Carti de psihologie a copilului

Carti de psihologie a copilului | Autor: dya

Link direct la acest mesaj

Poate cineva sa-mi recomande niste carti bune de psihologie a copilului? Am citit din Piaget ("The psychology of the child"), dar mai vreau si altele.
Multumesc,

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lexi spune:

Uite de la mine trei, mie mi-au folosit cateodata, preferam sa citesc o pagina in loc sa ma iau cu mainile de cap vazand nazdravanii de la junior. Vazand ca se si scrie literatura pe temele astea, mi-am mai revenit, e, deci, o treaba normala. :-)

1. The Magic Years - Understanding and handling the problems of early childhood (Selma Fraiberg)
2. Children are from Heaven (John Gray - cel cu "Men are from Mars, Women are from Venus")
2. nu chiar despre psihologia copilului, dar e destul de interesanta: 10 Most common mistakes good parents make (Kevin Steede).

Cele mai bune carti raman insa experienta si instinctul matern, deschise, in fiecare zi, la o pagina noua...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

Despre educatie, in copilarie, Francoise Dolto (autoarea este psihiatru specializat in problemele copiilor), chiar daca multe din cele citite mi s-au parut ciudate, cartea este interesanta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tango spune:

...si Tony Brazelton, pediatru. Ai sansa sa-l citesti chiar in original, mi se pare ca este american...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mmireille spune:

"Psihologia copilului"-Pauline Morand de Jouffrey

mmireille
www.babiesonline.com/babies/f/familiamea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iomi spune:

tare mult m-ar interesa si pe mine cartile astea de care vorbiti voi aici... stiti cumva si daca se gasesc prin librarii??? sau alte surse???
multzam...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Si pe mine m-ar interesa, dar in lb. romana. Stie cineva, care si unde pot fi gasite ?

Nina & Nina-Cristina (1 an si 5 luni)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ticka spune:

Editura "Curtea Veche" are o serie de carti din colectia "Familia la Curtea Veche" despre metode de educatie a copilului. Cartile se gasesc in toate librariile. Mai multe detalii pe site-ul editurii. Eu am citit " Cele cinci limbaje de iubire ale copiilor".... interesant, ai de unde sa te inspiri. Acum citesc "educatia emotionala". Incepe cam in "stil american" dar au si idei bune.

-

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

poate va intereseaza asta:
http://readroom.ipl.org/cgi/i/ipl/ipl.books-idx.pl?type=deweystem&q1=1554

....si asta:
http://geocities.com/staycanuca/

anda & bb edi
http://users.pcnet.ro/scpcnet/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laura111 spune:

Cartea mea de capatai este CUM DEVENIM PARINTI MAI BUNI (ghid practic) de Stanley Shapiro si Karen & Richard Skinulis, aparuta in colectia Humanitas Practic. De 3 ani si jumatate o tot rasfoiesc...

Laura - mama lui Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iomi spune:

Multzumim din suflet!!!
Link-urile de mai sus sunt BETON!!
Ioana & bb Luca

Mergi la inceput