Am nevoie de sfatul vostru numaidecit! Una din nepotelele mele, in virsta de 7 luni, a fost muscata de un nesimtit de tintar si i s-a facut pe nasuc o mica infectie pt. care nenea doctoru' a prescris ANTIBIOTICE ! Fratele meu este insa impotriva administrarii lor, cumnata este in deriva,....asa ca daca v-ati confruntat vreuna cu asa ceva va rugam din suflet sa ne spuneti! Eventual daca aveti vreun alt leac....
Cu multumiri,
matusica a 2 gemene fenomenale,
Tatiana
Eu zic sa asculte doctorul daca intepatura e pe nas... aproape de ochisori. Nu mai moare daca ii da copilului antibiotice de data asta! Fereasca Dumnezeu sa nu se intinda si sa mai afecteze si altceva la fatza. Esti sigura ca e piscatura de tzantzar? sa nu fie alta insecta sau vreo infectie ceva.
Incearcati macar cu un unguent cu antibiotic (ceva kanamicina, sau tetraciclina) daca nu vreti sa ii dati antibiotic pe gura nicicum.
Sanatate,
Mamamariana
Dr. noastra pediatra ne-a zis sa le dam, in cazul piscaturilor, cu unguent cu hidrocortizon(strat subtire) si sirop CLARITINE( o lingurita dimineata si una seara; la fel si aplicatul unguentului).
La noi a dat rezultate, nici nu au avut reactii ciudate, nici antibiotice nu le-am dat si ceea ce este foarte important: nici eu nu am intrat niciodata in panica.
Sa ne gandim: sa ne fereasca Dumnezeu de mai rau!!!
Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>
Va multumim mult pt. sfaturi!
Da, a fost piscatura de tintzar... Voi suna in Ro... sa le spun ideile voastre! Multumim inca o data!
Tatiana
din experienta iti spun ca este mai bine sa-i administreze antibioticul; o infectie de genul asta se poate intinde sau transforma intr-o furunculoza de toata frumusetea. Antibioticul a fost dat probabil pentru a preintampina aceste lucruri.
Pentru ciupituri de tantari pot folosi Fenystil - unguent (sper ca am scris bine).