legume la gratar

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Merci frumos Akella chiar nu mai stiam cum sa mananc cartofii pt ca prajiti ies din calcul
Dar cum ii tai sau cum ii pun sa se faca bine?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Carmen, ai doua variante: 1. cartofii nedecojiti, spalati bine, se infasoara in folie de aluminiu si se coc pe gratarul incins; apoi se taie in 2 sau in 4, se pune sare, piper, unt si se presara putina verdeata; 2. din folie de aluminiu pusa in 2 sau in 3 se confectioneaza cosulete care se umplu cu un amestec de cuburi de cartofi, morcovi, feliute de ceapa etc. - totul condimentat cu sare si pier dupa gust si stropit cu ulei - acestea se coc pe gratar...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

quote:
Initial creeata de nemary

am mancat la restaurant legume la gratar(vinete si dovlecei) si mi-au placut mult, mult de tot.
am facut si eu acasa pe gratar din acela cu apa, care se pune pe flacara aragazului, dar nu au iesit la fel. ale mele au iesit uscate pe cand cele de la restaurant erau zemoase.
a facut cineva acasa si i-au iesit zemoase? poate sa-mi dea si mie secretul?




Mari 9+

odiseea

Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.







Ia incearca sa le faci pe acelasi gratar,dar fara sa pui capacul si fara sa pui apa dedesubt....mai stropeste-le si cu un pic de ulei de masline.......nu se vor mai usca





BRENDA
FOREVER YOUNG



Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenpit77 spune:

Akella multumesc, multumesc, multumesc

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Roxali spune:

Vara imi fac in draci la gratarul cu apa(dovleci, vinete, rosi, ardei) sau cel cu lemne...dovlecei ii tai pe lung si vinetele rondele.Nu mi s-au uscat deloc...depinde cat stau.

Ali26si Enrico 7ani
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

E mai greu cu cartofii,am incercat si eu(desi i-am taiat rondele subtiri).......dar restul......

BRENDA
FOREVER YOUNG



Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

quote:
Originally posted by brendamitran

E mai greu cu cartofii,am incercat si eu(desi i-am taiat rondele subtiri).......dar restul......

BRENDA
FOREVER YOUNG



Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI



Asa este. Cartofii ies foarte buni copti. (Cand eram copil ii coceam la tara direct in jar, impreuna cu stiuleti de porumb...) Deci, ori ii infasuram in folie de aluminiu, ori ii taiem cuburi, ii amestecam cu alte legume... ei, cum am scris mai sus... Ca sa se patrunda mai bine, cosuletele din folie se pot strange/inchide deasupra si le desfacem mai spre sfarsitul coacerii, pentru ca legumele sa prinda culoare...

Mergi la inceput