* Ghiocei de martie-aprilie 2006 (38) *
Raspunsuri - Pagina 7
mariana_1976 spune:
Simona imi pare tare rau ca au aparut rusii de data aceasta.
Eu la Markus am folosit teste de ovulatie pt. detectarea perioadei fertile si a mers,dar aceste teste nu indica neaparat ca ovulatia se produce,ci doar ca hormonul lutenizant LH este crescut.Cind se pozitivizeaza(in functie de gradul de sensibilitate)este timpul potrivit sa trecem la munci.
Daca simti ca esti pe punctul sa rabufnesti,poti incerca sa-l iei imediat in brate,(sau sa-l ridici in aer)gaseste ceva sa-l faci sa rida,uite-te in ochii lui,mangaie-l si privirea lui iti va raspunde.
Kim de-abia imi abtin un zimbet cind citesc de tabieturile Aliciei.Nici al meu nu prea maninca daca nu are in fata sau o carte cu ilustratii,sau un obiect nou si interesant.Am pus pe seama "meziniei" toate astea.Tocmai citisem undeva de curind ca ultimele cercetari au demonstrat rolul pozitiv al gradinitei inceputa la virste fragede,in contrast cu niste studii anterioare.
Catrinel [ emoticon floricea ] ai scris simplu,cinstit,corect asa ca intotdeauna.Eu la opareala incerc sa schimb dieta copilului pe cit posibil si dau cu faina de cartofi(amidon).
Elvie hai,pune-ne poze cu Lara la locul de joaca ca vreau sa fac comparatie cu ce este la noi sau cel putin sa admir ce nu avem in zona.
AAlina2003 sper ca sa nu mai ai probleme de sanatate cu cea mica dupa cite ati mai tras.
Doublemom m-am gindit la mesajul tau despre continuitatea grupului de ghiocei,la felul cum ti-ai asumat riscul sa ne spui parerea ta adevarata.Altele ar fi fost cuvintele pe care le-ai fi asteptat de la noi.Stiu.Sunt trista de toata situatia asta.
Am intrat,am vazut ca iar s-a intimplat ceva.Prima reactie a fost sa ma duc doar la alte subiecte.Am fost,am vizitat si alte locuri care au insemnatate pentru mine,dar ceva,m-a facut tot timpul sa ma indrept spre voi.Am intrat din nou si am gasit acelasi pustiu ca si in suflet...
Nu pot sa va rog sa va intoarceti pina nu simtiti voi insiva ca a sosit momentul.
Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
Serj spune:
Fetelor, eu un singur lucru as vrea sa va intreb...
pentru cele care au sustinut lista sa ramana asa cum e (desi nu vad de ce ar trebui sa fie lista un subiect delicat)
Acum pe lsita ar fi 93 mamici (au fost si mai multe) dar cate sunt active???? avem o lista doar de dragul de a avea.... daca sunt active 20% din mamici....
si as vrea sa mi se reimprospateze memoria: cate dintre noi am comemorat pierderile suferite de fetele care au stat cu noi la odisee?
cineva s-a pus in locul lor, sa simta cum ar fi sa intre pe un forum acolo unde sunt toti bb-lusii felicitati ca implinesc o varsta, iar acea mama comemoreaza pierderea
dar noi, am scris ceva pt ele? ca citind in urma am vazut doar mesajul Alinealex, si apoi Mihaser. altcineva nu a spus nimic (including me)! parca si Delia a mai spus ceva (ca nu am timp sa ma uit in urma sa verific) dar in rest?.... http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95283&whichpage=17#top
pe lista nici nu apare data cand s-a intamplat...
eh... eu cred ca s-au aruncat cu vorbe prea usor, doar de dragul dialogului (agresiv)
daca gresesc rog sa mi se explice (in termeni pacifici ), si eu accept sa-mi retrag cele spuse
scuze ca am lungit si eu agonia....
iar acum, pt cine face inca placere....
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=95283&whichpage=17#top
cristina + i miei tesorini
Polixeni spune:
Salutare mamicilor si o saptamana buna si linistita!!
V-ati balacit bine in weekend???
Si noi am fost la o plaja in afara Kalamatei...undeva ca un golfulet,inconjurat de munti cu verdeata.Nisipul era auriu atat pe plaja cat si in apa.Marea era turquise si limpede si deloc adanca..numai buna pt pitici ca Nick.Insa, din pacate, eu nu am putut face baie datorita CM ,dar Nick s-a balacit mai tot timpul.Apoi ne-am dus la o cafenea ,tot pe malul marii,sa ne racorim cu un ice tea si ne-am impotmolit cu masina in nisip.Se uita lumea la noi ca la circ.Noroc ca s-au trezit 3 barbati sa ne ajute sa impingem masina.
Oare Miha o fi ajuns in Grecia???
Mari draga de Teo ..cred ca te-ai topit cand te-a strans in brate si a pus capsorul pe tine .Drum bun la mare si distractie placuta!!!
Tania nu ne povestesti cum a fost la mare??
