*** Mamici de mai-iunie 2007 *** (72)
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
lulu26 spune:
chiquitita mie mi s-a recomandat sa tzin fata dupa masa cat mai linishtita, cat mai putin leganata, la unghi de 30 grade. Noi am avut pb mari cu vomatul iar acum s-au atenuat considerabil...nici urma de fantani arteziene. Daca crezi ca soacra ta nu face ceva bine...spune-i, cu riscul de a se supara e mai important copilul.
Lulu si Alessia Ioana
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Florentina Roman spune:
Papadie, mi-au dat lacrimile de emotie. Si ce frumos suna "capsunele-n scutecele"!
DidiAlex, ai dreptate, parca trece mai repede si mai frumos timpul la bb 2, iar noi, mamicile, suntem mai relaxate si asta face ca si copilasii sa fie mai cumintei.
Michigan, mare figura e bble tau. Si al meu mai tine asa degetele, dar nu mi-a trecut prin cap sa-l pozez.
Am incercat si eu lamaia la primul copil si dupa repriza de vomat care a urmat am zis ca nu-mi mai trebui in vecii vecilor.
Si al meu sughite imediat ce scoatem aerul si uneori chiar il enerveaza; si cand era in burtica incepea sa dea din picioare cand sughita, asa face si acum.
Pepsi, bine-ai revenit!
Florentina, mamica lui Tudor Ioan(5.07.2002)si a lui Matei Ciprian(22.05.2007)
chiquitita spune:
lulu pai ii spun si face tot ca ea, mai ales ca poate plec o ora si o las cu ea (momentan soacra sta la noi, cred ca din cauza ei pierd laptele.) Plus ca de fiecare data cand plange inseamna ca II E FOAME!Sau mai are un obicei vine si mi-o ia din brate ca cica sa mai stea si cu ea. Desigur in 10 minute vine si o aduce ca II E FOAME!!! MA EXASPEREAZA!
papadie, suna super capsunele in scutecele!
andrada, am trimis pozele. Pana ne trec noua bubele...am pus una dinainte de bubite insa atunci nu deschidea ochii...alta dandana!!!
Chiqui + Livia
duda35 spune:
DidiAlex si Florentina Roman, am si eu o intrebare.
Cit de mult ii lasati in contact pe copii?
Cum gestionati gelozia celui mare fata de cel mic?
E cu adevarat mai bine in 4, dar perioada de inceput e grea...mai ales pentru fratiorul cel mare...
Va multumesc si va doresc o zi buna!
mamica de baietel si fetita
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
felicitari tuturor mamicilor si nastere usoara celor ce urmeaza sa nasca
in legatura cu buricutul care sangereaza:mie pediatrul mi a spus sa ii dau vitamina k inca inainte sa ii cada buricul ptr a nu sangera si nu a sangerat absolut deloc.eu zic sa incercati si voi cele care ati zis ca sangereaza(scuze dar nu mai stiu exact cine a zis)si vi am trimis raspunsusul cam tarziu.sper ca de atuci sa se fi oprit sangerarea.
despre sughit:eu ii dau sa suga cand sughita,dar totusi nu stiu daca il ajuta prea mult.si nu cred ca nu ii deranjeaza chiar deloc.a meu la inceput se maraie iar daca dureaza mai mult se crizeaza si incepe sa urle la fiecare sughit.
nici eu nu pot sa ii vb copilului cand e soacra de fata si ea tot zice "vorbeste i ,vorbeste i" "ce i draga vrei sa vorbeasca mama cu tine"etc...si bunica lu sotu "canta i la copil"si atunci nici nu pot sa ii cant sau sa ii vb dar parca nici de-al naibii nu vrea sa fac ce zic ele.poate ca intr un fel si noi suntem cam "rele" cu ele ca nu cred ca ne vor rau mai ales nepotilor lor.nu? si de cand am venit de la spital tot zicea ca mai bine sa nu il sterg pe copil la fund cu servetele umede ca ea a auzit ca se irita si sa il spal la fundulet de fiecare data.ceea ce nu mi se pare prea comod sa ma duc de fiecare data sa aduc apa calduta sa il sterg cand servetelele sunt langa mine.bine oricum daca era necesar sigur ca i as fi adus apa decat sa ii fac rau cu servetelele.si ce credeti dupa o luna s a oparit copilul la oute si replica ei a fost bineinteles:"eu cred ca de la servetele".dar eu cred ca daca era sa fie de la servetele nu se intampla de la o luna se intampla din prima zi in care le am folosit.dar asta e....soacrele astea...
poze rafi http://community.webshots.com/album/559390002gMslLo
alina mamica lui rafael albert
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/ali24/ali24.jpg)
ali24 spune:
am si eu o intrebare ptr fetele care au inceput sa faca .nu v a durut?ati respectat termenul de 6 saptamani?noi am vrut ieri(5saptamani) sa facem
dupa o pauza luuuuuunga,ca nici inainte de a naste nu prea am facut si m a durut si am si sangerat.asa ca incercarea noastra a esuat fiindca ne am oprit.mi a fost frica sa nu "mi se rupa ceva".oare cat mai am de asteptat?data viitoare cred ca imi va fi si mai frica
poze rafi http://community.webshots.com/album/559390002gMslLo
alina mamica lui rafael albert
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Alyna24/Alyna24.jpg)
Alyna24 spune:
Ella, scoate-ma din ceata cu site-ul ala pls!!!!!!!!!!
