Gandirea pozitiva
Raspunsuri - Pagina 3
DARAEL spune:
capra cu trei iezi - raspunsul este foarte simplu:
1. Oamenii au obiceiul de a-si orienta dorintele doar spre achizitii materiale; cate persoane ai intalnit care sa doreasca sa fie mai bune, mai drepte, mai intelepte ? Ah, sunt si asemenea persoane, dar sunt foarte putine.
2. Eu sunt Fericit non stop deoarece am renuntat sa Traiesc in Trecut sau in Viitor, ma Bucur de fiecare Clipa, Aici si Acum; Zambesc in fiecare Zi si Iubesc, da, Iubesc cu Adevarat cu toata Inima si tot Sufletul meu. Dupa cum vezi, putina Teorie si muuuuulta Practica !
3. La trei nu trebuie sa raspund !
Cu Zambetul pe Buze,
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
capra cu trei iezi spune:
quote:
Originally posted by DARAEL
capra cu trei iezi - raspunsul este foarte simplu:
1. Oamenii au obiceiul de a-si orienta dorintele doar spre achizitii materiale; cate persoane ai intalnit care sa doreasca sa fie mai bune, mai drepte, mai intelepte ? Ah, sunt si asemenea persoane, dar sunt foarte putine.
2. Eu sunt Fericit non stop deoarece am renuntat sa Traiesc in Trecut sau in Viitor, ma Bucur de fiecare Clipa, Aici si Acum; Zambesc in fiecare Zi si Iubesc, da, Iubesc cu Adevarat cu toata Inima si tot Sufletul meu. Dupa cum vezi, putina Teorie si muuuuulta Practica !
3. La trei nu trebuie sa raspund !
Cu Zambetul pe Buze,
DARAEL
Fericit Non-Stop
www.geocities.com/dara2el/" target="_blank">27 grame de Sanatate pura
darael,
1. eu imi doresc sa fiu mai buna , mai inteleapta, dar si mai bogata, sau nu se pupa?
2. pe cine iubesti?
si ca sa fiu on topic, am comandat si eu cartea lui joseph murphy deoarece si pe mine ma intereseaza influenta gandirii, daca se poate pozitiva, asupra vietii de zi cu zi.
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
Dorsilia spune:
da, mare dreptate are zicatoare aia "ai grija ce-ti doresti. pt ca s-ar putea sa obtii dar sa nu poti duce". la mine se confirma. Cea mai cea greutate palpabila e una fizica. Mi-am dorit de pe la 12 pana pe la 20 de ani sa-mi creasca sanii. Si de la 20 au tot crescut, Acum zau, ma cocoseaza :))
Mi-am dorit de mica sa devin mama, sa-mi cresc copiii mai bine decat au facut-o ai mei. Si da, am devenit mama. Dar, vai! O mama atat de prapastioasa incat nu ma pot linisti nici o secunda si bucura de plodutii mei. Desi merita sa ma bucur din plin de ei.
Mi-am dorit sa nu mai rada copiii de mine ca port ochelari, ma saturasem sa fiu aragaz cu 4 ochi. Si n-au mai ras, pt ca au devenit ochelarii la moda:))
Mi-am dorit un sot precum din personajele din cartile lui G. Calinescu, carti ce le citeam cu nesat pe la 18 ani. Si l-am obtinut, cu bune si cu rele. Dar l-am intalnit.
Mi-am dorit sa reusesc la facultate si am reusit, desi la cat invatam nimeni nu spera sa o fac. Cu un an inainte de a reusi nu dorisem sa merg la facultate ca atare in dimineata admiterii eu m-am trezit dar nu m-am dat jos din pat, am stat 3 ore si am cugetat tacticos la ce voi face cu viata mea. Cand a auzit mama de isprava mea, mamaaaaaaaaaaa ce mi-au auzit urechile! M-a scuturat de toate sofismele mele de mi-au mers fulgii. Dar de reusit tot am reusit numai cand am vrut eu.
Mi-am dorit un loc de munca, l-am obtinut.
Mi-am dorit prieteni, i-am avut. Mi-am dorit admiratie, recunoastere sociala, le-am avut. Mi-am dorit frumusete fizica si sufleteasca, le-am avut.
Intr-o zi am constatat cu disperare ca desi frumoasa, admirata, respectata, cu sotz asa cum mi-am dorit, servici cum mi-am dorit, sunt pe cale sa imi pierd viata. Din acea clipa mi-am dorit doar sa traiesc si atat. Am renuntat la toate cele de mai inainte. Si le-am pierdut. Dar nu regret, pt ca traiesc, am obtinut ceea ce mi-am dorit, plus doi copilasi daruri divine. Venise vremea sa mi-i doresc si i-am primit.