Serj vai ce copii frumosi ai!!!Si Ambra s-a facut asa de maareee!!Cel mai mult mi-a placut poza in care erau amandoi fratiorii pe scaun!!!Mi se pare mie sau Ambra iti seamana mult??
Aida sa-ti traiasca mama!!!Sa fie sanatoasa!!
Danaita LA MULTI ANI!!!Sunteti bine?
elvie cum se mai simte Lara???
catrinel cutaden ai incercat??Aveti poze noi si eu nu le-am vazut???
Kim ce dulce e Alisuca cu pepene in fata!!!!In castron ce papa??Vai ce-a crescut si ea...e un copil vesel..o vad zambareata in toaaaaate pozele!!!
Mariana Nick s-a obisnuit cu sora mea.Se inteleg tare bine,insa tot mamos e. Magdutza ce mai face?As vrea sa va vad si eu... Daca vrei,trimite-mi si mie pe email pls o pzoa cu voi gpoli_ro@yahoo.com si promit solemn ca nu o arat la nimeni!!!
Lady_Hawk vai cep rintesa cu codite si ochi albastri avem!!Auzi,da' de ce ai tinut-o ascunsa atata timp????
Ciufuleeeeeeeeettttt unde estiiiiii??? Cum ati petrecut de ziua lui tati??Ce cadou i-ati facut??Sper ca nu ati patit nimic...
Simona imi pare rau sa nu s-a lasat cu ochisori...data viitoare!!Calculeaza-ti si tu cand esti in perioada fertila si poate prinde mai usor.
Micaalsa cum se mai simte Iulia??Tu esti bine??
doublemom nu ma mai satur sa ma uit la gogosicile tale!!!Sunt adorabile!!!!Zumzaie prin casa,asa-i/??Mai poti??
Am intrat pe contul comun si am vazut niste mamici noi.Le urez bine Bine au venit si le asteptam cu povesti si pozici!!
catrinutza spune:
Salutari mamici belicoase....am sperat deschizand paginile forumului sa regasesc linistea si atmosfera mamoasa...am ramas dezamagita, din pacate...aceleasi discutii nu tocmai elegante si diplomate...
Imi pare rau ca se uita numitorul nostru comun, pana la urma, scopul pentru care am aderat la acest forum...departe de lumea rea, agitata, plina de pericole, inclusiv de dispute (asa cum spunea Rocsana, trebuie sa stie copiii nostri si partea aceasta a lucrurilor), aici trebuia sa fie un loc dedicat lor, nu disputelor cu apelative, orgoliilor...caci uitati-va de unde a plecat dispcutia si cum a degenerat disputa...
Rocsana...sa nu mi-o iei in nume de rau sau altfel decat ceea ce scriu, dar cinstita sa fiu cand i-ai spus Claudiei chestia cu tacerea si cu ignorarea, m-am simtit si eu un pic atinsa (in sensul bun)... ca nu mi-am spus si eu parerea...doar ca eu de fapt nu vroiam sa particip la un razbel al apelativelor de fapt, al scosului de ochi si al batutului cu pumnul in piept...ca asa cum ziceai, comunicarea e sufletul....zic asta asa,doar asa si sa nu mi se ia in nume de rau....sau poate n-am inteles eu bine????!!!!
Oricum imi pare rau ca nu ti-au fost acceptate scuzele...ai dat dovada de curaj sa recunosti in fata tuturor ca ai gresit, esti un bun exemplu pentru Maria-san....daca toata lumea si-ar recunoste greselile si si-ar cere scuze, parerea mea e ca nu s-ar fi ajuns aici...
Sper totusi sa te razgandesti...castigul va fi al Mariilor....daca nu, ne ramane mess-ul...pentru ca mie mi-e tare drag sa vorbesc cu tine despre Maria cu ochisorii ca boaba de orez....
E valabil si pentru celelalte mamici care s-au retras: Ile, Tina...
E suficient de rea si de stramba lumea asta, ca sa nu facem tot ce ne sta in putinta sa o imbunam si s-o indreptam pentru copiii nostri...cine stie unde va duce in viitor legaturile care s-au format aici???!!! eu zic sa dam o mana de ajutor sa mearga catre ceva constructiv...
So, I rest my case...
Si pentru ca exista mamici care vor sa afle, pe langa picanteriile vacantei de atom duracellos si informatii care poate le vor fi de ajutor pentru o vacanta linistita, am sa scriu cam cum am petrecut mini-vacanta...
PS: o sa scriu din bucati ca am calculatorul virusat si are toane....
------------------------------------------------------------------------
catrinutza - mamicutza ... de mariuci
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
catrinutza spune:
Vacanta de Mariuk
sau
cum sa imbatranesti subit in paishpe zile
varianta scurta: poze si www.dropshots.com/day.php?userid=122884&cdate=20070704&ctime=230546" target="_blank"> filme
revin cu varianta long....inclusiv cu liste utile
varsta Mariucului (28 februarie 2006) Poz(n)e si www.dropshots.com/new.php?userid=122884&cdate=20060801&cimg=0" target="_blank"> filmuletze cu Mariuca
_
"Prostia este infinit mai fascinanta decit inteligenta. Inteligenta are limitele ei, prostia nu."
catrinutza spune:
Deeeeeeeeeeeeeeeeci........
