de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?
Raspunsuri - Pagina 40
![](images/user_woman.png)
b.nica spune:
quote:Nicoleta, dar nu este asa! Orice homeopat serios, care se respecta, iti va zice ca remediul care nu ti se potriveste iti va face rau.[quote]
Originally posted by denizel
[quote] Io sunt pro-homeopatie, ca atata timp cat nu strica, e posibil si sa faca bine :D
Cine spune asa ceva nu este homeopat si este cum spun unii,sarlatan.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
b.nica spune:
dragii mei,am lipsit o perioada si cand am deschis subiectul m-am ingrozit de atata patima.
pt.inamicii homeopatiei:xenocidul,capcaunul,doruletzul,etc.va propun urmatoarea situatie virtuala:copilul vostru,lumina ochilor vostri,zgandare un cuib de viespii,si va treziti cu el intepat de cel putin 10 viespii,la tara, de unde,ajungeti voi, sau salvarea, in min.40 de min.si aveti in casa Apis(remediu homeopat),pe care il dati in disperare ca sa dati ceva;dupa 10 min.observati ca toate piscaturile s-au dus si copilu'nu are nimic;placebo,intamplare,imunizare,orice ar fi,nu-i asa ca nu mai plecati in vacanta fara Apis?Va asigur ca ce v-am spus s-a intamplat intocmai.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capcaunul/capcaunul.jpg)
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by b.nica
pt.inamicii homeopatiei:xenocidul,capcaunul,doruletzul,etc.va propun urmatoarea situatie virtuala:copilul vostru,lumina ochilor vostri,zgandare un cuib de viespii,si va treziti cu el intepat de cel putin 10 viespii,la tara, de unde,ajungeti voi, sau salvarea, in min.40 de min.si aveti in casa Apis(remediu homeopat),pe care il dati in disperare ca sa dati ceva;dupa 10 min.observati ca toate piscaturile s-au dus si copilu'nu are nimic;placebo,intamplare,imunizare,orice ar fi,nu-i asa ca nu mai plecati in vacanta fara Apis?Va asigur ca ce v-am spus s-a intamplat intocmai.
- M-ai trecut din eroare pe lista.
- Eu nu-mi invat copilul sa zgandare cuiburi de viespi.
- Eu nu tin in casa albine (Apis) si nici nu plec in vacanta cu ele.
Antigen spune:
quote:
b.nica, pleci cu lumina ochilor tai (aka copilul) in padure, unde el se raneste urat de tot, rana se umple de pamant si mizerii. Se stie ca urina e sterila, e singura solutie pe care o ai la indemana, asa ca o folosesti pentru a curata rana. Data viitoare ce faci? Porti cu tine o trusa cu minimul necesar pentru primul ajutor (un bandaj, o solutie dezinfectanta) sau folosesti tot urina?
Exemplul meu nu e tocmai bun, pentru ca urina intr-adevar e sterila (bine, nu si la cei cu infectii de tract de tract urinar).
Acuma sa ma leg de exemplul tau:
- de ce ar tine un sceptic asa ceva in casa?
- cum sa administrezi ceva "in disperare, ca sa ii dai ceva"??? (nu ma refer neaparat la exemplul asta, ci la modul de gandire - la o adica, de ce nu ii dai Triferment daca face o entorsa?)
- incepand cu ziua aceea as purta la mine o seringa pregatita cu Adrenalina, si l-as invata si pe copil cum sa o foloseasca (viespi se gasesc si in oras, iar uneori Salvarea ajunge in mai mult de 40 de minute)
- presupunand ca am in casa Apis (de fapt e casa matusii mele, si ea are remedii de genul asta), si ca ii administrez copilului Apis (de fapt sa zicem ca tot matusa i-a dat), EVIDENT ca voi purta acel flacon cu mine pentru restul zilelor mele, alaturi de labuta de iepure si de trifoiul cu 4 foi
capcaunul spune:
quote:
copilul vostru,lumina ochilor vostri,zgandare un cuib de viespii,si va treziti cu el intepat de cel putin 10 viespii ...
Un articol la obiect din utimul numar al revistei Jurnalul de Sanatate raspunde exact acestei ipotetice si neplacute situatii.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/bird70/bird70.jpg)
bird70 spune:
quote:
situatie virtuala:copilul vostru,lumina ochilor vostri,zgandare un cuib de viespii,si va treziti cu el intepat de cel putin 10 viespii,la tara, de unde,ajungeti voi, sau salvarea, in min.40 de min.si aveti in casa Apis(remediu homeopat),pe care il dati in disperare ca sa dati ceva;dupa 10 min.observati ca toate piscaturile s-au dus si copilu'nu are nimic;placebo,intamplare,imunizare,orice ar fi,nu-i asa ca nu mai plecati in vacanta fara Apis?Va asigur ca ce v-am spus s-a intamplat intocmai.
Daca copilul este alergic la viespi/albine pot sa te asigur ca nu plec fara adrenalina. Daca nu este alergic si a facut doar o reactie la muscatura atunci o crema cu antihistaminice sau un sirop sunt suficiente.
Nicoleta spune:
Draga Vikinga, n-o iau deloc personal, drept urmare m-am retras intr-un colt cu bilute cu tot, da sa nu mai spui la nimeni...
Nicoleta
denizel spune:
quote:
[quote]Originally posted by denizel
[quote] Io sunt pro-homeopatie, ca atata timp cat nu strica, e posibil si sa faca bine :D
Nicoleta, dar nu este asa! Orice homeopat serios, care se respecta, iti va zice ca remediul care nu ti se potriveste iti va face rau.
