de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?
Raspunsuri - Pagina 22
vikinga spune:
quote:Pai sa stii:))Cind a vazut tata cinepa si i-am zis ca asta-i marijuana cea discutata, ma rog infratita cu alea de fumat, zicea ca bunica-i facea nush ce placinte din seminte si din frunze o infuzie de calmare. Asa ca nah moldovenecele bat iar gura tirgului, foloseau jointurile infuzate de acu cincizeci de aniVikinga cu cei mai frumosi vikingi, Nadja si Aldo
Originally posted by iileanaquote:...asta intra la fitoterapie, ca-i din iarba :)
Originally posted by vikinga
Parol ca un joint/ marijuana face mai mult.
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iileana" target="_blank">see details
CryssUK spune:
E trist ca trebuie sa privesc cum unii dintre noi iau in spirit de gluma o chestiune atat de importanta.
Ca fara sa aiba habar ce este homeopatie, fitoterapia, acupunctura, presopunctura si altele ... se lanseaza in discutii si se cred atot stiutori.
Imi permit sa scriu aceste randuri, doar pt ca imi pasa.
Inaintea mandriei si egoismului nostru (firesc) ar trebui sa ii punem pe ceilalti.
Acei oameni care in momente de disperare vor citi randurile noastre.
Asta nu inseamna ca trebuie sa ii indemnam sa mearga la vrajitori si terapeuti de la coltul strazii, ci sa le oferim un tablou realist pictat din experientele noastre, fara a ne bate joc sau a-i ameti cu figuri de stil si compozitii artistice de prisos.
Fiecare dintre noi am avut experiente diferite si fiecare are dreptul sa si le expuna, in speranta ca fac un lucru bun.
Daca nu avem acest scop in minte si scriem doar de dragul de a scrie si de amuzament, atunci ...
(Xenocid, imi pare rau ca am pierdut un pic drumul si ti-am spus vreo 2 cuvinte aiurea. Ai toata admiratia mea pt compozitiile literare extrem de artistice, dar cred ca nu e locul lor aici).
Revin
Multe persoane ignora faptul ca in spatele acupuncturii(de exemplu) stau mii de ani de practica si munca. Sunt mii de tratate bine documentate despre aceste terapii si sunt oameni care si-au dedicat o viata intreaga studierii acupuncturii.
Probabil putini stiu ca exista doua tipuri foarte diferite de acupunctura: cea practicata de multi medici si terapeuri si acupunctura clasica a celor 5 elemente.
Prima, trateaza simptomele sau poate nici atat.
Am incercat-o si stiu.
Cea de-a doua presupune o abordare mult mai complexa si de aceea multor acupuncturisti le ia ani de zile sa se reprofileze si sa inteleaga cum functioneaza.
Daca este cineva interesat sa se informeze pot recomanda cateva carti de baza in limba engleza, ori o biblioteca intreaga.
Chiar astazi am primit un email cu un pregnancy scann al unei paciente.A incercat orice inainte de a veni la clinica.
La 39 de ani nu mai avea nici o speranta. Astazi tocmai a trecut de 14 saptamani si sper din tot sufletul ca va reusi sa duca sarcina la bun sfarsit.
Sunt multe cazuri de succes pe care le cunosc personal.
Sotia directorului general al unei dintre cele mai mari firme de asigurari din Uk este insacinata la 42 ani, dupa 2 IVF-uri nereusite.
As putea continua la nesfarsit.
Spre deosebire de altii, nici un acupuncturist din clinica nostra nu garanteza nimic,nu au muzica in cabinet si nu se inneaca in sugestii si autosugestii.
Din "pacate" nu pot nega existenta acestor cazuri de succes si nu pot sa nu le mentionez aici.
"Sunt tanar, Doamne!"
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=100378
Un film tulburator despre suferinta si taria de a o infrunta
http://video.google.co.uk/videoplay?docid=-1755389395237049917&pr=goog-sl
Sheannamp spune:
Cryss, bine zis!
