemenea bine dezvoltat, diferentiind gustul dulce de cela cru, amar sau sarat. Pe primele le tolereaza declansandu-i reflexul de supt si de inghitit, pe celelalte le refuza strambandu-se.
Pielea fatului se ingroasa si se acopera de sebuum, protejandu-l astfel de actiunea lichidului amniotic. Isi schimba pozitia, intorcandu-se cu capul spre colul uterin. Atinge deja 40 de centimetri si 1500-1700 de grame.
In saptamana 36 (a 8-a luna), stratul de grasime e din ce in ce mai mare, rotunjind formele bebelusului, iar pielea devine roz. Ajunge la 2400-2500 de grame si la o lungime de 45 de centimetri. De acum, in caz de nastere prematura, sansele de supravietuire sunt de 95%.
A 40-a saptamana de sarcina (a 9-a luna), copilul a ajuns la termen, cu o lungime medie de 50 de centimetri si o greutate aproximativa de 3000-4000 de grame. Felicitari, ati dus sarcina la bun sfarsit. Acum greul a trecut, de acum incepe greul!!
_
poza eco bb si burtik
pussi spune:
BB ceva nu-i bine, daca intri la prematuri si vezi puiuti nascuti la 26 de sapt...sunt nascuti in luna 5??? Si nu se vad pozele!
PUSSI 17+ MARA ELENA & ANA NICOLETA
Cum creste Burtica Roz
Poze Cu Titutile