Stelute de ianuarie-februarie 2007 (39)
Raspunsuri - Pagina 11
Daconst spune:
Adinush,draguto,nu e litera de lege ca toti copiii vor avea probleme daca...Ideea era ,cum spunea cineva aici, ca daca exista un risc,de ce sa nu-l evitam?Normal ca toate am consumat lapte si ca nu toate avem probleme(sau poate nu le-am descoperit inca), dar daca si nemtii si americanii si toti europenii spun la fel ca nu e bun laptele de ce sa fim noi cobai sa vedem daca patim ceva sau nu?
Eu nu impun la nimeni nimic,Doamne fereste,dar spun ce zic altii mai destepti ca mine.
De asta am si citat din Spock sa nu va zic iar de nemti si sa credeti ca doar astia aici spun altceva.Sunt prea multe pareri contra,ca sa ne jucam cu sanatatea copiilor nostri,cred eu.
Cu dormitul la pranz asa e si aici,dar nu m-am intrebat de ce.Copilul vecinei doarme de la 7 seara pina dimineata la 7,fara sa doarma la pranz si are 4 ani.
Acum iar ne putem lua si de chestia asta ca doar romanii sunt mai inteligenti(eu chiar cred asta,sincer) si toti am dormit la pranz.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/707998650/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
adinush spune:
Eli aparatul daca are optiune de clipuri tre sa aibe pe rotita aia din care selectezi cum sa iasa pozele.Eu de ex am un Canon si am auto,portret,niste P,Tv,Av care habar am ce inseamna si o icoana care arata o camera de filmat.Daca selectez treaba aia cand apas pe botonul de facut poze incepe sa inregistreze.
Nu stiu cat de inteleasa m-am facut dar cauta si tu ceva asemanator
adela2006 spune:
buna fetele
messa LA MULTI ANI !!! sa traiesti o mie de ani fara reparatii sa fi fericita alaturi de cei dragi ; hai spune-ne cum a fost la mare ?
eu am fost crescuta cu lapte de vaca diluat cu apa si al meu sot la fel ; acum stiu ca se da dupa 1 an lapte degresat
in schimb ii dau alexiei branzica din comert si nu are nimic
kate de-a dreptul ma enervezi pai dupa ce a fost primul cu dintii ( mai are putin si-i ies toti pe cand noi avem doar 2 )acum mai e si primul care face pipi la olita ; felicitari
dana pai tu ce voiai draga sa zica copilul tau prima data ? logic ca zice pa-pa tu nu vezi ca noi ne chinuim aici cu diversificarea si el papa tot cuminte ? e un scump
la noi toate gradinitele au program de somn dupa-masa ptr copii
adela de alexia maria ( 13.01.2007 )
sunt fetita mare
Daconst spune:
Fetele,am citit un articol despre paianjenii www.cotidianul.ro/index.php?id=57&brk=7492" target="_blank">Vaduva neagra.
Eu inca nu sunt sigura ca-l iau pe bb cu mine.
www.flickr.com/photos/9613794@N05/707998650/" target="_blank"> Lucas Paul(18.01.07)
cristiana70 spune:
quote:
Originally posted by Daconst
Fetele,am citit un articol despre paianjenii www.cotidianul.ro/index.php?id=57&brk=7492" target="_blank">Vaduva neagra.
Eu inca nu sunt sigura ca-l iau pe bb cu mine.
Nu-l iei cu tine la mare, sau unde? Oricum, se pare ca paianjenii astia sunt intr-o anumita zona, n-am retinut, voi acolo mergeti?
ADINUSH, imi aduc aminte cum incercau sa ma pacaleasca pe mine sa beau lapte, mi-au cumparat si biberon (la 6 ani!) dar tot fara suuces. Apoi au incercat cu lapte de bivolita, pe care luni la rand l-a baut cu pofta... chiuveta.
Oricum, eu aleg o cale de mijloc, de baut lapte formula, iar cand o fi de iaurt sau de branza, comertul. Noroc ca in tabelul de diversificare american nu scrie nici de iaurt, nici de branza, totusi, ca sa fim ca la tabel, ar trebui macar sa mancam cu lingurita!
cristina mamica de David (21.12.2006)
cristiana70 spune:
Eu nu mai inteleg nimic din progresele si regresele pe care le face fi-miu, v-am zis eu, doi pasi inainte, unul inapoi. Acum trei saptamani bea de zor cu tetina variabila pusa pe debit maxim, acum urla (inclusiv azi la cinci mi-a facut figura) si vrea cu debit minim. Acum o luna si ceva manca cu lingurita, acum numai sa i-o arat si e scandal.
