Mamici de iulie-august 2007 (72)
Raspunsuri - Pagina 23

liadorian spune:
Oana, bafta multa la eco! Poate ti-a facut bebe surpriza si e pozitionat corect!
Andreea, si eu eram curioasa ce-i cu regimul asta dupa nastere si am tot citit topicul despre alaptat de la Femina intim (parca acolo e). Foarte multe mamici spuneau ca n-au tinut niciun fel de "dieta" si ca nu exista de fapt dovezi stiintifice serioase cum ca ar fi o legatura intre colici si alimentatia mamei. Mamicile care nascusera in Japonia spuneau chiar ca inca din maternitate au primit la fiecare masa legume si fructe iar medicii de acolo nu prescriau absolut nimic bebelushului pentru colici pe motiv ca ei, medicii, nu cred in colici! Acuma nu stiu ce sa cred, mai multe informatii inca nu am, sunt numai in stadiul de citit pe forum. Unele mamici renuntasera doar la fasole si varza, in rest mancau linistite orice fel de legume si fructe iar bebelushii erau super ok. Altele aveau o dieta foarte restrictiva si totusi bebe era "colicos". Deci tine foarte mult de fiecare mama si de fiecare copil in parte... LIA si
domnita Miruna Demetra
Mai avem 5 saptamani!

christyne spune:
In legatura cu dieta dupa nastere, eu am o parere formata din experienta cu primul copil.
Daca mancam dietetic, cu grija, bebe nu avea nici o problema. Daca in schimb mancam cateva feliute de rosie sau un fruct crud, la cateva minute dupa ce sugea masa urmatoare incepea sa planga si sa se chirceasca de durere.
Deci sfatul meu este sa incepeti cu alimentele permise (adica fara cruditati, fara cartofi care cica fermenteaza, mai multe supe, gratar) si apoi incet incet sa introduceti cate un aliment nou si daca vedeti ca bebe e ok puteti continua. Am si eu prietene care au papat de la inceput de toate si bebe nu a avut nimic. Deci depinde de copil, asa cred. Noi mai bine sa fim prevazatoare, nu?? Christyne +
Mihai + bb2
(16.07.2007)

ilenutza spune:
Asa e , putina prudenta nu strica cel putin la inceput.
Ile 37 si Victor
( 22 dec 2005)
AMR 03 sapt.

liadorian spune:
quote:
Originally posted by christyne
Deci sfatul meu este sa incepeti cu alimentele permise (adica fara cruditati, fara cartofi care cica fermenteaza, mai multe supe, gratar) si apoi incet incet sa introduceti cate un aliment nou si daca vedeti ca bebe e ok puteti continua. Am si eu prietene care au papat de la inceput de toate si bebe nu a avut nimic. Deci depinde de copil, asa cred. Noi mai bine sa fim prevazatoare, nu??Christyne +
Mihai + bb2
(16.07.2007)
Mie-mi suna foarte realist planul asta in etape! Oricum, pana nu incerci, nu stii ce-i face bine copilashului si ce nu!

Mai avem 5 saptamani!

AndraZ spune:
ne-am trezit si noi si ne-am gandit sa ne facem simtita prezenta dupa ce am mancat bine si ne-am luat pastilele. deseara am intalnire de gradul III cu printzesik mea si cu d-na dr si speram sa ne dea vesti bune si sa nu ne interneze in spital inca.
Andreea, dar vad ca bebelinul tau nu vrea sa iasa pana la 40 de saptamani. Se tine de promisiune ca si printzesik Karligutzei si isi face sejurul intreg de 40 de saptamani La multi ani pt aniversarea casatoriei si va uram sa va dea DD numai bine, sanatate, multa fericire, un infinit de iubire si copii frumosi, cuminti si sanatosi!
Lia, eu zic sa stai calma cu vopsitul ca de la caldura asta ti se poate face rau de la vapori si nu cred ca e cel mai bine ca tu si bebe sa va "drogati" pe ultima suta de metri
Estecri, si eu am dat cu lavabila si am fost ok, insa sincera sa fiu m-a cam deranjat mirosul. Insa atunci cand e vb de vopsea (email) nu cred ca e tocmai "recomandata" in sarcina
Vad ca sunteti mai puse in tema decat mine de aceea va cer un sfat. Exista riscul sa ma internez in spital timp de 2 saptamani de acum inainte....eu ma voi epila azi....dar in spital imi e imposibil sa ma fac cu ceara. credeti ca este ok daca folosesc spuma pt epilat sau crema? a intrebat cineva medicul in legatura cu acest subiect? stiti daca il afecteaza pe bb cu ceva...sincera sa fiu nu as vrea sa fac aplicatii cu lama de ras.....
Andra 37s
Mara Teodora
"Cere si ti se va da!"
Mara Teodora