Doar pentru ca acupunctura a esuat sa te transforme in fotomodel nu inseamna ca nu poate da rezultate, binenteles, in cazul unor boli reale si nu pe post de tratament anticelulitic.
Eu, desi sunt medica alopat (internist), cu patalama, si vreo 10 ani de studii in spate nu imi permit sa desfintez asa de usor aceste terapii alternative, unele vechi de mii de ani.
Vad insa ca altii isi permit acest lucru si inca cu o usurinta inspaimantatoare.
Ma rog, fiecare e liber sa isi dea cu parerea despre orice, chiar daca prea mare habar nu are de fapt, nu?
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
Carmi spune:
Viku, nu, nu stiu cazuri concrete.
Ma lamureste si pe mine cineva de ce preparatele homeopate nu trebuie atinse cu mana? Am facut acum x ani un tratament in Romania (degeaba, dealtfel) si trebuia sa fac ´echilibristica´ cu bilutele, sa le pot papa. Care este explicatia?
Carmi si Fabiano-mic-si-scump (20.10.05)
xenocid spune:
quote:
Originally posted by Sheannamp
Cryss, bine zis!
Eu, desi sunt medica alopat (internist), cu patalama, si vreo 10 ani de studii in spate nu imi permit sa desfintez asa de usor aceste terapii alternative, unele vechi de mii de ani.
Vad insa ca altii isi permit acest lucru si inca cu o usurinta inspaimantatoare.
Ma rog, fiecare e liber sa isi dea cu parerea despre orice, chiar daca prea mare habar nu are de fapt, nu?
Sheanna nu tot ce e practica veche este automat si recomandata. Vezi infasatul picioarelor de exemplu. Si daca tot e sa reanimam modele trimilenare de tratament atunci eu votez pentru tehnica egipteana de scos duhul care provoaca boala. Aceasta consta in perindarea unduitoare a mai multor dom'soare dezbracate prin fata bolnavului pina cand duhul rau ceda ispitei si iesea din trupul chinuitului. In lumina noilor 50 de 'specialitati' decontate din generosul buget al sanatatii nu vad de ce n'am plati si tratamentele "Ispitopatice".
Doi (ca nu se intelege deloc), nu vine Xenocid sa desfinteze homeopatia sarlataneasca pentru ca a facut el experiente cu boabe de fasole pe balcon si i'a dat 'negativ'. S'au adus aici meta-studii documentate, ce au analizat la randul lor sute de teste clinice. Concluzia - apa de ploaie, zero diferente fata de placebo. Pe baza acestor rezultate GUVERNE au luat decizia sa nu mai deconteze tratamente homeopatice.
De partea cealalta avem numai anecdote. Pai stati sa vedeti ca la noi la clinica in Lieshire a venit o doamna careia ii cadeau dintii si dupa doua luni de tratamentu nu ii mai cade parul. Pai cu snoave din astea credeti voi ca veti convinge lumea? Cat de ignorant poti sa fii sa nu vezi ca daca intri intr'o discutie cu tipul asta de argumente nu poti decat pierde?
Lance Armstrong a castigat de 5 (cinci) ori consecutiv Turul Frantei (la ciclism) dupa ce cu numai 3 ani inaintea primei victorii avea cancer testicular cu multiple metastaze cerebrale, pulmonare, abdominale multe de marimea unor mingii de golf. L'a facut cineva 'poster' pentru succesele medicinei alopate? NU, pentru ca sint mii si zeci de mii de cazuri similare!!
Alin
Sheannamp spune:
Acu' daca m-am bagat in hora trebuie sa joc nu!
Xeno, nu exista, la ora actuala, metode fizice si chimice capabile sa demonstreze ca remediiile homeopatice contin si altceva in plus fatza de simple molecule de zahar.
Studiile clinice de care vorbesti tu sunt reale si nu le contest dar, eu ca si internist format sub semnul medicinii bazate pe dovezi nu pot sa le iau in considerare rezultatele.
De ce?
Simplu, din start ele incearca sa compare niste granule de zahar cu alte granule de zahar (in studiile placebo-controlate).
