Ce pot face din afine?

Ce pot face din afine? | Autor: maricar

Link direct la acest mesaj

Mi-a adus ieri cineva o galeata-ntreaga cu afine si inca nu stiu ce sa fac cu ele: sa le congelez pt iarna, sa fac dulceata, sa fac ceva dulce...Ce m-ati sfatui? Stiti voi ceva buuun de tot?

mariavlad

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana_28 spune:

Pentru moment poti face o prajitura cu afine gen aia cu visine.
Este buna si dulceata si poti pune si la congelat. Adica......un pic din fiecare......

O zi bunuta.

Nunta-graviduta cu Calinut + Poze Calinut la 1 anisor si 4 lunici

www.dropshots.com/liliana_28" target="_blank">Calinut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mik spune:

Vad ca ai cantitate mare : profita cit e proaspata si fa o tarta.
Pentru congelat : fii atenta cam ce cantitate pui in tarta. Apoi faci pungi din plastic cu aceeasi catitate. E mult mai practic apoi sa iei exact cit iti trebuie.

Pe linga dulceata mai poti face afinata (acelasi principiu ca la visinata, pui zahar peste fructe, astept sa se topeasca tot zaharul si apoi pui peste alcool dublu rafinat).

Merge foarte bine si in salata de fructe cu banana, mar si altceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns capra cu trei iezi spune:

tarta cu afine, afinata, inghetata cu afine, spuma de afine (ca spuma de capsuni), afine cu frisca...sau amnancale ca atare

capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!

IUBESTE SI FA CE VREI!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Cel mai mare beneficiu nutritional il ai daca le manananci proaspete. Fa o cura cu antioxidanti si o sa te simti ca noua.

Eu una as alege variantele cu tarta si dulceata...preferinta personala.

Grow where you're planted.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

cheescake cu afine

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

afinata este cel mai bun remediu in caz de probleme digestive;dar pt. copii este un fruct minunat si cred ca puse in congelator astfel ca sa fie folosit in prajituri,este cea mai buna alegere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ama-Deus spune:

...dar cu miere de albine nu vrei sa incerci?!Poti conserva o parte din ele dupa proportia 1 parte afine/2 parti miere.Eu asa conserv catina,toamna.Apoi le pun la borcane si le tin la racoare si intuneric.De obicei ii indulcesc ceaiurile celei mici cu amestecul de miere si catina,sau ii fac bauturi racoritoare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

Doar sa fii atenta ca afinele constipa.
Eu stiam, dar la un moment dat am uitat, mi-am luat din piata o jumatate de kilogram si am mancat-o dintr-o data. A fost foooooarte nasol :-(.

Mai poti sa faci si in fel de sirop, mama mea de exemplu le pune cu mult zahar, ca pentru visinata, dar nu mai pune alcool. Lasa multa zeama care apoi se poate dilua cu apa si bea ca si un suc.

Ana

7+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maricar spune:

AnaBella,
Acum imi spui??!?Am mancat o gramada si nu stiam de ce am probleme.
Am facut si sirop, si prajiturica si cred c-o sa pun si la congelator pt iarna, daca nu am timp sa fac dulceata.
Multumesc mult pt sfaturi!

mariavlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AnaBella spune:

maricar,

:-( imi pare rau, doar acum am vazut subiectul ... incearca acum niste prune ...

iti dai seama ce m-am suparat eu, care stiam si tot am patit-o :-)

lasa ca o sa treaca; e la fel si cu ceaiul de menta

7+

Mergi la inceput