Metode sterilizare biberoane

Metode sterilizare biberoane | Autor: Sfia Geta

Link direct la acest mesaj

Dragi mamici si tatici spuneti-mi cum sterilizati biberoanele, pentru ca eu m-am cam saturat de fiert in oala.Voi ce folositi si de unde ati procurat ustensilele (sterilizatoare, solutii)?
Astept solutiile voastre,
Geta

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns parpalak spune:

In Canada, pe toate alea (biberoane, etichete de la lapte praf, etc) scrie ca trebuie FIERTE (doua minute) - nici nu se pomeneste de alte metode de sterilizare.. Ba chiar, in pamfletele de crescut copii scrie ca pusul la microunde NU e metoda de sterilizare.. Asa ca, ce sa zic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamamariana spune:

Eu am 7 sticlute cu vreo 10 tetine... Nu rade - le-am colectat pana le-am gasit pe cele care trebuie. Emi a mea e tare puturoasa la supt si nu i-au placut tetinele de latex sau silicon. Asa ca folosim de cauciuc, care sunt destul de scumpe (de vreo 4 ori pretul uneia de silicon) si se uzeaza foarte repede.
Le spal cu apa si sapun antibacterian (la indicatia doctoritei) Protex sau Safeguard, le clatesc foarte bine si le pun in sterilizator electric pe baza de abur. Acolo stau cam 20 de minute si le am la indemana pentru o zi intreaga. Imi trebuiesc 5 sticlute pentru cele 5 mese de lapte, una pentru apa si una pentru suculetzul de portocale. Deci, bag sterilizatorul in priza o singura data, seara, cand face bine si la aer deoarece se usuca din cauza aerului conditionat atmosfera...
Solutiile cica ar fi bune si alea, insa eu as fi preferat fiertul daca nu gaseam minunea asta de sterilizator electric. Face toate paralele pentru ca nu tre' sa mai cobor la bucatarie, le am inchise aici langa mine fara mirosuri de bucatarie, etc si e si tare simplu de folosit. Basca apa... care aici se cumpara. Iti dai seama ce de apa imi trebuie mie sa fierb 7 biberoane. M-am scos oleaca, nu?
Deci, eu zic ca mai bine e fiert decat cu solutii de alea cu cloramina sau mai stiu eu ce au. Or fi netoxice, dar am vazut una care tare mai putzea... nu stiu daca ii place asa mult lui bb
Si intr-adevar: nu microwave!
Mamamariana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreia spune:

Buna!Eu am tripleti si deci multe biberoane de fiert.
Am gasit solutia ideala .Am cumparat un sterilizator electric de Chicco.A fost un mil si ceva dar este extraordinar!Spal sticlutele le pun acolo, apas butonul si cand sunt gata se declanseaza singur.Dureaza cam un sfert de ora.Fara el nu stiu ce faceam!Sincer.
Se pun 70ml. de apa si atat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

Eu mi-am cumparat un sterilizator dintr-un magazin specializat pe vinzarea de produselor pentru copii.E o investitie destul de costisitoare , dar e foarte lejera.Problema e ca,nu mai prea ai de ce-l folosi dupa ce cel mic(mica) incepe sa bage toate cele in gura.Dar il poti imprumuta la prieteni.Sterilizarea chimica , chiar daca pare mai ieftina la inceput , s-a dovedit ca nu e asa...Numai bine!

mmireille
www.babiesonline.com/babies/f/familiamea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubi spune:

noi am folosit (si inca mai folosim) sterilizatorul de microunde. Nu e scump (500.000 lei), dar consuma destul de mult- se sterilizeaza 8 minute la 750W. Am ales aceasta metoda pentru ca deja aveam cuptor cu microunde, dar cand am plecat de acasa, am mai imprumutat unul electric.

numai bine!

bubi

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns July spune:

Draga Geta,
Folosesc de 8 luni de zile sterilizatorul electric de la Chicco.Sunt extrem de multumita!Poti steriliza in el 6 biberoane.In el sterilizez si linguritele,jucarii din plastic dur,suzeta.Trebuie sa ai imaginatie.In C-ta costa 2.55o.ooo lei.Dar crede-ma,merita!
Pupici mamicii si bb.-ului.
July si bb.Teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carina spune:

Eu folosesc solutia de sterilizat de la Chicco. E fff buna, nu lasa miros, nici gust pe sticlute. Costa 200000 o sticla de un litru si te ajunge cam 2-3 saptamani. Se gaseste in farmaciile Sensiblu sau in reteaua Billa.

Anda si bebelusa Carina cea nazdravana
http://community.webshots.com/user/andamihai

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marianar spune:

Eu sterilizez prin fierbere, mi se pare o metoda buna si nu foarte costisitoare. Mai exista la farmacii si niste pastilute pt. sterilizat dar nu am folosit, mi-a spus o prietena. Totusi cred ca mai buna e fierberea.
Pupici!

Mergi la inceput