Vineri dimineata, dupa o sculare super matinala cu mic cu mare, undeva in creierii zilei, pe la 4 juma dumineata (cred ca hazbantu vroia loc in fatza), undeva pe la 6 si ceva ne imbarcam cu curaj inconstient spre tarmurile Mamaiei: un Mariuc emotionat, un tatic crizat de portbagajul arhiplin, un mamic inspumat din cauza de tatic crizat, un unchi si o tusica ambii lenesi la sculat care au participat la crizarea taticului...portbagajul Golan-ului ascunde in el juma de casa, dar cica asa e cand voiajezi cu copiii mici ...
Cam ce am avut pe lista:
-carucior bebe
-haine bebe: 7 mii de feluri, groase si subtiri, cu manci lungi si scurte, neparat tone de palarii pentru ca se vor uda cu primul val...uitasem ca juma din timp o sa stea cu ea goala in nisip...
-umbrela de soare
-fierbator
-blender
-resou (noi nu l-am putut folosi din cauza ca prizele erau apropae de tavan, strategic amplasate), cratita si ibric, cutite, tacamuri de tot felul
-mancaruri pentru bebe: legume pentru supa, fructe, chestii gen iaurt, danonino, chestii uscate gen pufuleti, grisine, etc.
-scutece, servetele umede
-ceaiuri de tot felul
-apa plata !!!!!apa de la mare poate cauza diaree
-medicamente bebe: nurofen, de tuse, de nas, de voma, de diaree, de scazut febre puternice, creme pt iritatii, creme pentru protectie solara, apa oxigenata, rivanol, comprese sterile, si tot ce credeti ca ar mai fi necesar
-biberonerie: biberoane, burete de spalat, detergent, sapun bebe
trusa de manichiura, de ace, carlige si ata
-jucarii bebe: de la jucaria preferata (noi avem pernitza drept "jucarie" preferata), la jucarii pentru plaja...daca nu aveti, nu-i nimic ca se gasesc destule pe la altii, intotdeuna mai bune si mai frumoase...piscinutza, desi apa cea mare va fi o atractie mult mai mare, pompa de umflat piscinutza
-aparat impotriva tantarilor
-aparat foto si acumulatori cu tot cu incarcator
-si daca mai ramane loc ceva si pentru tati si mami
Deci revin....Pe la 9 ajungem la hotel...camera ioca...inca nu se eliberase nici una...romanul nostru profita de fiecare secunda care e pe banii lui...Maria era agitata de oboseala, asa ca hotaram sa mergem sa incercam marea cu degetul...sa vedem mai e acolo, au furat-o..etc....
Soare, frumos, pescarusi, cald, zgomot de valuri...iamy...
Descaltam mandra....sa ia contact cu nisipul...cand a inceput sa mearga parca umbla pe oua...pana a vazut apa si a luat-o la fuga drept in ea...intr-un sfert de ora zburasera hainele de pe ea una cate una, udate de cate o escala in mare...Duracell cel curajos vroia sa ia "valurile" din plin...apa buna...ea cel putin asa a considerat pentru ca am scos-o din ea numai cu urlete si zbiarate...
Dupa amiaza, dupa un somn de tip lemnos in gara, am avut prima plaja adevarata...
Zilele la mare au avut cam un program fix...la 7 scularea (oare cine vroia s-o stearga cel mai repede???!!!), la 8 pe plaja, eu si cu mandra la 10,30, maxim 11 eram deja in camera, ne dushuiam...soarele era destul de puternic, in perioada asta o dadeam cu crema cam de 3 ori (depindea si de cat statea in apa)...tragea un somn de pe la 12 pana pe la 4 (o rapunea lupta cu marea), dupa care pe la 5 dupa amiaza iarasi plaja pana pe la 7 seara...iar dush, imbracat si mers la vanatoare de aerosoli...la 10 seara stingerea...
Un singur incident am avut, chiar la inceput...a doua zi, cand ne pregateam de plaja de dupa amiaza, am constat ca a facut febra (38,5)...nurofen, dush rece, sosete cu otet,plimbat seara pe racoare...nici o problema...insa pe la 12 noaptea, cand s-a atins de ea sotul in pat, dogorea ca o soba...39,5 in urcare...sunam la salvare, bagam supozitor cu paracetamol...vine salvarea, o tanti fff dragutza a impachetat-o intr-un prosop ud si ne-a dus direct la urgenta...nimic de speriat (nu parea insolatie), dar mai bine s-o vada un medic...pe drumul spre spital, micutza si-a vomat si sufletul...aratam amandoua parca eram din filme de groaza...verdictul: angina virala...medicul de garda, un mos scarbos care atata a catadicsit sa ne zica la venire "una, doua pentru un pic de febra lumea cheama salvarea in loc sa dea ceva copilului"...no coment...nici urma de insolatie, ne-a dat Metroclopramid picaturi pentru starea de voma si Nevralgin pentru scaderea febrei (pentru ca nu mai luase agogalmin a preferat varianta asta) si ne-a trimis acasa....pana dimineata parca nimic nu s-a intamplat si nici nu a mai recidivat vreodata...habar nu am nici pana in ziua de azi ce a fost...
