Daria Visanescu (10 ani) - Campioan mondial la SAH
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
groasu spune:
quote:
Originally posted by capcaunulquote:
Originally posted by groasu
Sahista Daria Visanescu nu va putea participa la Campionatul European de juniori, care va avea loc în Serbia, în perioda 14-18 iulie, deoarece Consiliul Judetean Hunedoara nu a aprobat proiectul de finantare în valoare de 15.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Judecand la rece, suma de 15.000 lei este mult umflata pentru doi-trei oameni (sahista + antrenorul + un parinte care trec granita in vecini pentru a sta 5 zile la sarbi). In plus, bugetele locale sunt ingreunate cu alte probleme in miez de vara, la timp de seceta. Sportul este in ograda ANS iar sahul are o federatie.
Taxa de participare este de numai 100Euro, cazarea pe intreaga durata a turneului este de 200Euro de persoana, transportul este pana-n 100Euro de persoana.
Cine a inventat cifra asta de 5000Euro???
Judecand la cald, consilierii judeteni n-ar renunta la vacantele lor exotice (in interes de servici, bineinteles) finantate tot de la bugetul la cald.
Daca suma care apare in presa este umflata, atunci situatia mi se pare mult mai grava. Chiar nu se gasea acea suma, pentru ca o persoana (chiar copil), care si-a dovedit valoarea (campion mondial si european la grupa ei de varsta), sa poata participa la un concurs important? Si eu m-am gandit asa, daca ar fi fost un concurs judetean sau national, inteleg ca acoperirea cheltuielilor ar fi fost de competenta locala, dar pentru un concurs de amploarea asta ...
Si acum o intrebare care ma framanta. Ce facem cu viitorul aceste tari? Acesti copii vor reprezenta pietrele de temelie pentru construirea unui alt viitor. Oare nu merita sa investim in ei?, indiferent de numele lor sau sportul, domeniul, ..., in care dovedesc ca au inclinatii.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
mi se pare extraordinara realizarea.
felicitari daria!!
si ca sa nu deschid alt subiect, stie cineva unde in bucuresti as putea sa-mi duc fetita la Sah? e f f pasionata , desi are numai 4 ani si 10 luni.Joaca sah de un an, din pacate de juma de an am neglijat mult sahul.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
groasu spune:
quote:
Originally posted by Sabina
mi se pare extraordinara realizarea.
felicitari daria!!
si ca sa nu deschid alt subiect, stie cineva unde in bucuresti as putea sa-mi duc fetita la Sah? e f f pasionata , desi are numai 4 ani si 10 luni.Joaca sah de un an, din pacate de juma de an am neglijat mult sahul.
Sabina siwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Nu stiu daca va ajuta, dar intrati aici sau www.romanianchess.org/anunturi/cluburi.html" target="_blank">aici sau dati o cautare pe google mai adecvata, de exemplu cu sirul "club sah copii bucuresti". Succes!, si nu neglijati copilul, va rog.
Si inca ceva, indiferent daca va dovedi sau nu abilitati deosebite in ale sahului, nu trebuie sa neglijam rolul imens pe care-l va avea acesta asupra dezvoltarii intelectului copilului.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
Multumim pentru stire si pentru link-ul emisiunii. Cred ca sunt multi copii cu potential la noi in tara, dar care nu sunt descoperiti, sau daca da, nu pot sa mearga mai departe in competitii internationale - ca in cazul de fata - din cauza lipsei fondurilor necesare. Trist si adevarat.
groasu spune:
quote:
Originally posted by Adrianaa
Multumim pentru stire si pentru link-ul emisiunii. Cred ca sunt multi copii cu potential la noi in tara, dar care nu sunt descoperiti, sau daca da, nu pot sa mearga mai departe in competitii internationale - ca in cazul de fata - din cauza lipsei fondurilor necesare. Trist si adevarat.
Cu mare placere. Daca mai gasesc cate ceva despre ea sau despre o alta speranta in alte domenii, voi posta.
Va adresez si dvs. aceiasi invitatie, la toti cei care citesc acest post. Merita sa-i cunoastem si sa-i facem cunoscuti mai departe.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
mu;ltumesc mult de Info, Groasu, acum ne linistim in concediu si o sa joace fata sah cu tatal ei in continuare, pana la toamna cand gasim ceva mai serios.
nu ma intereseaza neaparat sa fie campioana, doar sa stie si sa-i placa
Sabina si www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
groasu spune:
quote:
Originally posted by Sabina
mu;ltumesc mult de Info, Groasu, acum ne linistim in concediu si o sa joace fata sah cu tatal ei in continuare, pana la toamna cand gasim ceva mai serios.
nu ma intereseaza neaparat sa fie campioana, doar sa stie si sa-i placa
Sabina siwww.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
Cu placere. Si ar mai fi doua modalitati, dar copilasul este cam mic.
1. Sa joace sah on line;
2. Sa joace sah cu calculatorul (sunt o groaza de programe).
Oricum, succes!, indiferent de metoda aleasa tot e bine. Ii va dezvolta enorm intelectul.
cristianc spune:
Pe situl www.supradotati.ro se afla si alte minti sclipitoare ale Romaniei, copii inocenti care ne-au gasit si ne-au scris cerandu-ne sa ii sprijinim.
Legea nr 17 de anul acesta recunoaste si apara dreptul acestor copii la o educatie potrivita potentialului lor, si dreptul fiecarui copil la o educatie care sa ii dezvolte potentialul care sa nu il transforme "intr-o marfa pe piata muncii" O puteti citi pe situl respectiv.
groasu spune:
quote:
Originally posted by cristianc
Pe situl www.supradotati.ro se afla si alte minti sclipitoare ale Romaniei, copii inocenti care ne-au gasit si ne-au scris cerandu-ne sa ii sprijinim.
Legea nr 17 de anul acesta recunoaste si apara dreptul acestor copii la o educatie potrivita potentialului lor, si dreptul fiecarui copil la o educatie care sa ii dezvolte potentialul care sa nu il transforme "intr-o marfa pe piata muncii" O puteti citi pe situl respectiv.
www.blog.supradotati.ro" target="_blank">Blog in,act today!
Multumesc mult pentru informatie. Si ...., pana sa ma informez mai in detaliu, cum putem s-o sprijinim pe Daria Visanescu sa intre si ea aici?