de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?
Raspunsuri - Pagina 4
iuliana_2007 spune:
Ma bag si eu ca musca in lapte.
Ce as vrea eu sa spun este ca eu sunt de amble parti.Sunt boli care nu le poti lasa la "mana" naturistelor.
Cand aveam vreo 13 ani mama mea era intenata in spital foarte grav bolnava,eu ramasesm acasa sa tin toata "casa".De cate ori ma duceam sa o vizitez pe mama eram din ce in ce mai slaba si mai alba la fata.Mama s-a gandit ca sa imi faca niste analize daca tot era in spital.Medicul ei cand m-a vazut a zis ca sunt anemica.
Mare noroc a fost cu anemia asta pt ca la analize mi s-a descoperit un inceput de leucemie.Mama era teminta.M-a tinut in tratament destul de mult timp dar parca nu se vedea nici o schimbare.Mai ales dupa ce am aflat despre ce este vorba cu toate ca mama a ascuns acest lucru m-am incis in mine asteptand sa vina stiti voi ce.Am refuzat sa mai iau medicamente pt ca nu le gaseam nici un rost,nu mai mancam(oricum nu eram prea mancacioasa de fel,mai exact cam sclifosita),eram posomaorata tot timpul.
Mama saraca era disperata si tot medicul a invatat-o ce sa faca ca sa ma readuca pe drumul cel bun.M-a luat mama de o parte si a stat de vorba cu mine cum numai o mama stie sa faca asta cand e vorba de sanatatea copilului ei.
Si a inceput sa foloseasca fel si fel de naturiste,foarte multe mancaruri cu fel si fel de verdeturi,legume si fructe si putin vin rosu.Si am revenit pe calea cea buna.Un singur lucru pot sa va mai spun si acela este ca conteaza foarte si de creier,pt ca mama m-a ajutat foarte mult sa devin optimista si tot timpul imi spunea ce efect a ierburile asupra mea.Poate ca nu erau asa de eficiente dar ea imi lasa impresia ca fac minuni.
Cert este ca pt mine a fost un miracol cand am aflat ca sunt perfect sanatoasa si acum slava Domnului am si familia mea.
In privinta copilului nu as vrea sa fac experiente pe ea.Prefer sa apelez la medic atunci cand este necesar pt ca consider ca este cel mai bine,mai gresesc si ei dar sa nu uitam ca sunt si medici care au salvat foarte multe vieti.
Nicoleta spune:
De ce nu am eu incredere in medici si prefer alte variante?
Pai sa va spun ce am patit nu mai tarziu de azi-dimineata: am fost la ORL cu copilul meu, l-a consultat si, desi imi zisese de o endoscopie nazala ieri, azi m-a trimis la radiografie, acolo s-a uitat la mine ca la lup si mi-a zis ca ea nu face unui copil asa de mic radiografie... apoi am revenit, nu a mai iesit, ne-a trimis vorba prin asistenta ca operatia de polipi este obligatorie, sa ne ducem la un consult pediatric si sa revenim cand ne hotaram.
DAR copilul meu nu stiu daca are polipi sau nu. Radiografie nu-i mai fac, alte solutii nu ne-a propus (mare, munte, salina..). Si de ce?
Pentru ca operatiile sunt singurele care aduc orelistilor venituri mai mari si sigure. Si nu sunt singura care afirma sata. Iar situatia asta o intalnesti numai la noi: chirurgi care opereaza de apendicita fara sa fie neaparat nevoie, chirurgi care intai taie si apoi trimit la alte investigatii (nu zic, o fi cazul sa faca si asta, dar nu mereu).
Unde este etica medicilor de la noi (repet, nu toti sunt asa, dar marea majoritate)? De unde impotenta asta in comunicare si aviditatea asta dupa bani? Hai sa fim seriosi, oricum le dai, dar de ce nu le mai ajunge???
Azi sunt suparata tare. Este al doilea medic ce ne propune scoaterea polipilor, dupa ce primul nici macar nu s-a uitat la el sine.a propus asta. Iar la control asta ne-a intrebat prima data, daca nu vrem sa il operam. Ca experienta ei... Ha!
Nicoleta
capcaunul spune:
quote:
Originally posted by Nicoleta
De ce nu am eu incredere in medici si prefer alte variante?
Pai sa va spun ce am patit ...
Fair play este sa spui nu am incredere in sistemul medical din Romania. Asta este cu totul altceva decat sa afirmi ca nu ai incredere in medici. Sunt medici si medici.
Nicoleta spune:
Eu nu inteleg, de ce trebuie sa taiem si sa umplem copiii de chimicale cand suntr si alte variante? Care isi dovedesc valentele, nu asa... dupa ureche.
Nicoleta
Cristina_C spune:
Eu stiu aici un medic generalist care este specializat si in medicina naturista, dar asta nu-l opreste sa prescrie antibiotice atunci cand considera ca este cazul.
Nicoleta spune:
Nu a zis nimeni sa nu prescrie deloc antibiotice. Insa nu cum se face la noi. "A stranutat mai des in ultima vreme? Haideti totusi sa ii dam un antibiotic, sa nu se agraveze!".