I-a prins bine mersul pe nisip (recomandat de ortopezi pentru picioare frumoase la bebei), cura de apa marina si de aerosoli...a descoperit scoicile si crabii, a invatat sa "ia" valurile, sa innoate cu piciorusele, sa se joace cu nisipul, sa interactioneze cu alti copii (chiar daca nu o lasau sa le ia jucariile) si era sa il gadile pe un baietel stiti voi unde, de curiozitate...
Joi seara am ajuns acasa, vineri dimineata, am plecat toti trei la munte, pe Valea Doftanei, unde Mariucu meu a descoperit o alta lume: calul si mersul cu carutza, vacutza si lapticul ei bun si gras, gainile, laptele proaspat muls, care trebuia baut neparat cu nasul in spuma, saritul parleazului si trecutul prin gardul de sarma, degustatul fructelor verzi, mersul descult prin iarba si joaca prin fan, escaladatul scarilor pana la streasina casei...
Pentru ea a fost o adevarata aventura, dar si pentru noi...la mare am reusit s-o supraveghem pentru ca am fost 6 insi cu ochii pe ea...la munte mi-a fost mult mai greu pentru ca pe langa faptul ca trebuia sa am grija ei sa nu cada de-a rostogolul (terenul e cam in panta, inclusiv cu o rapa), plus ca intreaga casa nu era inca pregatita pentru primirea unui atom, a trebuit sa am si grija muncitorilor care ne-au schimbat acoperisul (mancare, spalat de vase la greu, ba una , ba alta, ba un spalat de rufe, etc...)...din pacate am avut si niste incidente extrem de neplacute legate de niste palmutze la fund...mea culpa, dar sa nu ii ziceti ca si-o ia in cap...
Dar una peste alta am constat ca nu au "debusolat-o" fff tare schimbarile de "scene" si plimbarile, ba chiar o simt ca a mai crescut, s-a mai implinit, a inceput sa manance (inclusiv urechile mele), mintea ii merge din ce in ce mai bine si ii coace niste chestii de raman eu interzisa, incercam sa invatam cuvinte noi si alte lucruri bebelusesti (inca imi fac curaj sa incep cu olitza)...intr-un cuvant sa crestem mari....
Sa fie The End sau va mai uram varianta Reloaded????!!!!
_
Catrinel_17 spune:
CATRINUTZA, ce misto le-ai zis hai c-a fost esperenta frumoasa... danke pt lista cu lucruri, o bag la cap!
ma pun sa ma uit si la pozici si restul
MARIANA
POLI, n-am mai pus poze, ca astia de la Yahoo photos inchid sandramaua si trebe sa ma mut. Nu m-am hotarat unde... pupici piratului mik de Nik!
MICAALSA, ce mai face Iulia? voi nu mergeti in concediu? poate la mare i-ar prinde bine...
ALINAALEX nu v-am vazt pozicile de la mare. unde le-ai ascuns?
oaaa, fetele, ce lista meseriasa avem...
Catrinel, mama lu' Oana (23 martie 2006)
catrinutza spune:
Si cateva raspunsuri...acolo unde cred eu ca am ceva de spus (a nu se interpreta gresit)...in rest sa nu fie cu suparare....sunt raspunsuri la posturile puse dupa ultima mea postare...de dianinte n-am apucat sa citesc si nici nu ma inghesui prea tare...
Salutari mamicilor noi....daca am prins eu bine ideea cu mamicile amintite de Aida...
Gabi_fer...casa de piatra si multa fericire...
Mariana...buna lozinca...bune cuvinte, bine alese...si ar fi culmea s-o stergi tu, mama nostra eroina...apropo: ce face bebe 5??? e pe undeva pe drum sau ne mai lasi si pe noi sa te ajungem???!!! si am o mare rugaminte la tine: trimite-mi si mie o poza cu puii tai pe mail...nicioadata n-am fost pe faza cand le postai...si tare drag mi-ar fi sa vad 4 sufletele fratioare...pliiiiiiiiiiiiiiz....promit ca n-o dau la nimeni....
Rocsana...sper sa ramai la ghiocei...io promit solemn pe-a mea cravata de pionier sa comunic cu tine, zau, numa sa nu ma lasi fara Maria-san...
Asa e, conflicte si dispute apar mereu, copiii trebuie sa stie lucrul asta...dar mai trebuie sa stie si cum sa le rezolve elegant, diplomat...pacat...dar repet, Maria de japan sa fie mandra de mamica ei pentru ca isi sustine ideile cu tarie si isi recunoaste public greselile...si na si ca sa iti fac in ciuda....
