Stelute de ianuarie-februarie 2007 (39)
Raspunsuri - Pagina 13
laura ionescu spune:
Eli - noi spanacul l-am bagat in piureul ei normal, am scos telina si am bagat spanac, ca asa chior nu cred ca-l primea. NOI ERAAAM SAMBATAAAA! De ce nu m-ai sunat? AAAA, poate nu ai nr meu. Ce rau imi pare ca nu ne-am intalnit! Eram cu niste prieteni care au un bebe de 1 luna si vorbeam cu ei, ii incurajam, ea avea din cand in cand ochii in lacrimi, era nedormita, varza, ce mai! Mi-am adus aminte cum eram si noi si sa stii ca ni s-a facut dor! Aia se uitau la noi si se cruceau. Ei vroiau copilul nostru si noi il vroiam pe-al lor! Noi mergem in Herastrau sambata si duminica intre 9 si 11 dimineata si seara dupa ora 18,00. Duminica stam mai mult dimineata ca ne oprim la concert la fanfara. Duminica asta a fost orchestra Teatrului Ion Dacian. Eva a dansat vals cu tata . Cand ne simteam si noi mai bine s-a protapit unul de la TVR cu camera si cu microfonul in fata noastra, i-am raspuns si noi cum am stiut, ca ne-a luat prin surprindere, "daca ne place, cum ni se pare" si dupa aia am plecat ca ne-a stricat cheful. Noi nu suntem persoane publice..
Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva
eli1977 spune:
Miciurin, da, fetita, hai ca m-ai prins, acu..asta e..il cresc pe schema japoneza, na, am zis!fata, n-am cum, ca la cat e, daca i-as mai da si painici si orezuri si paste....
nu vezi, fata, ma chinui cu spanacuri si brocoli, fructe si legume..mai de vara, asa pt grasuni!
Eli si bb Andrei -27.01.2007
pisoiul meu drag
taina botezului
cristiana70 spune:
...Si sa fiu pe-o lungime de unda cu Domnisoara ADINUSH, iaca ce-am citit:
Unlike Whole Cow Milk beverage, your baby is not at risk of formula/breast milk being replaced by Yogurt or Cheese. The medical community worries that if Whole Cow milk is introduced to an infant prior to 1 year old, that parents would stop formula and/or breastfeeding and use Milk as the replacement. This would possibly be dangerous to your baby's health!
Lactose is already broken down with the culturing of the yogurt or cheese and milk proteins are either removed or limited thus it is typically easier to digest; people with lactose intolerance often are be able to handle cheese and/or yogurt without trouble. The same is true for some people with a milk protein (either to the casein or the whey) allergy.
Milk does not contain enough nutrients, vitamins or minerals for it to adequately sustain a growing infant. We are told to NOT give baby milk until after 1 year of age mostly because milk is NOT enough to meet all of baby's specific nutritional requirements during the first year of life. Babies should be on breast milk or formula or a combo of both until after 1 yr old. nd yogurt are ok prior to 1 year.
Further, studies show that even people who are lactose intolerant may be able to easily digest Yogurt (and even cheeses). Lactose is converted to lactic acid during the manufacture/culturing of yogurt. People with lactose intolerance or even a milk protein allergy, are often more apt to easily digest Yogurt (and even Cheese) than other dairy product.
Yogurt may be introduced as early as 7 months old, (the typical age recommendation is 8 months old) depending on your baby’s pediatrician and your baby’s propensity to allergies. (Read our Yogurt Tips article or learn how to Make Your Own Homemade Yogurt!)
Yogurt is a great way for baby to get calcium and the “bacteria” in yogurt that is so good for our digestive systems.
Yogurt is also a great way for baby to get the fat that is so highly needed during baby’s first year.
The majority of yogurts on the market are made low fat or non fat. Whole Milk Organic yogurts are available (Stonyfield Farms makes one w/o any preservatives or sugar/sweeteners) and should be given.
Always read the labels and watch for added sugars, starches and other additives.
Iertati-ma, daca ma pun sa traduc stau pana deseara, si ma aleg si cu oua in cap de la CATALINA, daca fac greseli.
Mai multe informatii www.wholesomebabyfood.com/dairy.htm" target="_blank">aici.