ddanagh spune:
Lia, tu azi esti intr-o stare de plictis? vad ca te-ai razgandit cu peretele si acum te gandesti ce sa faci? Uite eu i-am scos chilotii sotului si i-am pus in dulap , intr-un sertar de jos, inghesuiti, ca sa fac loc in comoda la bebita fiindca nu apucam sa ne mutam sa-i putem monta mobila. De lucrurile mele nu m-am atins.
Credeti ca asta inseamna ca deja o iubesc mai mult pe bebelina?
Dana S37 + 5 cu
Daria Stefania
AMR 2+ saptamani

roxanadum spune:
AndraZeu am intrebat dr despre crema de epilat. A spus ca pot sa folosesc - sa nu o tin f mult pe piele. E cam greu sa te decurci din cauza burticii. Sunt locuri unde nu ajungi. Eu mi-am luat Veet petru dus. Din greseala, cum m-am aplecat eu pe acolo si m-am chinuit m-am atins cu crema d'aia pe sani. M-a usturat 3 zile de am inebunit.
Roxana 37+ cu
Robert

andreea c spune:
toate fetele pt. urari si va doresc si eu aceleasi lucruri. Multumesc si pentru raspunsurile legate de regimul in timpul alaptarii.
Mai am o intrebare...cate grade de maturare are placenta? Eu cand am facut eco pe 26 mi-a zis ca e gradul III. E ultimul?
Andreea saptamana 40
Radu Stefan
AMR 7 ZILE...DPN 9 IULIE
POZE
nunta noastra 2 iulie 2005

liadorian spune:
quote:
Originally posted by AndraZ
Lia, eu zic sa stai calma cu vopsitul ca de la caldura asta ti se poate face rau de la vapori si nu cred ca e cel mai bine ca tu si bebe sa va "drogati" pe ultima suta de metri
Andra37s
Mara Teodora
"Cere si ti se va da!"
Mara Teodora

Trebuie sa recunosc ca nu mi-am pus nicio clipa problema in termenii astia! Frumos mi-ar sta!

Despre cremele de epilat cred ca s-a mai discutat la un moment dat si parca spuneau unele mamici ca au folosit-o toata sarcina. Acum, o singura data cred ca nu vor fi probleme!
Bafta multa la intalnirea cu bebelina! Poate nu va internati asa de repede...
Dana, chiar ma invart pe aici ca musca si nu stiu pe ce sa pun mana! Peste tot e ceva de ridicat, de tras, de vopsit etc. dar la astea nu ma bag. Asa ca ma comport "inginereste": am luat fiecare camera la rand si am lipit pe usa o lista mare cu chestiile care trebuie facute acolo.Mai arunc p rivire stanga-dreapta si pac imi mai vine o idee! Cand o ajunge barbatul meu acasa se ia cu mainile de cap!

Mai avem 5 saptamani!

andreea c spune:
Andra m-am facut si eu cu crema de la veet cu aloe ca si roxana. Am zis sa nu ma fac prima data chiar inainte de a pleca la spital ca cine stie cum reactioneaza pielea. Am facut prostia sa ma dau doua zile la rand ca mi se parea mie ca nu s-a luat bine si a doua zi m-a usturat ca . Banuiesc ca era pielea iritata de prima data...asa ca ai grija.
Andreea saptamana 40
Radu Stefan
AMR 7 ZILE...DPN 9 IULIE
POZE
nunta noastra 2 iulie 2005