Stelute de ianuarie-februarie 2007 (39)
Raspunsuri - Pagina 9
Catalina spune:
Aelita 100% dreptate. Multam de urare. Deja am transpirat.
Ca sa vedeti mostra de nesimtire, avand in vedere faptul ca de azi strainii toti sunt in concediu, ne taie aerul conditionat. Boii! Sa ma iertati dar asa ma apuca niste nervi. Si cica nici mancare la cantina nu prea mai e. Ca deh, romanii supravietuiesc si cu covrigi.
Liuda, Messa, unde sunteti mama?
kateryna spune:
Hop si eu!
neata la toata lumea!
Messa, la multi ani! Sa fi fericita, sanatoasa si sa ai parte de o viata plina de bucurii alaturi de cei dragi.
La multe lunite si stelutelor noastre care mai adauga o lunita la calendarul vietii!
Am implinit si noi acum 2 zile jumatate de an si ne-am hotarat sa incepem si noi diversificarea. Deocamdata suntem la suculet de morcov si cereale. Anelin pana acum a inteles din toata chestia asta ca morcovelul e pentru facut buru buru cu el in gura si ptr scuipat mami pe fata, iar cerealele sunt miam-miam.
In rest noi nu mergem inca in 4 labe, dar...daca tot ne-a luat mami cadou de ziua noastra www.bebe-strumf.ro/?p=productsMore&iProduct=144" target="_blank">chestia asta, astazi am facut ptr prima oara pipi la olita!!!
Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)
adinush spune:
Aelita da-mi voie sa te contrazic in nishte chestii Eu inteleg ca tu ai bune intentii da unele chestii is un pic cam exagerate...faza ca alergia la laptele de vaca e o aiureala,sorry.Pt ca laptele praf este facut din lapte de vaca.Prelucrat si rasprelucrat dar e din lapte de vaca.Daca ai alergie la lapte de vaca nu mananci nici formula si treci pe d-ala HN,HA sau care e ala fara lactoza ca nu am avut tangente cu ele.
Problema cu laptele de vaca e ca este foarte gras,tocmai de aceea la tara unde lumea n-are posibilitate nici capital sa cumpere lapte praf se da lapte diluat cu apa.
Si ca nu are catitatile optime de fier,vitamine,proteine.etc pt dezvoltarea unui copil.
Dar astea se fac simtite in cazul unui copil alimentat exlusiv cu lapte de vaca.
Daca eu ii dau formula,de unde is ia si mama fierului si tot ce mai are nevoie nu vad de ce nu i-as da o lingurita de branza sau de iaurt,facut din lapte semi-degresat(se recomanda ca laptele pt branza de bebei sa fie cat mai slab).Pt ca discutia era despre branza la bebei,nimeni n-a zis ca incepe sa-i dea lapte de vaca in loc de formula.
Doctorul tau nu ti-a recomandat branza sau cascavalul de pe piata pt ca scuza-ma intre branza mea dulce facuta in casa care n-are decat lapte si o lingura de zeama de lamaie si cascavulul tau din supermarket e diferenta de la cer la pamant,nu e vorba numai de lapte aici ci de n-spe ingrediente adiacente,mod de preparare,etc.
ps: nici eu nu vreau sa dau cu parul nimanui dar nici nu vreau sa se creeze istericale inutile
cristiana70 spune:
MESSA LA MULTI ANI SI MULTA FERICIRE ALATURI DE CEI DRAGI!
HARICLEEA, tare rau imi pare pentru Davidut al tau, ne pentru voi sa fie bine!
Am declansat cel de-al treilea razboi mondial cu laptele asta de vaca...
Noi ascultam de zor Mozart for babies, sunt niste CD-uri pe care le gasiti la Selgros la 15 RON bucata, David e vrajit!
cristina mamica de David (21.12.2006)
mcbeal spune:
Neata fetele! La multi ani puiutilor!
La multi ani Messa!!!
Haricleea tinem pumnii, sa se faca repede bine bb David, fruntea sus ca o sa fie totul ok. Sa vii sa ne spui ca e totul ok!
Dana, tare haios Lucas cu papa lui! Ce misto ca l-ati prins si l-ati filmat cand a zis primul cuvant...
Lili, si a mea zice ma-ma tot cand plange. Da' ce-or avea copiii astia???
Altfel, Cristinuca mea canta de m-a innebunit. E scumpa de mor dupa ea. Mai ales inainte de a adormi canta arii intregi... As pune si eu filmulete cu ea dar nu stiu cum . Poate ma luminati si pe mine daca aveti timp sau sa-mi spuneti unde sa ma uit.