Pot sa-l vad si in engleza?Eu nu am dat peste hainutele alea comandate de tine!Alea au super reduceri!
Unde intru sa fac cont?Ca n-am gasit nimik!
Sunt o tutta, stiu dar...in franceza nu ma descurc!
Si..tare as vrea si eu de pe acolo ceva....
Scuze ca te innebunesc cu intrebarile!
www.youtube.com/profile_videos?user=ALINAFOBL" target="_blank">DAVIDIK MITITIK
Alyna cu pitik de David Andreas(22 Aprilie 2007)
DidiAlex spune:
quote:
Originally posted by duda35
DidiAlex si Florentina Roman, am si eu o intrebare.
Cit de mult ii lasati in contact pe copii?
Cum gestionati gelozia celui mare fata de cel mic?
E cu adevarat mai bine in 4, dar perioada de inceput e grea...mai ales pentru fratiorul cel mare...
Va multumesc si va doresc o zi buna!
mamica de baietel si fetita
Sunt pe picior de plimbare
![](icon_smile.gif)
![](icon_smile_big.gif)
Intre baietii mei sunt 2 ani 8 luni si 19 zile diferenta. Robert, baietelul cel mare maerge la gradinita de la 1 sept 2006. Cat sta?..pai de dimineatza de la 8-9 pana la 15-16. Il las program lung pt ca ii place. L-as lua mai devreme, dar sa il duc io in parc, nu ar avea cu cine sa se joace pt ca nu e picior de copil in timpul saptamnii.
1. deci la prima intrebare, nonstop sunt impreuna. Chiar nu mai stau cu okii pe ei . Suntem toti in camera si daca io plec putin ii las singurei, Oricum Robert e primul in casa care sare cand plange bb.
La inceput cea mai stresata persoana de aparitia lu bb mik tot io am fost. Imi era teama. in schimb Robert l-a perceput pe David ca pe un lucru de cand lumea si pamantul la noi in casa, in familie. Asa ca incet incet mi-am revenit.
Intotdeauna il intreb cand plecam undeva daca il luam si pe David cu noi si imi raspunde da sau il pun pe el sa spuna cine mai merge la plimbare, cumparaturi, etc
Il implic in tot, el ii da suzi daca o scapa, lola cum a botezat-o, il las pe el sa scoata servetzele umede la schimb, il las sa se balaceasca cu mainile si sa il ude la baie pe David...
Ai dreptate, exista gelozie, chiar daca la noi nu se manifesta direct. De vreo luna dormea singurel, acum iar se trezeste..si daca imi cere sa doarma cu noi il iau in brate si doarme cu noi. Dar nu s-a intamplat 2 seri consecutive sa ceara lucru asta. Vreo 2 seri s-a trezit de vreo 3 ori ori ca vrea apa, ori pipi, ori tuna afara si cred ca s-a speriat. Tre sa precizez ca bb1 nu a dormit si nici nu a vrut sa doarma vreodata cu noi. Uneori il rugam si tot nu vroia. In schimb dormeam io la el
![](icon_smile_big.gif)
Mai iesim noi singurei in parc cand doarme bb mik si daca ii spun sa mergem acasa mergem, e decizia lui sa il luam si pe Dafi, cum ii spune el.
Grija mea cea mare era legata de carutz. Noi l-am tinut pe Robert in carutz inclusiv pe 30 mai si pe 31 am nascut. I-am luat un kinderboard si nu a zis absolut nimik. Daca plecam toti 4 luam tricicleta sau carutzul lui. Imi era teama pe drumul de la gradi, dar nu au fost deloc probleme. Oricum il pun sa imi povesteasca ce a facut la gradi, ne mai oprim sa aprindem semafoarele, chiar le trecem si ne intartim prin parcuri..etc.
Ceea ce am pastrat cam neschimbat ar fi ora de la 20-21, e ora lui de baie si poveste. Asa ca daca bb mik nu doarme il linistste cumva sotzul si io il culc pe Robert. Chiar daca tot de vreo luna adormea singurel Robert( a adormit numai singurel in patutzul lui pana in septembrie cand l-am mutat in pat (200*90))
Chiar nu da semne. Doamne ajuta! ca este un mamos..
Ah, la povestea de seara il tin si pe el cum il tin pe David cand il alaptez. Adika isi aseaza o perna pe bratzul fotoliului si la ultima poveste se muta pe pat. Si ii permutam tot mai des jucarele in camera...cand un trenuletz, cand cort acum are o casa si saltea
Am inceput chiar sa il pup pe cel mic de fatza cu el.
Ma asteptam la crize pt ca atunci cand mergeam la gradi si venea un coleg de-al lui reactiona destul de rapid spunandu-i Meine Mama, asta o repeta si la educatoare si la toata lumea indiferent daca eram io sau tatal lui..
Hai ca m-am intins ca o zi de post..am plecat
EDIT: tot io! ceea ce mie mi s-a parut important si am tinut ff mult a fost faptul ca nu am vrut sa vina nimeni, de fapt o vroiam pe sora mea dar nu a putut, sa ne ajute, gen socrii. Stiam ca o nastere tot nastere e si recuperarea tot recuperare e..chiar daca nu as recunoaste. Nu vroiam sa il plazez pe Robert . Si a mai plecat si sotzul in delegatie.