Micaalsa...ma bucur ca Iuliska e bine acum...imi pare rau ca ati ajuns la spital...offff....dar m-au distrat pozele cu ochelarii de soare (avem si noi una, da completata de o sticla de bere) si aia cu inger, ingerasul meu...ce ti-a dat si tie prin cap...
Mari...pentru mine faptul ca pe unele mamici le-am cunoscut personal si am legat o relatie mai mult decat virtuala, a fost un bonus extraordinar al forumului...
Ma uitam pe pozele cu Teo 1+...fotogenica mandra si sta sa pozeze mai ceva ca divele...
Distractie maxima la mare si fara incidente si accidente...
Simona...pare rau ca nu fu cu ochi nici de data asta...si merci de telefoane...macar tu ma mai suni sa vezi daca nu m-a rapus dragonul atomic...si tu te mai miri de ce era "dr.problema" la somn si la papica al tau edutz???? pai toti dintii...io vin si te bat ca te plangi asa de bietu' baiat, bietu' ingeras...
Delia...fiecare alegem cat si ce sa spunem depre noi pe forum (ma refer la ce ai zis de Diana)...sa nu uitam ca totusi ne intalnim intr-un spatiu virtual, in care nu poti intotdeuna sa verifici cu cine vorbesti sau care ii sunt intentiile...nu vreau sa fie interpretate cuvintele mele altfel decat sunt, nu fac insinuari si nu dau cu bata (eu fac referire la niste cazuri intamplate mai demult...ceva pe la scandinave, cu un tip care nu era ce parea a fi, etc)...fiecare ne alegem anturajul in functie de niste afinitati, niste idei comune, preocupari asemanatoare, etc...de ex in cazul Dianei nu cred ca e cazul de atmosfere misterioase, chestii de cabalism, woodoo sau mai stiu eu ce...fiecare are viata lui in afara forumului si nu cred ca e treaba nimanui sa intre peste ceea ce fiecare e dispus sa aduca aici...fiecare tragem o linie intre intimitatea noastra si ceea ce transpare catre ceilalti...asa cum zicea si Aida, sunt mai multe feluri de prietenii...sunt convinsa ca si tu faci lucrul asta...in mai multe momente Diana a spus foarte clar ca s-a retras, dar nu din cauza vreuneia dintre noi...lucru intarit si de faptul ca mai scrie la noi...
Si cu riscul de a te supara si pe mine si a ma lua si pe mine la 3 pazeste iti zic ca imi pare rau ca nu ai acceptat scuzele Rocsanei...a fost un pas pentru ea (care imi pare o persoana cu un anume grad de mandrie) sa accepte public ca a gresit...sa nu uitam ca pe fiecare l-a incins atmosfera asta, l-a atins la niste coarde sensibile, a scris la nervi...si nu trebuia sa o mai ataci si sa fii acida la adresa ei dupa ce a facut pasul asta...in cel mai rau caz, daca nu acceptai, puteai sa spui scurt pas sau sa dai ignore mesajului ei....
Eu am senzatia ca s-a ajuns cu toata povestea asta, nu ma refer numai la aveti tu si Rocsana de impartit,la o dramatizare destul de ieftioara gen Sandra Brown...
Diana...ca si Claudia sper sa nu fi avut probleme pentru explicatia data...mai ales ca nu ii erai dator nimanui cu alta explicatie in afara celei deja date...
Claudia...mercic pentru intrarea in atmosfera...ma bucur ca voi ati fost ok cu Vladut ...eu nu am avut atata curaj pentru a trece granitele cu atomika...probabil ca as fi dat un pic din colt in colt daca pateam ce am patit aici cu ea...dar tentatia de a vedea si altceva decat preturile exorbitante pentru niste servicii de tot kk de la noi e tot mai mare....super faza cu storsul cosurilor...
Aida...polidinul e tatal anexitei...o cura de 6-7 zile si a plecat spre tarile calte toata anexita...cica...
Aviz fetelor care vreti bebe: POLIDIN...rapid si ieftin (da cu fundu' bortelit)....
Si sunt total de acord cu tine...suntem aici pentru puiutii nostri, sa le fie lor bine...
Iar chestia cu scutecele pana la 4 ani m-a pus si pe mine pe ganduri...sper sa nu fiu eu aia care din cauza de lipsa de curaj sa ating cota maxima
Mari...mi-au dat lacrimile la faza cu imbratisarea aia numai unei mame data...si m-am gandit imediat cum face si Mariuka...si eu lipsesc cel mult cateva ore de langa ea...deci imi inchipui strangerea in brate a fost direct proportionala cu timpul de separare
Serj...uite ca m-am mai inveselit...si ca si Mariana, daca voi nu ma vreti, eu va vreau...doar ca mi-a trebuit ceva timp sa scap de gustul amar...
Si am vazut ca si Ambra e curajoasa la datul pe topogan...sau e doar de poza???!!!
Kim...si eu am auzit la fel de faza cu carliontii...si nu vreu sa risc nici in ruptul capului...felicitari pentru post...ma bucur sa vad alte mamici au mai mult curaj decat mine sa aiba grija si de bebe si sa aiba si serviciu...
