Era de asteptat
Raspunsuri - Pagina 6
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
ellej spune:
quote:
Originally posted by papadie
Am senzatia ca sunteti mult prea jignibile.
Not me!!
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
ocebine spune:
quote:
Originally posted by papadie
Si mai intreb o data si gata : ce vrea sa zica titlul subiectului?
Aceeasi intrebare o putem pune reporterei RL cind s-a exprimat ca aceasta carte "face deliciul presei"...cind de fapt nici macar nu e pe pagina 7 al vreunui ziar.
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
lily spune:
Nu am reusit sa intru pe site sa citesc articolul (apare eroare in pagina)...insa din titlul si cele scrise pe marginea lui, se pare ca nu e nimic magulitor.
Cit de europeni am fost noi romanii, totusi am fost aproape si de americani, ne-am dorit sa fim ca ei: sa avem din marfurile lor, sa le vedem filmele, sa le ascultam muzica si evident sa invatam din pruncie "engleza":-) Asta chiar daca ei nu au venit zeci de ani pe meleaguri romanesti-oficial, asa cum au fost asteptati. Ceea ce ne-a influentat modul de a gindi, de a ne manifesta. Am fost romani, am fost europeni, dar si 'americani'.
Acum, daca e sa dezbati subiectul "Europa", mie mi se pare ca sint ff multe de discutat la capitole ca : Civilizatie, cultura, arhitectura,progres, scoala, educatie, credinta (nu neaparat religie) moralitate.
Declinul, dupa parerea mea vine din sfera celor cu f multa putere si f multi bani, insa se regaseste si in medii saracite, mizere, unde nu patrunde lumina niciunei carti, mai ales a Bibliei. Cind unora li se pare ca li se cuvine absolut totul, ca pot dispune de altul mai slab si mai sarac asa cum ii pofteste inima sau portofelul burdusit cu hirtii si cardul cu multe zerouri, care nu da socoteala de nimic etc se ajunge la decadere.
Ori asta se intimpla peste tot in lume.
Nu Europa decade, ci morala, etica, ceea ce tine de suflet si de spirit decade. Si decade in egala masura in Est, ca si in Vest, in Nord, ca si in Sud...
Ce mai inseamna azi sa apartii unei natiuni, unei etnii, unei religii? Cine e mai grozav decit cine si de ce? In ce se masoara succesul, peste tot in lume?
De ce sa nu folosim ceea ce stim, ce am acumulat in folosul semenului de linga noi?!
Poate e trist sa constati cite rele sint in lume, dar macar sa incercam in jurul nostru sa dam o mina de ajutor, cit de putin putem, in fiecare zi.
Ramona J spune:
E un amarit de articol. Nimeni nu l-a combatut pina acum, raspunsul a fost doar ca americanii sint grasi, timpiti, ii favorizeaza pe evrei si in general sa-si vada de treaba lor.
Repet, in Romania Libera e descris aiurea. Am citit articolul in engleza, mi s-a parut ca autorul e sincer si nu neaparat critic. Nicaieri nu compara cu US, nu trage pe nimeni de urechi.
Nedumerirea mea este legata de ura fata de US a multora de pe DC si chiar fata de noi, cele care locuim aici si nu criticam destul de tare sistemul... Deh, tradatoare de neam si tara! Aud asta de douazeci si ceva de ani. Sistemele se schimba, mentalitatea omului vad ca nu...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by ellejquote:
Originally posted by Ramona J
Nu asta ai spus. Daca evreii se ajuta unii pe altii nu inseamna ca sint favorizati. Ceea ce ai spus tu e cu totul altceva.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ba daca sunt multi evrei influenti care la randul lor isi ajuta cu precadere spita devin o casta favorizata. Parerea mea.
Antisemita?Altceva ce mai sunt? Xenofoba? Americanofoba? alt cuvint cu foba?
Toate la un loc. Da argumente inteligente la subiect= zero. Problema ta sunt evreii si statutul lor.
ruxij spune:
quote:
Originally posted by ellej
E un subiect pe care scrie ZZ de la o posta. Cred ca ma retrag in plina glorie ...foba (n-am sa catadixesc sa intreb vreun moderator daca considera ca a fost atac la persoana, nu merita deranjul). Va rog, continuati subiectul, poate ajungeti si la vreo concluzie salvatoare pentru amarata asta de Europa,de la voi, de pe taramul fagaduintei. Astept cu sufletul la gura deznodamantul
Ironie ieftina. Argumente la subiect?
ocebine spune:
Unul dintre argumente care ma intereseaza l-am mentionat mai sus...chiar as vrea un punct de vedere la obiect.
Rascolind netul (printre care am vazut ca aceasta carte e undeva pe locul 6,981 in topul bestsellerilor...ceea ce este o esuare de proportii)...am gasit si urmatoarea idee: Ministrul de Justitie al Olandei s-a exprimat intr-un speech ca daca majoritatea olandeza ar dori ca Sharia sa fie impusa (in locul unui sistem de justitie laic) in Olanda nu ar avea prea mult de ales si trebuie impusa.
Ce parere aveti?
Anamaria
papadie spune:
quote:
Originally posted by ocebine
Ce parere aveti?
Anamaria
Cred ca daca ar fi adevarat nu ai mai putea sa postezi pe DC.
![](icon_smile_big.gif)
ocebine spune:
quote:
Originally posted by papadiequote:
Originally posted by ocebine
Ce parere aveti?
Anamaria
Cred ca daca ar fi adevarat nu ai mai putea sa postezi pe DC.
Nu-i nimic...ofer Mirelei biroul meu (dupa ce evacuez gramezile de urshi impaiati colectati de Alex si puzderia de Legos care atenteaza la talpile mele)...
![](icon_smile_big.gif)
Anamaria