E ca si cum ai incerca sa dovedesti ca inotul e un sport mai solicitant decat fotbalul, folosind doar parametrii masurati sub apa.
(ma rog, poate ca nu e un exemplu foarte bine ales dar e cel mai pe intelesul tuturor).
Daca te situezi pe pozitia de homeopat nu ai cum sa aduci argumente care sa iti sustina teoriile pentru ca ele nu sunt acceptate de stiinta actuala.
Dar rezultate exista si ele nu pot fi negate.
Daca pleci de la premiza ca stiinta moderna este detinatoarea adevarului suprem si ca orice altceva care nu poate fi demonstrat de ea este sarlatanie atunci, da, Xeno, tu ai perfecta dreptate.
Numai ca eu nu pot sa fiu asa de sigura ca tine.
Permite-mi sa ma indoiesc ca s-a descoperit tot ce se putea afla si sa continui sa ma intreb daca, totusi, nu cumva exista si un alt unghi de vedere asupra lumii!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
xenocid spune:
Sheanna ca sa fac eu rezumatul la ce ai scris tu, medicina moderna, asta alopata, nu are NICIO modalitate de evaluarea a eficientei tratamentelor homeopatice. Motiv pentru care ar face bine sa'si vada de treaba ei.
Dar invers, nuu nu e nici o problema. La adapostul campurilor energetice invizibile, indetectabile, indestructibile (eh...aproximativ, ca am vazut cu totii ca menta spulbera orice medicament homeopat ) ei stiu tot. NU luati insulina ca va däm noi umbra de fum de coada de gugustiuc.
Eu n'am nici o problema cu existenta homeopatiei. Pretentiile ei ma deranjeaza! Atunci cand esuezi lamentabil in toate testele clinice si te pitesti dupa inca un argument ezoteric pentru ca continua sa faci bani, ei bine pentru mine asta este definitia perfecta a SARLATANIEI.
Alin
cl spune:
Xeno, chiar crezi ca le stii pe toate? Ca stiinta nu mai are nimic de demonstrat, ca totul e..."fumat"? Chestia care ti-a zis-o Sheannamp, care e si medic, cu unghiul de vedere, nu te face sa te gandesti ca poate nu e cum crezi tu? Cum poti sa fii asa de sigur?
Sheannamp, .
xenocid spune:
quote:
Originally posted by cl
Chestia care ti-a zis-o Sheannamp, care e si medic, cu unghiul de vedere, nu te face sa te gandesti ca poate nu e cum crezi tu? Cum poti sa fii asa de sigur?
Si sotia mea e medic si din unghiul ei de vedere imi susurä la ureche: "Homeopatie=Sarlatanie". Tu in locul meu pe cine ai crede?
Sänätatea publicä nu e democratie. Nu toate punctele de vedere sint îndreptätite a fi egal exprimate sau (oroare!!!) aplicate. NU poti sa fentezi toate testele pe care le trec ceilalti si sa ai pretentia in continuare de a fi aplicat in aceleasi cazuri ca ei.
conchita spune:
Sheannamp, jos palaria.
dupa parerea mea, mesajul tau este ilustrativ pentru ceea ce inseamna un adevarat om de stiinta - care ramane mereu deschis oricarei posibilitati, atata vreme cat posibilitatile acestea pot conduce la adevar. in stiinta, adevarul e la capatul drumului, nu la inceput. la inceput e doar sub forma de ipoteza.
prejudecatile nu sunt adevaruri stiintifice. de oricare parte s-ar situa cei care le cultiva.
vorbesc din punctul de vedere al cuiva care nu a apelat niciodata la un homeopat altfel decat pentru un interviu, si care ia medicamente doar o data pe secol, cu recomandarea medicului - care recomandare se verifica atent pe net. si daca pe net gasim ca efectele secundare nu sunt de neglijat, medicamentul ajunge la gunoi, unde ii e locul.
presupun ca nu e nimeni dintre cei de fata care sanctifica medicina alopata, absolutizandu-i meritele, adica puterea de vindecare.
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)