LIUDA, intre 1 si 2 ani copiii trebuie sa manance lapte integral, grasimea este esentiala pentru dezvoltarea creierului. Asta gasesti pe acelasi link, cat si in cartea lui Dr. Spock.
cristina mamica de David (21.12.2006)
eli1977 spune:
aaa, LAURAA, ce rau imi pare ca nu ne-am vazut, dar nu am nr tau si nici nu puteam sa strig ca nebuna, ca nu eram sigura, ti-am zis...!si noi in Herastrau, seara, sambata si duminica, te sun de acum cand iesim(iau tel din lista)
Eli si bb Andrei -27.01.2007
pisoiul meu drag
taina botezului
Daconst spune:
Liudo,bine ca ai spus de scaunul ala de baie ca eu deja ma invarteam pe linga el,daca sa-l iau sau nu.Asa imi imaginam si eu ca nu pot sa-l spal bine la popo,dar pina la urma ma riscam sa-l iau.Destul l-am luat pe ala pt bb de sta ca si pe plan inclinat si nu l-am folosit niciodata.fac colectie de ele pe aici de nici nu mai am loc sa ma invart.
Lasa fata cu statul in fundulet ca are vreme.Dar in scaunul de masa-i place?ca al meu acolo sta cu drag si da cu pumnutzul in masuta.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/707998650/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
miciurin spune:
... si ceva informatii care nu imi apartin, dar care presupun ca va pot interesa
ANTI ENTEROCOLITA
Regim alimentar fara lactoza si amidon (se da sa pape la bebei lapte fara lactoza: humana HN, milupa HN 25, NAN fara lactoza preparare cu mucilagiu de orez)
-Ecoflorina reface flora intestinala - sau Biotics Baby
-Debridat
-Ercefuril
-Kreon 1/zi
-Smecta este util daca bebe are diaree si varsaturi, ajuta la re-hidratarea corpului - sau Hidrasec
-Enterol
Mult ceai de menta , trebuie sa fie bine hidratat.
Fructe: banana, mar copt.
Supica de: morcov (sa fie in cantitatea cea mai mare), albitura, carne de pui si cateva boabe de orez.
Ca alimente de regim: morcovul, dovlecelul, patrunjelul, pastarnacul. Dovlecel umplut cu branza de vaci/marar… curcan,morcovi si orez, sau carne de vitel cu morcovi, pilaf de orez cu carne de pui.
Supa de morcovi
500 grame de morcovi taiati feliute, se fierb intr-un litru de apa pana sunt foarte bine inmuiati.
Orez cu mere coapte de la 4 luni;
Se pune apa la fiert intr-un ibric, cand fierbe se pune o mana de orez si se fierbe bine. Se aleg doua mere mari, se spala, se pun intr-o tavita la cuptor, la foc potrivit. Dupa ce s-au copt se alege miezul, se paseaza si se amesteca cu orezul fiert scurs de apa.
kateryna spune:
bai cu dormitul..lasati mai copilashii sa doarma. Chestia aia de am zis oricum e valabila mai tarziu si e pe termen scurt. E valabil ptr fiecare din noi. nu ati vazut si voi ca daca dormi putin dupa-amiaza pe urma nu mai dai acelasi randament, ti-e lene, etc? Cam la asta se refera studiul. Daca vrei un copil activ, care sa faca mai multe de-a lungul zilei nu-l inveti cu somn dupa-amiaza. Daca nu, lasati copiii sa doarma.
Kateryna si Anelin-George (7 ian 2007)
adinush spune:
Vaai Cristiana se pare ca nu chiar toti americanii+toata Europa era de acord cu interzicerea iaurtului..mai scapara romanii si niste americani rataciti
Kate eu nu cred ca isi imagina cineva ca de la varsta asta tre sa scoti somnul din timpul zilei
Si daca terminaram si cu dezbaterea laptelui va propun sa ascultati un cantec la care mie mi-au dat lacrimile,dar na asa sun eu mai sensibiloasa
Cantecul e a lu'un nene no name ,l-a preluat Goran Bregovici si l-a adus aproape la stadiul de imn(e interpretat in mai toate limbile slave) si asta de vi-l dau eu e cantat de o don'soara care cica a castigat Megastarul unguresc(asta nu bag mana in foc ca maghiara mea e 0 tinzand spre minus infinit),oricum tipa are o voce de nota 10.
Si www.youtube.com/watch?v=G9X2eRp5jd8" target="_blank">asta e cantecul
laura ionescu spune:
bravo Adinush. eu am fost la concert anul trecut cand eram cu Eva in burtica, cand a venit cu orchestra pt nunti si inmormantari. Doamnee, ce frumos a fost si cat am dansat si am plans.
ce frumos canta fumeiaaa astaaaa!
Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva
laura ionescu spune:
Adinush- mi-a zis Catalina sa stii sa faci iaurtul in casa. Da si mie un PM cu reteta, cum faci.. Pleaseee
Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva