Ai nostri, ca brazii! ian-feb 05 (46)
Raspunsuri - Pagina 11

tomasa spune:
 Crinuta, am revenit. Sa nu crezi ca ma refer la un instrument, stiu ca e devreme pt. asta.
mama de BAIAT 
 (9 ian. 2005)
27+
Maria

crinuta spune:
 Tomasa, hehe, il pot testa eu, e foarte usor, insa e devreme.
Mai lasa-l 1 an, si apoi vedem.
Daca insa vrei neaparat sa il duci mai devreme, iti recomand o scoala de muzica, unde se fac grupe pentru cei mici ( dar nu am vazut mai mici de 4 ani)
Crinuta si 
 Rayan 
Fara Dumnezeu nimic nu e.
http://www.jnsr.be/ro.htm

tomasa spune:
 Crinuta, iti multumesc frumos. As vrea si recomandarea pt. scoala respectiva, macar ca sa-i intreb de la ce varsta l-ar putea primi, in caz ca e ok la testare. Poti sa-mi dai tu un PM cu datele scolii, te rog?
mama de BAIAT 
 (9 ian. 2005)
27+
Maria

ana maria spune:
 Shobo imi pare rau ca nu te simti bine. Dar asta sigur trece cu timpul!! Iar cu olita nu stiu daca se poate da un sfat, si eu cred ca trebuie sa fie pregatit, ca nu trebuie lasat ud. Si in nici un caz nu trebuie certat daca se mai intampla... Eu noaptea inca ii mai pun scutec, cel mai adesea nu face nimic, dar decat sa doarma ud eu prefer asa. Trebuie sa-i lasam in ritmul lor.....

lbelciug spune:
 Salutare la inceput de saptamana!
Oana, casa de piatra si fericire maxima!
Merci, Shobo, e o fericire mare si pt mine sa-mi vad ambii copii impreuna desi e si o mare grija! Sambata, M a vrut sa-l ia pe B in brate si sa-l ridice de pe canapea cand erau singuri in sufragerie, insa a reusit sa-l scape cumva jos, pe covor. Oricum cel mic n-a plans decat putin, ceea ce inseamna ca mai mult a alunecat si nu a cazut propriu-zis... Sperietura mea insa a fost autentica.
Eu raspund cu DA la intrebarile tale despre olita. Momentan sunt suparata ca M nu mai cere la olita cand face pipi si nu stiu daca e pe fond de gelozie, sau ca-l vede pe cel mic facad in pampers... Crinuta, mi-ai dat o idee. Pana acum M facea pipi stand pe olita - o sa incerc si varianta din picioare. Rayan cum procedeaza ca sa nu se ude pe haine cand face pipi? Dar afara?
Simona, merci de intrebare. Sotul e f bine acum - a gasit exact ce ne doream. Unde ati fost in CO? Sorry daca ai mai zis si nu mai tin eu minte.
Irina, nu ne mai zici nimic despre tine? Cum te simti, cum iti merge? Ai intrat in prenatal? O poza cu burtica ne arati please?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007) -poze

crinuta spune:
 Pai afara de ce trebuie sa faca? Unde, la copac? Eu nu fac asa ceva.
Cand iesim pentru o perioada mai lunga, ii pun pampers, iar cand iesim pentru o perioada mai scurta il pun sa faca pipi inainte si ii pun doar chilotel.
In rest il voi invata sa faca la wc si in locuri publice, dar in parc, sau la joaca, nu il dezbrac sa faca, sub nici o forma. Mai bine pampers.
Crinuta si 
 Rayan 

georges14 spune:
 Merci fetelor!
Shobo, Seb face la wc, nu la olita (nu i-a placut niciodata), are un capac din acela care micsoreaza, eu il pun cand cere si el se da jos. Si da, i-am pus chilotei direct, i-am zis ca nu ii maipun pampers ca e baiat mare, trebuie sa poarte chilotei ca noi toti. Si a facut de doua ori noaptea pe el, iar ziua de vreo 4-5 ori, dupa care cerea pipi si in timp ce cerea se scapa pe el 2 picaturi. Asta vreo doua saptamani, cu scapatul cand vroia la wc. Si de atunci e totul ok, spune singur cand ii vine sa faca. A! Si la inceput il puneam eu des fara sa il intreb daca vrea sa faca. Nici el nu a fost pregatit pana acum, a refuzat olita, a avut o reusita vara trecuta cu ea, dupa care eu nu am stat o perioada cu el, a stat George, care bineinteles ca nu il punea asa des ca mine, si nu a mai vrut-o. Si de atunci nu am mai incercat pana acum vreo 2 luni si ceva cand imi arata wc-ul. Fetele la gradinita au fost foarte incantate, ca nu se scapa pe el, ca cere la wc, asa ca am continuat sa nu ii mai pun pampers. Iar cand ieseam afara, il mai puneam la copac sau la wc-uri publice. Voila! Parerile sunt impartite, dar in general eu nu ascult de nimeni, desi cer sfat, fac ce ma indeamna sufletul meu.
Va pup!

crinuta spune:
 Nici eu nu ma prea iau dupa nimeni in asemenea situatii, ci dupa instinctul meu. 
Oana, eu zic ca ai procedat perfect lasandu-l pt. o  perioada departe de olita, si lasandu-l pe el sa constientizeze ce se intampla, si sa ajunga in situatia de a cere sa fie dus la wc.
Crinuta si 
 Rayan 

Shobo spune:
 da, cam asa procedez si eu in ce priveste copilul. intotdeauna am facut ce am simtit eu INSA am vrut sa stiu toate alternativele sau, ma rog, aproape toate cate sunt. de aceea intreb mamicile sa vad fiecare cam cum a procedat si imi aleg din toate cam ce simt eu ca ni s-ar potrivi mie si copilului. si asta nu numai cu olita ci in tot! 
deci, multumesc pt toate variantele 
, mie imi place sa le aud si cantaresc.
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si 
  in 9 sapt

Shobo spune:
 crinuta, si noi am fost in 3 vizite in weekend si in toate i-am pus pampers... ca nu mi-ar fi placut sa-l vad urinand pe la oameni prin casa.. doar pe afara la joaca nu-i mai punem momentan si vad ca se abtine cam o ora asa, insa cum intra in casa da drumul direct pe podea... ieri mi-a zis bona ca nici nu a asteptat sa-l descalte si pishhh pe podea. 
colac de wc insa nu i-am cumparat, tb sa masor wc-ul sa nu fie mic/mare. dar ii vom lua. si cum mine aseara cam tot in chiloti a facut pipi de vreo 3-4 ori in intervalul 5-9.. desi incercam sa-l asez pe olita nu prea statea.,. pana vineri ne elucidam dc continuam asa sau nu. intre timp spalam la podele/chilotei la greu..
Mamica lui Codrin din 21.02.2005 si 
  in 9 sapt