Simona...m-am conformat apelului , dupa cum vezi...cat despre deplasari si mancaruri...greu de spus...uneori cand vede pe altii mancand, mai ales copii, mananca si ea ceva mai bine...dar daca are activitati interesante doamne-fereste s-o iei de la ele, ca ala esti...
Elvie...ti-a trecut lenea???? ca sa ne mai povestesti si tu una alta...cum ai promis...
Miha de doua fetite...un mare mare de tot pentru cuvintele tale...daca nu e prea mult mai intra din cand in cand si mai povesteste ce mai fac cele doua picaturi de apa...macar un rezumat mic, mic...
Tania...cunosc sentimentul...dar hai sa ne spui cum fu plin plimbari ca poate asa lumea mai uita de suparari...
Tina...imi pare rau ca reintoarcerea ta a insemnat si retragerea ta...si pentru ca in sufletul meu stiu ca tu ai sa fii una din cele care nu te vei mai intoarce, ne vedem pe mess...
Imi pare rau ca lucruile au luat intorsatura asta...sunt convinsa ca topicul ar fi avut de castigat prin revenirea ta...daca nu s-ar fi spus unele cuvinte...daca...
Cat despre punctul pus discutiei n-ai sa reusesti, pentru ca de mult vad ca discutia a degenerat in alte dispute...a luat alta directie...s-a uitat ca "problema" a fost lista modificata de tine si s-a ajuns la reprosuri si atacuri personale care nu mai au de mult de-a face cu tine...
Hai fetelor...oare nu se poate gasi o farama de iertare pentru Tina?????
Mariana...m-am conformat...si cu pozele si cu cele 2 cuvinte...ca un copil cuminte si ascultator ce sunt....
Catrinele..tu ramai admiratoarea mea fidela, bag io sama...noroc cu tine dragutza......baga mare ca ai cu ce te delecta....
Poli...era sa te uit...pupam Nicusoru' mic si poznas...pe cand o vizita in Romania????
Cam asta ar fi....cu bucurii si cu tristeti...desi prima varianta tare imi mai place....
Pupam zgomotos tot neamul ghioceilor ca sa piara vrajba dintre noi...
_
catrinutza spune:
quote:
Originally posted by mariana_1976
Imi cer din start scuze persoanelor carora poate nu le face placere sa gaseasca aceste cuvinte astazi la noi pe forum.
Consider totusi ca sunt datoare citeva cuvinte fetelor care au avut curajul sa-si spuna parerea ca si celor care au venit mai de curind si se mira ce s-a intimplat aici.
Unele persoane si-au ales din diplomatie sa nu se implice direct in discutiile mai...aprinse,dar noi toate stim ca ele au sentimente pentru acest grup,le doare sa vada la ghiocei conflicte si ar dori sincer sa se "limpezeaca apele" asa cum a spus Kim.Din mesajele lor rezulta foarte clar acest lucru.Andreea Georgiana a zis foarte bine ca ce este din suflet va ramine.
Rezolvarea unui conflict se poate incerca sa se faca si mai pasnic,daca ne-am exprima parerile sincere intr-un fel mai putin suparator,desi "suparator" e o notiune destul de relativa.Nu fiindca adevarul supara,ci fiindca un cuvint nepotrivit spus la suparare poate atrage dupa el neintelegeri ,certuri,etc.
Stiati presupun ca regulamentul forumului prevede sa atacam idei nu persoane?
Acum intrebarea poate veni asa: <<pai cum sa ma exprim mai..."delicat" daca situatia deranjeaza in mod deosebit de atita timp?Vreau sa ma manifest asa cum simt,altfel nu mai sunt eu!>>
Okay,dar daca incepem toate sa ne "manifestam" credeti ca ar ajuta cu ceva la rezolvarea problemei?Nu cumva ne-am trezi ca se destrama acest grup si formeaza grupuri mai mici? Poate ca ar fi mai bine asa?
Raspunsul la aceasta intrebare trebuie sa ni-l dam fiecare in parte(si eu cred ca unele persoane l-au gasit deja din moment ce ne confruntam cu stergeri de pe lista si plecari ale unor mamici).
Eu nu am facut statistici daca numarul retragerilor este mai mare ca al aderarilor.Altceva decit cantitatea conteaza pentru mine in cazul acesta.
Daca 60 de fete "adera" si cer sa fie inscrise in lista,dar nu vor scrie nimic si ramin acolo foarte multe luni si chiar ani,e bine sau nu,sa ramina in lista doar ca sa le citim datele si sa ne intrebam cine or fi ele? Eu credeam ca atunci cind cineva cere sa fie inscris in lista doreste sa se si imprieteneasca cu noi,sa participe la discutii uneori,sa ne contacteze intr-un fel,nu doar sa astepte sa fie contactat si sa figureze acolo. (Ca atunci "riscam" s-o apuce curiozitatea pe Adar si pe "multe altele care tac" sa cunoasca numele "baietelului" si ce mai face el.)
