de ce credeti in naturisti dar nu in doctori?
Raspunsuri - Pagina 2
V. Erica spune:
Culmea, eu la temperatura 40.2 (la recomandarea medicului) l-am tratat cu antiinflamatoare si homeopate!!!
Saptamana trecuta. Si a mers de minune: in 2 zile nu mai avea nimic. (Imi pregatisem deja antibioticul, dar n-a mai fost cazul, din fericire.)
Dar problema nu cred ca se pune "credeti in naturisti si nu in alopati". Eu una ascult ambele pareri si decid dup-aia.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
denisabia spune:
Atat medicina alopata , cat si cea naturista sunt pentru a imbunatati calitatea vietii pacientului.Ar trebui sa mearga impreuna si nu separat.Neincrederea in una din ele , survine din varia motive cum ar fi: doctorii au invatat la medicina despre medicamente in genere , asa ca multi sunt sceptici cand vine vorba de cealalta ramura , iar acientii s-au lovit de tot felul de experiente care i-a facut sa incline spre ambele sau una dintre ele.
Trebuie mentionat ca organismul nostru reactioneaza diferit , asa ca trebuie sa ne adaptam.Pentru unii e important sa ia medicamentele ,cred ca uneori vindecarea vine si din autosugestie , fiindca in ultimii ani industria farmaceutica a scos medicamente care sunt apa de ploaie sau unii prefera ceaiuri , granule homeopate , acupunctura , reflexoterapie , bioenergie.Fiecare din ele are puteri limitate.
Ceea ce ma deranjeaza e ca nu se cunosc suficient de bine efectele secundare , atat a medicamentelor , cat si a ceaiurilor , tincturilor luate pe termen lung.E atat de simplu sa le iei , dar organismul se poate intoarce impotriva ta.
marius spune:
Nu stiu daca este vorba despre "a crede" sau nu, insa din punct de vedere personal consider ca oamenii ar fi indicat sa fie mult mai atenti la sursele si resursele naturale si la informatiile legate de acestea pentru ca am cam pierdut "teren" din acest punct de vedere.
Tratamentele pe baza "naturista" ca sa ma exprim asa nu sunt altceva decat ceva ce a exista dintotdeauna insa noi am cam luat-o doar sau mult mai mult pe alte cai. Asta nu presupune diminuarea rezultatelor obtinute prin studii,cercetari.
De aceea in functie de situatie o chestiune chiar de responsabilitate ar fi si gasirea unui raspuns optim fie el clasic, medicatmentos fie pe solutii naturiste fie chiar o combinatie a acestora. Nu exista o concurenta intre cele doua variante ci mult mai degraba o complementaritate.
Insa tine si de cultura, de gradul de cunoastere de o gramada de factori. Unul extrem de important este chiar... perceptia.
Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa
numeioana spune:
Elenalove, am zis eu ca la febra trebuie prescris tratament naturist?! De ce imi pui cuvinte pe care nu le-am spus in gura? Reciteste postarea mea si poate intelegi ce am vrut sa spun. Am zis ca exista afectiuni care se pot trata naturist si afectiuni care se trateaza alopat. Eu chiar cred in ambele variante...
Ioana
5+
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
XIO spune:
In febra nu se dau antibiotice , se dau antipiretice, antiinflamatoare.
Antibiotice se dau daca se cunoaste germenele , nu la orice raceala.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Elenalove27 spune:
numeioana, scuze daca m-am exprimat gresit! nu am vrut sa zic nimic impotriva! din contra te-am intrebat, chiar frumos, daca cunosti plante care putem inlocui anitbioticul dupa 1 saptamana cu febra 41/42!nu a fost nimic cu intentie rea!
Nu fi suparici asa de repede ca nu este bine pentru bb din burtic.
Sarcina usoara
p.s acum am vazut in mesajul precedent emoticonul cu ala de isi arunca capul de pereti, poate de asta crezi ca mesajul a fost cu intentie rea! scuze
xio, noi abia dupa 1 sapt cu febra 41/42 am aflat ca avem bronsita acuta!!! de asta singura solutie a fost antibioticul.
