Mamici de septembrie - octombrie 2007 (41)
Raspunsuri - Pagina 9
Andries spune:
De ce doare cezariana la unele mame si la altele nu? Ideea este ca in momentul in care iti taie burta (pielea, muschii si apoi uterul) e foarte probabil sa iti sectioneze un fascicol de nervi care trece chiar pe acolo pe burta si care odata taiat e foarte dureros (si care ma pot uita in atlasul de anatomie sa vad cum se numeste daca intereseaza pe cineva).
Acum nici noi nu suntem masini sa stie medicul fix la cati cm tb sa faca incizia ca sa nu nimereasca peste nervii aia, unele sunt mai norocoase si nu le prinde calea nervoasa, altele ... asa e burta lor, mai "inervata" si le doare si 5 luni... deci medicul va dati seama ca are tot interesul sa nu te doara, sa nu ii faci reclama proasta, da' nu-i iese intotdeauna, deci care va sa zica e o loterie cu durutul dupa cezariana.
Da' si jos te doareeee... asa ca.. nici o scofala dupa parerea mea.
Andries
mami25_7 spune:
Slippers,echo 3D se mai poate face la Sanador la herghelegiu sau oricare alt echografist,stiu ca au si o tipa profesionista acolo,dar nu stiu cum o cheama,incearca sa suni si poate reusesti sa iti faci o programare.
mandarinutza spune:
Da, Andries ai dreptate. Eu oricum ma astept la durere -di la cezariana si la nastere naturala doara, nu am nici un dubiu.Si cred ca oricum fiecare reactionam diferit la durere+ alte probleme pe care le ami avem. Pe mine m-a speriat la inceput fata asta care mi-a zis ca a fost super nasol dupa cezariana, dar pe urma m-am gandit ca nu are rost sa imi fac ganduri negre, om vedea cum o fi. Normal ca nu ma astept sa fie usor, dar vreau sa ma duc linistita cand nasc si nu panicata de ce mi se poate intampla.
Mandarinutza
30+
Antonia Maria
Poze
Happiness_4_us spune:
Mandarinutza, tu vrei s anasti prin cezariana?
Aici nu s efac cezariene la cerere, se naste numai natural. Cezariana numai daca este neaparata nevoie.
Nana,
29+
Razvan AndreiIn asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
mandarinutza spune:
Nana, nu draguta, eu vreau sa nasc natural, si doar daca nu se poate sau intervine ceva sa apelez la cezariana. Am scris de cezariana, pentru ca majoritatea mamicilor pe care le cunosc eu asa au nascut, din diverse motive.
Mandarinutza
30+
Antonia Maria
Poze
aeperju spune:
Ooooo, da, si eu vreau tot cezariana. Sper sa o conving si pe dr mea sa fie de acord si e totul ok.
Emma 28+
mandarinutza spune:
Nana eu sunt pentru nasterea naturala. Mai ales ca eu mai vreau cel putin inca un copil. Imi propusesem 3, dar sa vedem 
Deocamdata nu am nici un motiv medical sa optez pt cezariana si sper sa nu fie cazul.
Mandarinutza
30+
Antonia Maria
Poze
Gabriela77 spune:
Eu vreau natural, daca se poate! Dar cum socoteala de-acasa nu se potriveste cu cea din targ...astept si oi vedea!La ultima eco, de 28 sapt, bebelina era pozitionat transversala. Dr a zis ca e o pozitie tranzitorie si ca zilele astea face mutarea. Sper!
Dar speriata nu sint! Cred ca seninatatea primei nasteri! Nu vad cu ce m-ar ajuta sa ma panichez de pe-acum!
Gabriela
29+
Sara
Annisia spune:
quote:
Originally posted by ancasilv
Neata burtici!
Annisia, multumesc mult de raspuns. Si eu ma gindisem la Albu, dar parca auzisem niste pareri cam naspa despre el, nu mai stiu exact ce/ Tie ce impresie ti-a lasat? Are rabdare, iti explica ceva sau e mut ca Iosup? Si inca ceva, cit costa (eco de trim 3)? MERci frumos!
O zi racoroasa si linistita va doresc!
Incep cu sfarsitul... Eu am dat acum doua saptamani (la 28 de sarcina) 1 milion si jumatate. Nu e vorbaret, doar daca il intrebi tu. Eu nu stiu ce sa iti spun despre profesionalismul lui. Chiar in cazul meu a dat un verdict naspa, dar norocul meu e ca am un bebe luptator... Totusi ma duc in continuare la el...
Bebe Yannis Edmond in evolutie