Cu tetina ca si cu tetina, dar totusi, la lingurita cand ne mai intoarcem? Sa astept pana sta in fund? Ca mai avem mult pana acolo.
laura ionescu spune:
Katerynaaaa - fataaa, nu ma speria ca de 2 luni Eva doarme la pranz intre 3 si 6 seara si io dorm cu ea. Ce sa fac?! Sa o tin treaza? Pai daca ea cade lata, eu zic merci ca se trezeste la 6 dimineata si asa ma odihnesc si io sa fiu fresh ca vrea numai joaca, cantecele si plimbari. Apropo, ti-ai luat carut? De care? Ca si eu vreau sa il schimb pe al meu.
Eli - noi am incercat spanac si a fost buuun. Brocoli kk -
Adriana - azi transfer pt Roberta, o sa-ti intre dintr-un cont ING de la Cristescu (asa ma cheama, Ionescu e numele lui tata )
Monu - ai dreptate sa fi precauta daca ai patit-o.
Catalina - eu lucrez in presa. HA!
Laura si Eva
11.ian.2007
poze cu Eva
adinush spune:
Pai Crsitiana tu n-auzi ca nu e bun neam deloc laptele asta sau derivate?
Deci iti sugerez sa-l tii pe lapte praf pana la armata(ooops nu se mai face armata) si dupa aia o sa-l treci pe bere ca laptele nu-i bun
miciurin spune:
Daca tot se discuta despre diversificari in anumite tari si ni se pune asa bilet in frunte ca noi romanii suntem popor de inapoiati, de parca nu toti am fost diversificati aici, de ce sa nu vedem cum e cu diversificarea prin Japonia, nu?
DIVERSIFICAREA IN JAPONIA: DE LA LUNILE 5-6
Pentru lunile 5 si 6 se ajunge treptat la inlocuirea mesei de pranz cu hrana solida (50 grame). Aceasta masa trebuie sa fie echilibrata si sa contina cate un produs din fiecare categorie de mai jos in urmatoarele cantitati:
1. orez sau paine sau cartof sau batata - 6-8 linguri
2. galbenus de ou 2/3 sau branza de soia - 5 linguri sau lapte/ iaurt-40 ml sau branza - 1/3 felie
3. peste alb - 10 grame
4. legume sau fructe - 3-4 linguri
Schema pentru 6 luni este practic cea de la 5 luni numai ca se mai adauga foarte putin
1. orez, paine, cartofi, batate + paste fainoase (spaghetti, taietei)
2. galbenus de ou, branza de soia, lapte (folosit la piureul de paine), iaurt, branza
3. peste alb + ficat, carne, ambele doar sub forma de baby food la borcanas
4. dovleac, morcov, ridiche, broccoli, conopida, ceapa, varza, spanac, toate fructele + castravete ras
5. grasime (unt, margarina, ulei)
Budinca de paine (se pot pune si macaroane fierte in loc de paine)
Se amesteca jumatate de galbenus de ou cu 20 ml lapte sau apa , se pune putin indulcitor, apoi se adauga miez de paine (cubulete de 1cm) si se fierbe in baie de aburi (se acopera ambele vase, si cescuta in care se face budica si oala cu apa in care se pune la fiert)
Budinca de ou cu spanac
Se amesteca 2/3 de galbenus de ou cu 20 ml apa. Separat se fierbe putin spanac, se toaca marunt si se adauga. Se fierbe tot in baie de aur.
Crema de spanac
Se caleste in tigaie 2/3 de lingura faina de grau cu 1/2 lingura unt apoi se adauga 40 ml lapte. Dupa ce a fiert amestecul se adauga 1 lingura spanac fiert separat si se amesteca bine, de preferabil la blender.
Peste cu ridiche
Se fierb 2 linguri peste, 2 linguri ridiche si 1 lingura morcov. Se scurg de apa si sa calesc putin in tigaie cu 2,3 picaturi ulei de susan
cristiana70 spune:
quote:
Originally posted by adinush
Pai Crsitiana tu n-auzi ca nu e bun neam deloc laptele asta sau derivate?
Deci iti sugerez sa-l tii pe lapte praf pana la armata(ooops nu se mai face armata) si dupa aia o sa-l treci pe bere ca laptele nu-i bun
de Ayleen-Alexandra *09.01.2007*
Beeey, eu si ieri am vrut sa-i dau bere , sau macar un spritz! Hai ca glumesc, deocamdata sunt multumita de cat mananca, cam 100 g pune pe saptamana, ce sa ma plang? Doar dupa lingurita sufar, ca s-a obisnuit cu tetinele macelarite...