Cine spune asa ceva nu este homeopat si este cum spun unii,sarlatan.
bnica,
1. eu am fost la o doctorita despre care se spune ca este una dintre cele mai bune din Bucuresti (iti dau numele pe pm daca doresti). Se prea poate sa intre in categoria 'sarlatani', insa. Orice e posibil, nu?
2. tu spui ca remediile care nu ti se potrivesc, nu au nici un efect.
Eu am gasit insa altceva pe un important site romanesc de homeopatie. Iti pun mai jos citatul:
"Exista câteva tipologii homeopatice care intra în aceasta categorie, si care în general sunt foarte sensibile la actiunea oricaror substante medicinale , atât în doze ponderale – si de aceea sunt subiectii a multor reactii adverse sau alergii – cât si diluate si potentate. Asa sunt de exemplu tipologiile de Phosphorus, Hepar Sulphuris, Ignatia sau Staphisagria. La aceste tipologii, pur si simplu pragul de sensibilitate este foarte coborât, ceea ce face ca reactivitatea sa fie crescuta.)
- probatori care sunt specific sensibili la substanta respectiva, dar cu o buna vitalitate, ceea ce îi face sa gestioneze bine provingul. Acestia sunt „ resursele de aur” ale homeopatiei, deoarece ei produc acele simptome neobisnuite, stranii, particulare care apoi pot fi adevarate simptome cheie în terapeutica. „ Un astfel de probator este un mare dar pentru un proving. ” [17] În acest caz este vorba de individualitati extrem de sensibile la remediu ale caror simptome, în situatii speciale, pot fi regasite la bolnavi ce prezinta aceeasi sensibilitate.
Este de notat ca :
„ Cele mai caracteristice simptome din Materia Medicala au fost produse de catre un singur probator: sentimentul de superioritate la Platina, izolarea la Camphor, senzatia de dinte dulce la Sulphur. În mod natural, cu cât mai multi probatori produc un simptom, cu atât acesta este mai comun. ( N.N : mai general; dar generalitatea, dupa cum s-a vazut are avantajul unei mai mari fiabilitati. ) Invers, simptomele produse doar de un singur individ foarte sensibil sunt stranii si , de aceea, de mare valoare. Este vorba de un raport delicat între comun si caracteristic care trebuie mentinut.” [18]
Includerea nediscrimatorie a tuturor simptomelor obtinute în cadrul unui proving duce însasi la o pletora de simptome de valoare practica inegala, tocmai din cauza prezumtiei ca orice simptom obisinut „ ar putea fi de folos cândva”. Din punct de vedere fenomenologic este o prezumtie corecta dar ea încarca foarte mult patogeneziile cu simptome care par de multe ori fara nici o noima. În fapt, acesta este pretul pe care fenomenologia homeopatica trebuie sa îl plateasca în urma optiunii sale pentru particular în fata generalului. Scopul final al tuturor acestor provinguri este însusi acela de a oferi instrumente corecte de lucru homeopatilor iar verificarea finala este doar prin practica clinica."
Am marcat cu bold ceea ce mi s-a parut esential. Tot citatul insa, sustine ideea ca exista pacienti care au reactii la orice remediu, in orice dilutie. Mare grija, deci!!!
![](bibe.gif)
-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
b.nica spune:
Denizel,multumesc pt. tonul echilibrat cu care mi-ai raspuns;cand m-am referit la faptul ca un remediu nepotrivit nu dauneaza,am considerat ca daca se ia odata unul,oricare, nu se intampla nimic;la ce faci tu referire se numeste proving;adica daca administrezi un remediu in mod repetat,in potente mari mai ales, unei persoane care nu are nevoie de el,se intampla sa prezinte simptomele acelui remediu;astfel s-au descoperit efectele majoritatii remediilor;
Hering,un mare homeopat, este mereu mentionat, pt. ca el a descoperit un remediu extrem de bun numit Lachesis,care provine din venin de sarpe;folosindu-l in dilutii homeopatice(malitiosii numindu-le vacuum cuantic,adica depasind nr. lui Avogadro,practic fara substanta),era sa moara,prezentand simptome pe care le poti combate cu acest remediu,pe principiul:"cui pe cui se scoate".
de obicei nu-mi critic confratii,dar m-am aflat in fata unei situatii
incredibile,catastrofale,pe care am aflat-o intamplator de la o fosta pacienta:o asa-zisa homeopata din pacate f. la moda in Bucuresti si din acest motiv nepermis de scumpa,incalcand toate regulile tratamentului homeopat(f. multe remedii,in potente mari,multe care nu aveau ce cauta impreuna),cred ca face mai mult rau decat bine si poate ca din cauza unora ca ea homeopatia este atat de patimas combatuta.
la cat de aberanta modalitate de tratament recurge nu m-as mira sa fie aceeasi persoana la care te-ai referit.
,
capcaunul spune:
quote:
... de obicei nu-mi critic confratii,dar m-am aflat in fata unei situatii incredibile,catastrofale,pe care am aflat-o intamplator de la o fosta pacienta ...
Se risipeste (dilueaza?) ceata!
Daca tot ai identificat inamicii este bine ca in sfarsit ai precizat si de pe ce pozitie le urmaresti miscarile de trupe.
![](icon_smile.gif)
Inamicii ataca cu zeci de soldati la puterea 23, artileria redutei riposteaza cu bilute diluate, iar intre cele doua tabere este vacuumul cuantic.
![](icon_smile_tongue.gif)