Despre asemenea "cazuri de membrii" vorbeam eu,Catrinel si..."multe altele".Totusi s-au exprimat voci tematoare ca daca nu vor scrie o perioada mai indelungata le-am putea sterge de pe lista.
Numele pe lista e mai important decit persoana care vine sa ne scrie?
Nu cumva exista persoane care au continuat sa ne scrie chiar daca s-au sters de pe lista?
Voi hotariti ce e mai bine:sa le trecem pe lista cu "asteptam vesti de la",sa le contactam pe email sau sa asteptam sa ne contacteze ele?
DE UNDE AU INCEPUT ACESTE DISCUTII si problema de..."ATMOSFERA"?
Cine face aceasta atmosfera placuta sau neplacuta? Probabil raspunsurile la intrebarea aceasta vor fi diferite asa cum noi gindim diferit si avem grade de sensibilitate diferite.
Personal nu cred ca daca cineva nu mai e pe lista se "imbunatateste" atmosfera.Dimpotriva.Fiecare plecare va lasa in urma ei reactii si comentarii diverse si probabil mai devreme sau mai tarziu vor urma si niste drepturi la replica.Nu vreau sa cred ca acesta este scopul plecarilor.
Nu inteleg de ce sa ma sterg de pe lista din moment ce mesajele mele se mai pot gasi in arhiva DC si oricum figurez in celelate liste facute anterior? Sau momentul plecarii este important?
Si daca lista creeaza mai multe motive de controverse decit de multumire o fi bine sa o scoatem de tot si s-o salvam altundeva?
Oare atunci n-o mai veni nimeni sa ne anunte ca se simte nebagat in seama in discutii?
O fi motivul principal al nemultumirilor doar persoana Adar. (care prin exprimarile ei mai..."neobisnuite" creeaza pretexte de..."atmosfera"?)Sau unele persoane reactioneaza diferit decit altele cind dau de mesajele ei?
Adar mai baga cite un text din ala gen Adar(ca asa e ea -vorba Andreei Georgiana), dar stie ce inseamna autoironia si e o persoana care spune ce gindeste...cum nu gindesti.
De ce oare nu s-a pus ea sa ma atace de ex.pe mine? N-oi fi reusit s-o provoc cum trebuie?Sau m-o simpatiza fiindca eu ii trimit floricele si zimbete dupa "modelul" scandinav?
Inca ceva: mi se pare normal ca oricine dintre noi sa aiba dreptul sa-si schimbe parerea despre cineva daca se dovedeste ca ne-am inselat asupra persoanei respective.Nu cred ca i s-a intimplat doar lui Adar...
Au fost mai multe mamici care s-au ocupat de listuta spre sfirsitul odiseei,la scutece si pina acum,totusi,n-am auzit pe nici una dintre ele sa reimprospateze memoria cuiva cu cite au facut ele pentru acest grup.
O mamica a facut chiar o a doua lista mica punind in ordine zilele de nastere ale tuturor ghioceilor fiindca au existat niste discutii ca nu toti ghioceii primesc felicitari.Si iar s-a dezbatut si tot la aceleasi concluzii s-a ajuns.
A existat si o listuta lunara cu zilele in care mamicile isi serbau zilele de nastere.
Chiar dupa aceste 2 incercari au existat nemultumiri fiindca avem temperamente diferite,gusturi si scari de valori diferite...
Subiect de "meditatie":
Toate avem calitati si defecte,dar are rost sa ni le subliniem pe unele mai mult decit pe altele?
Poate memoria imi joaca feste sau poate n-am cautat cum trebuie prin arhive,dar eu am ramas cu impresia ca discutiile au inceput de la faptul ca unele mamici nu s-au simtit bagate in seama in timpul discutiilor,au fost poate dezamagite ca nu toata lumea a putut sa scrie citeva cuvinte despre pozele lor, ca nu li s-a raspuns la intrebari,ca nu au primit nr. de mesaje de felicitare pe care l-ar fi asteptat, iar unele au incetat sa ne scrie pentru un timp lasindu-ne sa ne dam noi seama de motivul retragerii lor.
Cind am primit mesajele lor pe forum si ni s-a adus la cunostiinta direct,prin prietene sau prin alte modalitati de comunicare cum se simt(desi nu toate intram zilnic pe net si nu citim mereu totul cu mare atentie din x motive)le-am rugat sa se intoarca.In acelasi timp li s-a spus ca multora dintre noi care nu ne-am...exprimat,ni s-a intimplat cam acelasi lucru.
Poate ca centrul problemei a fost ca persoanele diferite,au asteptari diferite de la acest grup?
Este oare corect sa se urmareasca mesajele din..."umbra",ca apoi sa constatam ca apar din cind in cind aceleasi postari nemultumite?
Lady_Hauk n-a mai intrat de un timp,dar felul in care si-a expus mesajul a avut rolul sa ne binedispuna.Ea nu s-a plins ca a citit din urma si a observat ca nu i-am urat toate "La multi Ani",ca nu am intrebat de ea,ca nu am sunat-o sa aflam motivul tacerii...