Pup fetele si bebeii aferenti!!!
PS: Voi ce le mai dati puilor pentru durerile de dinti? La noi de cateva nopti e show mare, cad in cap de oboseala...
eli1977 spune:
buna, dragutelor,
maai, avem azi o sarbatorita speciala..
LA MULTI ANI, MESSA!!sa traiesti o mie de ani, sa fii sanatoasa si sa te bucuri de viata, sa fii fericita!
LA MULTE, MULTE LUNITE FERICITE SI PENTRU STELUTELE NOASTRE nascute pe 9,AYLEEN, EVA SI MATEI!
Shine, mi- a zis Buni ca i-a facut placere sa va cunoasca.cum sa se sperie?
am un picut de traba, revin
Eli si bb Andrei -27.01.2007
pisoiul meu drag
taina botezului
Daconst spune:
Na,ca m-am docomentat si io si acu va spun si voua din ce spune Dr Spock,pe care va las pe voi sa-l contraziceti ca io n-am curaj.
"Cei mai multi dintre noi,am crescut spunandu-ni-se ca laptele este bun pentru noi,astfel ca este dificil sa ne imaginam ca laptele ar putea reprezenta un risc pentru sanatate sau ca surse alternative de substante nutritive ar putea sa fie mai bune.In timp ce in legatura cu unele probleme legate de produsele lactate nu exista nici o indoiala,in legatura cu altele(pe care le voi scoate in evidenta)exista multe controverse.
Produsele lactate sunt de multe ori bogate in grasimi saturate care favorizeaza aparitia blocajelor arteriale si a problemelor legate de greutatea corporala pe masura ce copii cresc.
Produsele lactate(chiar si degresate) pot interfera cu abilitatea copiilor de a absorbi fierul si pot determina pierderi digestive de sange la copii mai mici de un an.
Alte probleme de sanatate ar putea sa fie agravate sau chiar cauzate de produsele lactate.Acestea sunt astmul si alte probleme respiratorii,infectiile cronice ale urechii,eczemele si constipatia.Cauza exacta a aparitiei acestor probleme nu este cunoscuta,insa alergia la proteinele din laptele de vaca ar putea sa joace un rol in unele cazuri.Daca astmul sau eczemele au agregare familiala,atunci esista sanse mari ca laptele sa aibe un rol important in aparitia acestora.Excluderea produselor lactate din dieta ajuta uneori la eliminarea acestor probleme;evitarea completa al laptelui de vaca le-ar putea preveni!
Exista dovezi clare care arata ca bautul laptelui de catre copiii care au o predispozitie genetica determina cresterea riscului de aparitie a diabetului cu debut juvenil.O parte a proteinelor din laptele de vaca seamana cu o proteina care se gaseste la nivelul pancreasului uman care are rol in productia de insulina.In cazul unor copii cu vreo reactie alergica la proteinele din laptele de vaca ar putea conduce la distrugerea capacitatii pancreasului de a produce insulina,iar rezultatul in aceasta situatie este aparitia diabetului.
De asemenea o dieta bogata in lapte de vaca ii predispune pe barbatii mai in varsta la cancer de prostata.
In final,pe masura ce copiii cresc,o mare parte din ei vor avea dureri abdominale,balonare,flatulenta si diaree atunci cind consuma lapte,datorita glucidului ccare se gaseste in lapte-lactoza."
Eu zic ca e destul de serioasa treaba.Sau nu?
www.flickr.com/photos/9613794@N05/707998650/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
monu spune:
Nu ma bag in polemica. Cine vrea da cine nu vrea nu da. Dr sunt si ei impartiti in 2 tabere. Unii zic ca doar in varf de munte unde nu ai alta varianta ii poti da lapte de vaca cu apa. Fiecare face cum vrea. Pentru siguranta alimentara a copiilor, eu le dau lapte praf. Cineva imi zicea ca atunci cand fata mea cea mare face rosu in gat sa nu ii dau lactate ca nu e bine. Adevarul e undeva la mijloc.
Pentru cine merge in vacanta cu 2 copii mici agatati de gat si intr-o zona unde nu sunt farmacii la tot pasul poate va intereseaza o lista. Astea le voi lua cu mine in vacanta.
- septilin, sanasol, vigantol, fe hausman, cipcal
- humana hn, hydrasec, elektrolit, ecoflorin, loperamid
- claritine, aerius, zyrtec, fenistil
- ser fiziologic, comprese sterile, oximed, leucoplast
- spray nazal cu apa de mare, vibrocil, tantum verde
- nurofe, panadol, calpol, eferalgan, fiole algocalmin, nevralgin
- dentinox, saab simplex
- advantan milk, trixera
- klacid, augmentin bis
- karvol, baby haler+becotide (noi facem inhalatii :()
- sinecol, humex, eurespal
- liv 52
- cutaden, neopreol
- supozitoare - glicerina, paracetamol, Novocalmin am inteles ca s-a interzis.
daca am uitat ceva sa imi spuneti!!!!!!!!