Uneori parca soarta ne intoarce fata mai brutal si spre ceea ce trebuie sa ne dorim atunci can noi continuam sa o "lalaim" prea comod printre dorinte banale, pline de vanitate, egoism si ingamfare.
o avea sens pt cineva ce am turuit aici?
dorsilia, cumva detii vreun secret de ti s-au implinit toate?
apoi spui ca ai renuntat la cele dinainte si le-ai pierdut - ce ai pierdut: facultatea, sotul, prietenii, recunoasterea sociala,frumusetea, sanii?
si apoi tu spui ca o lalaim: sa-ti doresti un barbat alaturi de tine , copii, mie nu mi se pare lalaiala. frumusete si sani - da pot fi considerate lalaiala -vanitate dar eu cred ca sunt necesare in viata asta, bineinteles ca e de preferat sa fii sanatos, dar daca poti fi si frumos si sanatos-de ce nu? eu cred ca pentru a fi un om implinit tr sa fii implinit pe toate planurile, dar cu masura!
gandirea pozitiva nu trebuie neaparat sa ne implinesca visurile ci sa ne ajute sa traim frumos si cu curaj in fata greutatilor vietii. poate nu am dreptate dar eu asa vad lucrurile. e normal ca cele mai importante sa fie viata si sanatatea, dar dupa aceea vin si celelalte dorinte.
dorsilia, da ce-ai patit? hai, gandeste pozitiv.
nu se poate ca un subiect asa frumos sa se incheie asa de repede!
eu mi-am pus de multe ori intrebarea:oare toti oamenii care au reusit intr-un domeniu sau altul, si-au programat si mental succesul? sau a fost doar prin munca asidua?
cum eliminati voi indoiala din sufletul vostru: dar daca...
marci spune:
Nu exista nici un " dar daca...", cand vreau ceva trec direct la actiune. Uneori incerc sa sap adanc, sa vad care sunt adevaratele motive, si daca e ok, in sensul ca nu prejudiciez sub nici o forma pe cineva, trec la actiune.
Daca iese, asa a vrut Dumnezeu, daca nu iese......la fel. Imi plang un pic de mila si vad ce pot face in situatia data.
Am citit mai demult ceva scris de un mare preot ca Dumnezeu e ca un parinte pt noi. Asa cum noi nu le dam copiilor nostri orice si mai ales ceva care le-ar face rau, asa nu ne da nici el noua. Si ca sa ma conving si mai mult, ma gandesc ca nici un parinte nu i-ar da copilului lui droguri din dragoste.
De multe ori noi cerem si ne dorim lucruri care pe termen lung ne-ar putea dauna. Vrem faima, nu putem gestiona situatia si uite cum picam in cadere libera...
Exemplele date de mine sunt extreme dar se aplica la orice.
Asa imi pastrez eu optimismul chiar si atunci cand pierd.
De obicei cam toate dorintele mi s-au indeplinit, iar cele care nu mi s-au indeplinit, in timp s-au dovedit ca nu serveau decat orgoliului meu manifestat subtil.
In concluzie, pierderea se dovedea a fi un castig.
violeta69 spune:
la intrebarea capritezi cu trei iezi : oare toti oamenii care au reusit intr-un domeniu sau altul, si-au programat si mental succesul? sau a fost doar prin munca asidua?am cugetat ceva....
uite la cat de pozitiv am gandit eu ca parintii mei sa se faca bine,sau macar sa nu moara,nu a tinut!
eu am momente cand sunt pozitivista,dar si momente cand nu sunt...
probabil depinde cat de mult reusesti sa fii pozitiv ca ceea ce iti propui sa realizezi!
nu stiu daca mi-am programat "succesul",dar am vizualizat cumva viitorul...si uneori mi-a reusit....cand nu mi-a reusit?!
am clacat...
dar apoi m-am ridicat...am luat-o de la capat si am sperat!
deci,eu cred ca multe mi s-au intamplat pt ca mi-am dorit si am luptat pt asta!
acum o fi gandire pozitiva sau o fi vointa lui Dumnezeu?!
eu vreau sa cred ca ceea ce nu mi-a fost de folos nu mi s-a dat...
intre vise si realitate,predomina realitatea.... restul tine de vointa divina...sau poate numai de vointa noastra?!
inca nu stiu,insa stiu ca pt tot ce am realizat am luptata pana in panzele albe!!!
Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*
Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!