La fel s-au comportat si Elvie,Roxivan, Andreea/Constanta, Ema72, Pispirica, Ceela, Doublemom, TweetyGeo, Ameluta, Cosmina, Liliprejbeanu si alte fete.
Ile
Daca intr-adevar nu mai vrei sa figurezi pe lista iti pot scrie cum sa te stergi tu insati fiindca iti respect decizia.
Scandinavii au totusi o reputatie de oameni cinstiti (demonstrata) si daca ar fi doar zimbareti si nu si de treaba nu ar fi ajuns unde sunt astazi si nici eu as fi stat in tara lor atitia ani sa-mi pierd timpul.
[...]
Dintre mamicile venite dupa odisee nimeni nu ne-a reprosat ca nu se simt inca in largul lor fiindca nu au primit atentie suficienta de la bun inceput cum s-au inscris?Ele au intrat in "atmosfera",ne-au ajutat sa le cunoastem mai bine si sunt in continuare cu noi.
Rocsana de exemplu a scris intotdeauna tuturor,desi a fost prima care a mers la serviciu.Eu doresc sa cred ca nu a facut-o doar din politete,ci pentru ca ea chiar a citit intotdeauna tot ce s-a scris si a facut mereu un efort sa raspunda.Credeti ca toate persoanele carora i s-a adresat i-au raspuns? Si nu a comentat pe tema aceasta,a continuat sa scrie tuturor mereu.
Poate ca noi doua gindim diferit, dar ar fi corect sa ma iau de ea cu niste afirmatii nelalocul lor,decit sa-i explic civilizat de ce nu sunt de acord ce i-a scris Deliei si Stefanei si cum a expus ideea "atmosferei" din grup?
In ciuda neintelegerilor dintre Adar si Aida si-au cerut scuze una alteia si nu s-au mai suparat.Deci se poate si asa.
Tina s-a ocupat de lista la odisee,a muncit mult la editarea ei,a fost mereu pe faza la deschiderea capitolelor noi.Desi daca ar fi facut un user comun de la inceput odata cu emailul comun, deschiderea capitolelor si modificarile se puteau face si de catre alte fete,ea a depus mult efort singurica si nici nu a prea cerut ajutoare.Eu am dorit sa cred ca a facut toate acestea din suflet,nu pentru a veni intr-o buna zi sa reimprospateze cuiva memoria cu ele.
Daca nu a spus nimeni in afara de Mihaela ceva pentru a o chema pe Tina inapoi,poate din gestul de a scoate cele 3 mamici de ingerasi de pe lista plus ultimul ei mesaj s-au tras niste concluzii.
Aida ai dreptate, ar fi trebuit mai intai sa le intrebe si pe ele,dar in afara de asta, nu mi-a placut nici faptul ca a folosit adjectivul pronominal nehotarit LA PLURAL pentru o justificare nu tocmai conform realitatii,din moment ce eu cel putin mai stiam cite ceva despre Elena(ileana_marius) si Laura Ioana.
Poate aceste 2 aspecte CUMULATE m-au facut sa tac si sa ma mai gindesc, sa-mi schimb pareri...
[...]
Cred ca Delia are sentimente pentru acest grup si nu e vorba doar de "entertainment",din moment ce aici ea ne-a scris niste lucruri destul de intime din viata ei care se marturisesc doar unui prieten.
Cred ca si Adar are,altfel nu ar fi ramas aici atita timp riscind sa-si spuna parerea si sa primeasca la anumite intervale niste mesaje.
Simpatiile fata de o persoana sau de alta intr-un grup vor fi mai mereu diferite.Asta mi se pare ca tine tot de personalitate,temperament,preocupari...Pe forumuri oamenii nu sunt intotdeauna ceea ce par,de aceea e usor sa ne facem o imagine gresita fara sa cunoastem in realitate persoana.
Pe mine nu ma intereseaza ce ginduri ascunse au sau n-au,cine,de ce, de cind.
Voi hotariti cum e mai bine: sa venim sa ne spunem toate aici parerile sincere civilizat,fara certuri si prin ele sa incercam sa rezolvam conflictul, sa ne scriem in private pe messenger,pe PM,pe email sau sa citim din umbra si sa masuram cuvintele altora,intervenind cind simtim ca e cazul cu citeva rinduri bine alese.
Toti mai gresim citeodata si ar fi culmea sa sustinem ca daca noi nu ne simtim bine in grup e in general vina altora.(scuzati, a "atmosferei").Asa am inteles eu postarea Stefannei.
Permiteti-mi sa ma retrag acum, cu scuzele de rigoare dupa ce am batut atit apa in piua si am ocupat destul spatiu pe-aici.
Jos palaria....aici am gasit punctul cimentat pe I...
_
catrinutza spune:
Ai dreptate Catrinele...e meseriasa rau de tot lista...acum cred ca toata lumea e linistita.......de curiozitate, unde e????? sau a papat-o catelul ala care papa tot cu ce n-are voie sa Mariuca sa umble???? o sa faca indigestie saracul....
_