Cristina, medicul de care zici prescrie insa in toate celelalte cazuri naturiste?
Nicoleta
Cristina_C spune:
Nu stiu, Nicoleta, presupun ca da. N-am fost decat o singura data la el.
Nici eu nu sunt de acord cu antibioticul dat preventiv, sau cu operatia de polipi facuta tot preventiv. Eu sunt pro - antibiotic atunci cand chiar trebuie! Si un medic bun stie exact cand trebuie si cand nu trebuie. Si astfel ne castiga increderea.
Nicoleta spune:
Si eu sunt pro-antibiotic. Dar nu asa fara analize, fara antibiograma... ca la noi.
Nicoleta
lunna27 spune:
Si eu sunt pt ambele.Consider ca sunt cazuri cand unele boli nu se pot trata numai cu remedii hemeopate si atunci intervine antibioticul.
Doruletz hai sa te intreb ceva.Acum de curand am fost cu cea mica la dr hemeopat ca sa-mi dea ceva pt constipatie(mereu mi-a fost constipata si iesea f f greu afara cu scaunul)Surprinzator,la cateva zile a inceput sa iasa cu scaunul de m-am speriat,cum iti explici chestia asa?Nici aici remediul nu a avut efect?Adica au fost doar pilule de zahar?Specifica ca cea mica n-are nici 3 ani deci nu e vb de efectul Placebo
-------------------------------------
Dana,mami de Paul si Ana Maria
-------------------------------------
Adriana_78 spune:
Si eu cred ca si antibioticele isi au rolul lor, insa exista situatii cand te poti trata si fara.
Elenalove ... nimeni nu spusese ca at. cand un copil are mai multe zile febra mare sau starea lui e grava, nu trebuie tratat decat cu ceaiuri sau globuli.
Cu siguranta antibioticele ajuta mult at. cand starea sanataitii se agraveaza si nici un alt tratament nu da rezultat, insa asa cum bine a spus alessia105, at. cand pt. orice mica raceala primeste medicamente puternice ca antibioticul, virusii se obisnuiesc cu acesta, si cu timpul nu mai reactioneaza si trebuie sa iei ceva si mai puternic - asta sa fie solutia cea buna? eu cred ca nu si spun din experienta, ca am luat antibiotice la greu pana cand nu si-au mai facut efectul.
Organismul mai trebuie lasat sa lupte si singur, nu la primul semn de boala, poc gabam ceva tare si gata a trecut tot, am uitat de tot - mai tarziu o sa apara efectele negative.
Si psihicul afecteaza bine-nteles starea de sanat., fiecare alege insa calea lui - insa si eu cred ca in RO se prescriu antibiotice mult prea usor; le poti lua de la Farma fara nici o reteta, lucru ce de ex. in vest nu e posibil!!!!
Doruletz, spune-mi si mie de unde ai toate infor. astea. nu stiu ce link ai pus tu acolo, la mine nu se deschide insa nimic. te rog, deci de unde ai luat toate astea, trebuie sa le fi citit undeva, ca nu oi fi ruda cu Hahnemann ala?
Ce afirmi tu e grav, deci as vrea sa stiu daca exista surse autorizate care sustin acelasi lucru. chiar daca e in franc. sau alte limbi straine. (sper ca nu in chineza sau araba)
La noi in fam. exista destui ce cred cu convingere in puterea med. homeop., eu la inceput n-am fost prea convinsa, insa cu timp. am zis ca nu am nimic de pierdut daca incerc.
Fata mea a facut febra zilele trecute (39,1) - m-am tinut tare nu i-am dat supozitoare sau altceva ce sigur i-ar fi scazut febra si am indopat-o cu globuli homeop. + ceaiuri tei/soc + comprese cu lamaie la incheieturi. A doua zi nu mai avea nimic.
Cred ca ea nu stie la cei 2 ani ai ei de efectul Placebo si nici eu nu i-am spus ca bilutele mici o s-o faca bine.
Apoi alaltaieri s-a trezit vesela, insa cu ochiul plin de secretie galbuie - primul gand (conjunctivita). Ma duc la farmacie cu ea, ochiul il curatasem nu mai arata asa groaznic, farmacista ce-mi da imediat : picaturi cu antibiotic si cortizon ; zic:" nu vreau antibiotic, nici macar n-a vazut-o un medic"; n-aveti ceva mai bland; la care ea "da' ce vreti, nu e de ajuns ca are infectie, cu ceva mai bland nu se trateaza"; insist totusi si intreb de ceai de albastrele; imi da pana la urma un ser fiziologic frantuzesc cu ceai de albastrele. Am spalat-o pe fii-mea inainte de culcare si nu i-a mai aparut nimic de at.
Ce crezi de asta?
Fiecare se trateaza si isi trateaza copilul cum crede, sa afirmi ca antibioticele sunt cele mai rele sau ca medicatia naturista sau homeopata e de 2 bani - cred ca e exagerat;