V. Erica spune:
quote:
Originally posted by XIO
In febra nu se dau antibiotice , se dau antipiretice, antiinflamatoare.
Antibiotice se dau daca se cunoaste germenele , nu la orice raceala.
Xio, sunt intru-totul de acord cu ce ai spus. N-am avut rabdare sa explic intreg contexul... Antibioticul il dadeam evident in situatia in care constatam existenta unei infectii.
Nihil sine Deo!
Dana, Eric (27ian02) si Ruxi (10ian05)
alessia105 spune:
Nici eu nu prea as vedea de unde ideea ca daca nu dai antibiotice chiar esti impotriva medicilor???
Ma voi explica printr-o mica paralela..
Fiul meu cel mare a luat antibiotice NUMAI CAND A FOST NEVOIE ...desi i s-au prescris in orice afectiune de la o simpla raceala pana la o banala scrantire de mana ...ba chiar si ptr vermisori ...i-am dat cand am stiuti ca era nevoie( o larimgita,o amigdalita purtacee dar nu si ptr o banala raceala cu febra 38) ...ptr ca dupa mine copilul mai trebuie sa isi faca si anticorpii lui personali ...Slava Domnului e ffffff sanatos ..
Colegul lui de banca ...mai mare ca el cu o luna jumate ...copil facut mai la batranetze ,superrrr alintat si ingrijit ..aceeasi doctoritza de familie ...mama i-a dat toate antibioticele pe care i le-a dat tanti ...de cand il stiu eu ( de la 6,7 ani ) numai bolnav e ...baremi tomana/iarna ..nu e saptamana in care sa nu fie racit,bolnav de.......saraca mama numai stie pe unde sa il mai duca sa ii faca o imunitate a lui ...antibioticele numai dau randament ( normal ca s-a obsnuit corpul cu ele ) ..homeopatele si naturiste mai sunt o speranta desi la cate baga in el soon nici astea numai vor face fatza ...chiar mama lui imi spunea odata ca cea mai mare greseala a fost sa bage atatea antibiotice in el ..
Asa ca ...dupa mine nu e neincrederea in doctori..ci increderea ca corpul copilul tau va lupta singur cu arnamentul din doatare impotriva inamicilor mici ...si normal ca daca doamne fereste e o invazie grea atunci il bagi si pe super eroul antibiotic in functiune ...dar mai bine sa nu ai nevoie de el decat sa il folosesti ...mai rarutz e mai dragutz
----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
Natasa spune:
Acum citeva saptamini baiatul meu a facut citeva zile la rind temperatura mare, peste 39. I-am dat antitermice, ii scadea si pe urma crestea la loc. Dupa 4 zile de febra a facut rubeola. Ce-ar fi fost sa intru in panica si sa-i dau antibiotice? Din fericire dr noastra nu le recomanda usor, dar am o prietena al carei medic da antibiotic la orice raceala, la orice temperatura crescuta pt ca "precis e o infectie".
Eu una nu mi-as trata copilul cu ceaiuri pina in pinzele albe, dar uneori ar fi bine sa nu ne mai aruncam in farmacii sa luam cele mai puternice medicamente pentru boli banale si pe urma sa ne miram ca sint sensibili, se imbolnavesc usor si nu mai reactioneaza nici la antibiotice foarte tari!
XIO spune:
Nu ma refeream la mamicile de aici , ci o spuneam in general.
sunt si doctori care presscriu antibiotice pt. orice , care nu fac antibiograma , dar in mod normal ele se dau doar in anumite afcetiuni.
Si eu am luat antibiotice cu pumnul pt. o infectie la masea , ca imi era frica sa merg la stomatolog(da , mi-e frica de stomatolog de moartesi urasc sa merg la gineco si orl, adica la cei care imi introduc diverse chestii in cavitatile pe care e am deja)
Ei , de la antibioticele alea luate aiurea am facut o candidoza de toata frumusetea de care m-am cinuit nu stiu cat sa scap.