, mami de
Alexia Ioana
si
Iulia Antonia
Daconst spune:
Mcbeal,eu mi-am facut cont pe youtube si apoi e simplu sa pui filmulete.Fetele mai foloseau alt site,dar la ala nu ma pricep.
Noi tot Dentinox folosim si i-am mai dat ceva homeopatic de la doctorita,dar nu stiu exact ce.
Monu,mama fata cite trebuie sa iei cu tine.Ma doare capul.
Dar mai bine sa fii pregatita de orice.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/707998650/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
laura ionescu spune:
Neata,
Catalina - in legatura cu branzica, sunt de acord cu tine. Mi se pare stupid de-a dreptul ca fac branza din lapte praf, adica dintr-un produs superprepucrat si tehnologizat, si nu din lapte normal. Eu cred ca bebeii trebuie sa manance alimente adaptate pt ei, dar cat mai aproape de ceea ce vor manca cand vor creste mari. Ori branzica se face din lapte, nu din lapte praf, iar de branzica din lapte de mama nu am auzit pana acum. O singura problema avem noi cu ea: constipa ...Oricum, proteina de lapte de vaca care provoaca alergie nu mai este prezenta in iaurt si branzica. Din cauza asta iaurtul este recomandat persoanelor cu intoleranta la lactoza. Pt afte - glicerina boraxata. Cu aerul conditionat, mi se pare tipic pt americanii care au venit in RO. "Romanii supravietuiesc oricum, si daca nu supravietuiesc, nu e mare paguba ca oricum sunt prosti." Iar despre scoala americana am o parere SUPPEEEER mai ales de cand am aflat ce manarii au facut ca sa nu plateasca impozitele statului roman, ca de, ei sunt americani si platesc acolo.
Cristiana 70 - ne inscriem si noi in clubul mamicilor paranoice (si a taticilor) care nu lasa pe nimeni sa ii pupe copilului manutele, piciorusele sau alte parti ale corpului care au sansa sa ajunga in gurita. Cele mai mari probleme le-am avut cu bunicii, care nu pricepeau de ce nu au voie sa-i lase saliva pe nepotica. Pana la urma au fost nevoiti sa inteleaga ca daca vor sa aiba acces la nepotica, trebuie sa respecte niste reguli. Daca nu, "acces denied". . Mai ales ca eu am cunostinta a carei nepotica a facut "boala sarutului" tocmai de la pupatul pe manuta.
Lili - la fix ai intrebat de scaunelul de baita ca vroiam sa intreb si eu. Eva sta in fundulet acum si vreau sa o trec in cada mare, ca in cadita a devenit sport extrem. Vroiam si eu pareri despre scaunelul asta si mai ales ce sa cumpar.
Monu - eu ti-am mai raspuns, fetita, si in cap trecut referitor la febra asta. NU E FEBRA. Am intrebat pediatra mea special si mi-a zis ca pana la 1 an 38 nu e febra. Abea la 38,5 imi da voie sa o sun si sa-i spun ca bebe are febra. Mai ales acum vara, cand e cald si copii isi regleaza temp in functie de mediu. Mai ales daca zici ca e dupa baie, se explica. Ia-ti si tu temp dupa dus sa vezi ca ai la fel..Hai te pup si nu-i mai luat Iuliei temp din ora in ora.
Haricleea - Doamne, ce povestesti tu acolo e infiorator. pt tine si ingerasul tau, sa se faca bine repede si sa vii cu vesti bune.
MESSA
Ayleen ~ 6 luni
EVA~FLORINA ~ 5 luni
Matei (megbeng) ~ 5 luni
Tocmai o laudam pe Eva ce cuminte e, cum mananca orice, bla, bla, bla. Ei bine, i-am facut piure de legume cu brocoli si m-a scuipat in ochi cu el. Am incercat 2 zile la rand, e clar! Uraste brocoli! Sa o vedeti cum scuipa si da din cap "nu-nu-nu" Asa ca azi dimineata am facut iar piure cu morcov, cartof,telina si.. ta-taaaa, MAZARE. Sa vedem daca il ia. Poate din cauza ca am avut caini, am invatat-o pe fie-mea sa dea mana. Sta pe burta si eu ii zic "da manuta, EVA" si ea mi-o da.
Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva