Mamici de septembrie - octombrie 2007 (40)
Raspunsuri - Pagina 24

mami25_7 spune:
Salutare dragele mele forumiste!In primul rand as vrea sa va multumesc pt urari,sunt coplesita VA MULTUMESC!M-ati emotionat.
MI-ati lipsit f mult iar lipsa mea se datoreaza faptului ca am fost plecata in provincie,unde nu am avut acces la net...de fapt nici retea telefonica nu am avut.
Astazi am ajuns in Bucuresti.Am avut o saptamana linistita, am stat in curte la umbra,cu suc in fata, am mancat multe mere acre,gratarel si m-am trata si cu o bere.
BB isi face prezenta in fiecare zi si il simt de parca as avea un pestisor in burtica,parca aluneca.
Astazi am terminat concediul de odihna dar parca nu mai am chef de munca asa ca maine cred ca ma infiintez la medicul de familie si ii cer un medical de vreo 2 saptamani.
Va pupic pe toate si va doresc o duminica placuta in continuare.26+

mami25_7 spune:
Fetelor,sa stiti ca nu am luato razna dar nu stiu ce se intampla imi da eroare si de aceea am trimis de atatea ori mesajul.
VA ROG NU MA INJURATI .PLS

luy spune:
Alice , cred ca scutecele ar fi bune de 1/1 m, cel putin asa mi-a recomandat prietena mea care a nascut acum 2 ani ( chiar azi ne-am intalnit si mi-a dat o gramada de sfaturi, mi-a mai povestit despre nasterea ei, despre spital - si ea tot la CF2 a nascut, cu acelasi doctor ca si mine ). Si mi-a mai zis ca ea si-a facut tot din finet un fel de batiste pe care le umezea si cu care isi stergea sanii dupa ce alapta ( adica le uda inainte sa se apuce sa alapteze si le tinea langa ea, iar in momentul in care BB termina masa, ea isi stergea bine sanul cu batista aia si apoi isi dadea cu Garmastan, ca de cele mai multe ori ramai cu BB in brate, nu te duci imediat la baie sa te speli ). Si eu o sa-mi iau finet si o sa-mi fac scutece ( pe care nu o sa le folosesc la infasat, ci pentru a pune bebelina pe ele in diverse locuri sau sa le pun pe umar sa nu regurgiteze pe hainele mele ) si batiste de-astea de care v-am zis. Aaa, si mi-a mai zis ca ea si-a facut si cearceaful de patut din finet, acum eu am zis ca intai sa-mi cumpar patutul si sa vad ce lenjerii gasesc si pe urma vad daca imi fac si eu cearceaf din finet.
Annisia , multumesc mult pentru informatii ! Tu ce ti-ai luat de acolo ? Hai, ca doar n-o sa spui ca ai batut atata drum si ai plecat cu mana goala
Danielle , imi pare rau ca te bumbaceste asa tare bebelina ta... A mea e delicata, chiar daca are momente in care se foieste sau pedaleaza, nu pot sa spun ca pana acum m-a lovit in vreun organ asa de tare incat sa ma doara... Mai degraba ma gadila... Oricum ma amuza tare si imi apare imediat un zambet pe fata, ca stiu ca e acolo si ca e bine ...
Urmy , tare frumoasa mamica la +14 ... Eu cu siguranta am mai mult de 10 kg in plus, dar nu-mi fac nici o problema, ca majoritatea sunt la burta si oricum mi se pare cel mai important sa fie BB bine, cu siguranta scap de eventualul surplus dupa nastere.
Myral , cum te mai simti ? Te-au mai ocolit contractiile azi ?
Roxana , relaxeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaza-te !
Va pup pe toate si astept vesti diseara de la fetele care au fost la cumparaturi. O sa merg si eu un pic mai tarziu ( dupa ce se trezeste printul consort ) la Plaza, poate gasesc ceva frumos pe acolo, trebuie sa cumpar neaparat ceva azi ( ma mananca degetele, hihihi ). As fi mers undeva unde sa fie preturi mai mici, da' unde gasesc eu deschis duminica dupa-amiaza ? Mi s-a pus pata si vreau sa iau neaparat ceva azi, chiar daca va fi vreun nimic... 30+ cu

luy spune:
mami25, vezi ca-ti poti sterge mesajele dublate. Si la mine se dublase mesajul anterior ( ca cica aveam nu stiu ce eroare si i-am dat iar "trimite" ) da' am intrat si l-am sters pe al doilea ( ultima iconita din partea de sus ).
Annisia , sa inteleg ca nu te plimbi pe nicaieri azi ? Ziceai ca ai chef de duca ... Aaaaa, stiu de ce te-ai trezit la pranz : te-a obosit dansul de aseara ! 30+ cu

Roxana_G spune:
Alice, problema cu scutecele nu e numai ca e bine ptr bb, de fapt nici nu este, BB sta prea mult cu microbii in pampers. Insa e mai comod pentru tine. E criminal sa speli mereu scutece si sa le fierbi, si BB face numai KK de cateva ori pe zi (daca e alaptat la san de 5-8 ori), nu mai zic de pipi. Dupa kk e greu sa mai speli scutecele alea, e dificil si daca iesi cu el undeva, nu mai zic cat face in pat, in carut, in scaun, si oriunde il mai pui. Inteleg motivatia ta, respect parerea fiecaruia, eu ziceam sa te mai gandesti si la tine ca o grija in plus, si asa e greu sa fii mamica la inceput.
Mami25, bine ai revenit.
Rox 30+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

myral spune:
Danielle se poate sa-si mai schimbe pozitia bebica si sa loveasca altfel sau in alta parte.Annisia bebelusii oricum se nasc cu piciorusele putin strambe(sau asa par) din cauza pozitiei in uter, iar curbarea lor apare atunci cand incep sa mearga am citit ca are legatura cu lipsa de calciu si a vit D3. Oricum chiar daca vrei nu o sa-i poti lega picioarele decat cateva luni (2, 3) iar curbarea lor adevarata se produce cand incepe sa mearga.Luy Contractiile s-au mai redus zilele astea din cauza ca am facut cateva injectii cu no spa in loc de pastile (ca ma saturasem de ele). Acum mi-e frica ca mai fac 2 zile si atat si apoi parca vad ca incep din nou .Dar deocamdata nu ma gandesc stau linistita.Myral
30+

Bee spune:
Buna fetele.
Si noi back din vacanta minunata. O saptamana la Jupiter cu bebelusha mea+ bb din burtica+ socrella. Cam dificil cu mancarea fetei mele si a soacrei (care s-a dovedit imposibila la orele de mancare si orele de somn- ale ei, dar si ale fetei). Ca eu am bagat dupa cum mi-am propus fructe de sezon la greu. Si dificil cu apa de mare care era de neincercat din cauza algelor.
Patriotismul meu a luat o grea lovitura cand am plecat peste granita, la bulgari. Nasol de tot sa constati ca iarba e mai verde, marea mai albastra, plaja mai curata, mancarea mai buna, conditiile incomparabile si totul cu bani mai putini. CEa mai mare fericire a mea e ca am inotat o saptamana cat n-am innotat toata viata mea. In mare, in piscina, iar in mare, iar in piscina. Ce sa mai......sunt toata numai "muschi si fibra" cum zice sotzul meu (adica tot grasa si frumoasa de fapt). O sa fac din bebele din burtica un mare inotator. CAm greu cu pitica mea ca iar avem nopti nedormite pe motiv masele care ies si nu mai ies. SI mi-a mai si racit.
Hai ca fug in urma sa ma uit ce ati mai scris. Am vazut de infasat picioarele copiilor. Si mie mi s-a reprosat ca Ana mea are picioare strambe din motiv de nelegat (soacra si nu numai). Dar nu cred asta. Eu inca mai sper sa se indrepte (le-a avut strambe de la nastere), de asta am si dus-o 2 saptamani la mare (ca nu aveam eu chef de mare, cum nu voi avea chef nici in August cand o mai duc odata).
Hai ca va si sper sa mai ajung si eu la zi cu discutiile.
Bee 24+
si Ana Teodora (22.12.2005)
http://www.dropshots.com/dochia

Roxana_G spune:
Am o mare rugaminte la fetele din Constanta. Va rog sa imi ziceti si mie pe unde este Selgros, cum vin eu dinspre Neptun.
Si de asemenea unde gasesc un Mall de unde sa isi ia sotiorul meu niste pantaloni scurti.
Multam anticipat.
Rox 30+
si Alexandra Maria (10.02.2004)

Gabriela77 spune:
Roxana, eu sper ca nu raceste mai rau Alex, destul ati tras cu ea! Hai, nu ti-ai venit cheful de mare? Apropos, exact + 12 kg am si eu! Deci,luna trecuta am luat fix 1 kg/sapt! Sin u mi se pare ca mananc prostii, cred ac e si perioada critica in care creste bebe! Marco Polo ce face? Distractie frumoasa!
Urmychance, ce frumusele sint body-urile alea!
Dani, perfect de accord cu Annisia! Sa nu crezi ca pe noi nu bumbacesc ai nostri! A mea, azi-noapte pe la 3 dadea de credeam ca imi muta burta din loc. Da’ ma induioseaza de fiecare data, in nici un caz nu ma supar! Cata vreme e activa, eu sint bucuroasa! Hai ca sint sigura ca nici tu nu esti suparata pe printesa ta!
Bee, bine ai sosit!
Noi tocmai ne-am intors de la iarba verde, am sarbatorit o prietena, a fost frumos, fug sa imi spal masina, e dezastru!
Va pup, o seara frumoasa!
Gabriela 28+
Sara
http://good-times.webshots.com/photo/2587671790101238803tqsFwl?vhost=good-times

urmychance spune:
quote:
Originally posted by mandarinutza
Urmy, cam nasol cu spartul vaselor de sange, nu stiu ce sa zic, intreaba medicul poate iti trecomanda ceva pentru o mai buna circulatie a sangelui.
La urgenta, ar fi recomandat sa te duci la doctorul/spitalul unde intentionezi sa nasti, sau daca nu in fiecare sector exista cel putin o maternitate cu program non-stop: Pantelimon, Municipal, Giulesti, Filantropia
Mandarinutza30+
Antonia Maria
Poze
multumesc mult, am intrebat asa in general sa avem aici o listuta cu nishte date de contact in caz de urgenta. Foarte buna postarea ta.
despre scutecele din finet: eu imi propusesem de acum cateva luni sa cumpar scutece din finet pt a mai schimba bebelusul in ele (eu zic ca se irita de la atata pampers chit ca il speli si ca il dai cu toate cremele, mai respira si pielea lui), pentru a schimba bebelusul asezatpe un scutec de genul asta si nu direct pe pat sau pe masa de infasat. Cineva a scris aici si mi se pare super ok: sa ai scutece din finet sa il tii pe bebe ca sa nu vomite pe tine + batistute pt sani...voi face si eu asa...
apoi vreau sa mai cumpar si material moale, bumbacel, finet pt asternuturi. O sa ma ajute mama lui iubi sa le traga la masina si sa le taie la dimensiunile corecte. Oricum, o sa fac cearsafuri si huse pt paturica dupa ce cumpar patutul. Fata de perna nu e cazul, caci am inteles ca bebe nu tb sa stea cu perna la inceput.
de abia astept concediul prenatal....de atat timp tot ma amagesc ca mai e o luna, mai sunt doua saptamani si tot asa. Calculand, tot cam o luna am si acum. Dr. de familie mi-a spus la 7 luni si 10 zile, pai m-am gandit eu , peste 2 saptamani maxim (adica sapt 30), dr. ginecolog a zis : in saptamana 33. Am fost un pic derutata. Apoi m-am prins: goofy, 7 luni si 10 zile, inseamna 7 luni implinite, nu in luna a 7-a. Deci mai am de asteptat pana prin august...ufff, grele e...nu mi-e f greu, mai mult nu prea mai am chef desi la servici e totul super ok, am o colega noua pe care o s-o las in locul meu si poate face ea toata tb si eu doar sa dau instructiuni...dar.....ar tb sa stau cat mai mult pana la urma sa iau mai multi bani. Daca am inteles eu bine prenatal + postanatal - 126 zile, 85% din suma castigurilor pe ultimele 6 luni (asa mi-a spus seful de la serv. Resurse Umane.
Ce acte ne tb? Certificat de la medicul de familie si atat? Si dupa nastere? S-a discutat asta pe undeva? Iar pt cresterea copilului o sa fie 6 mil si inca 2 timp de 2 ani dupa astea 126 zile? Pt a obtine banii astia ce acte tb sa facem? Stie cineva sigur?
LUY - Urmy , tare frumoasa mamica la +14 ... Eu cu siguranta am mai mult de 10 kg in plus, dar nu-mi fac nici o problema, ca majoritatea sunt la burta si oricum mi se pare cel mai important sa fie BB bine, cu siguranta scap de eventualul surplus dupa nastere.
nu stiu unde ai vazut poze cu mine in sapt. 14, ori ma confunzi , ori ai gresit cifra....m-ai bagat in ceata. Dar multumesc frumos:) toate gravidutele sunt frumoase///
eu am cumparat doar cateva hainute si cam atat. Unele le=am cumparat de la auchan, doar primul set, alb si pur ca bebe meu, apoi restul le-am cumparat in 2 reprize de pe aleea castanilor din berceni. Am dat cam 10 lei pe un articol. Iar ca si calitate sunt super super. Oricum sincer, mi se par tare scumpe, mai ales daca ma gandesc cat de repede raman mici. Sfatul meu: cumparati hainute din piata de haine sau din magazinele mici, eu zic ca sunt preturile mai mici, iar calitatea este aceeasi.
Cand o sa intru in prenatal o sa merg sa explorez piata: patut, carut, cadita, biberoane si ce mai tb. Ca si patut ma tenteaza asta: http://www.price.ro/preturi_primii_pasi_patut_cu_capotina_si_platforma_69513.htm
asta costa doar 310 ron, mi se pare un pret ok, dar o sa merg si in magazine sa vad exact ce si cum.
ma plictisesc teribil,. Sotul mi-a plecat iar in delegatie, o saptamana in Cehia, sper sa nu fac urat. Mi-e asa de dor de el de dinainte de a pleca...Si pleaca destul de des...
cam atat...cred...asud si ma plictisesc teribil. Si maine ...uff...iar la servici!
http://s167.photobucket.com/albums/u154/urmychance/hainute%20bebe/
urmychance