Era de asteptat
Raspunsuri - Pagina 4
![](images/user_woman.png)
ocebine spune:
quote:
Originally posted by ellej
Cred ca 'finul observator' n-a prea fost bagat in seama in Europa si s-a gandit ca in America are mai mutle sanse de afirmare. Mai ales ca face parte dintr-o etnie favorizata peste ocean.
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
Poate prima parte a postarii tale sa fie adevarat...poate fii atacata sau dezbatuta...dar a doua trazneste a altceva...
![](icon_smile_8ball.gif)
Anamaria
"After all is said & done, more is said than done."
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
ruxij spune:
Mie mi se pare ca problemele descrise in articol sunt probleme reale. Desigur, se poate baga capul in nisip. Prea multi emigranti de tot felul de religii "neconventionale" prin europa, natalitate prea mica pe partea europenilor, asistenta sociala prea mare care are sanse sa nu poata fi sustinuta economic intr-un final.
Desigur, nu stiu ce concluzii se pot trage din recunoasterea acestor probleme, nu stiu daca asta inseamna ca Europa e in declin sau ce va fi in viitor, dar eu personal sunt de parere ca cele enumerate mai sus sunt probleme reale.
ellej spune:
quote:
Originally posted by ocebinequote:
Originally posted by ellej
Cred ca 'finul observator' n-a prea fost bagat in seama in Europa si s-a gandit ca in America are mai mutle sanse de afirmare. Mai ales ca face parte dintr-o etnie favorizata peste ocean.
Poate prima parte a postarii tale sa fie adevarat...poate fii atacata sau dezbatuta...dar a doua trazneste a altceva...
Anamaria
A ce trazneste mai precis? Eu afirm ca, dupa parerea mea, evreii sunt mai favorizati in America decat alte natii. Au o comunitatea foarte puternica, se sprijina mult intre ei. Si fiind mult evrei bogati, ei ii favorizeaza pe ai lor (logic de altfel). Care e problema cu aceasta afirmatie?
ruxij spune:
In articol se prezinta niste argumente. Contraargumentele de pe acest topic sunt urmatoarele: americanii sunt obezi si mor la 45 de ani, autorul e evreu si prin urmare favorizat de americani, americanii sunt niste complexati. Ceva mai inteligent???
ellej spune:
quote:
Originally posted by Oana C
[quote]
Ellej, cred ca se cheama atac la persoana, chiar daca ai sau nu dreptate. Si, daca ai ajuns vreodata peste ocean, nu cred ca ai vazut asa de mult "etnia favorizata" pe aici.Vulpea care nu ajunge la struguri spune ca sint acri.
Oana siEva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Daca tu crezi ca toti murim sa ajungem in SUA think again. Am avut ocazia acum mai mult timp si am zis pas. Daca m-as muta altundeva ar fi tot in europa, dar asta e alt subiect.
Ce persoana mai exact am atacat? Daca as spune ca tiganii sunt defavorizati in RO ati fi toate de acord. Daca spun ca evreii sunt favorizati in SUA sariti in sus. De ce vi se pare o insulta? E doar realitatea. N-am zis ca fura, omoara sau fac cine stie ce, ci ca se ajuta unii pe altii si au multa influenta. So?
Ramona J spune:
Nu asta ai spus. Daca evreii se ajuta unii pe altii nu inseamna ca sint favorizati. Ceea ce ai spus tu e cu totul altceva.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
ruxij spune:
So, te iei de statutul evreilor pentru ca nu ai argumente mai inteligente si probabil esti antisemita.
ocebine spune:
Pina acum nimeni nu a venit cu niste contraargumente valide si la obiect...doar s-au atacat americanii in general pe niste motive absolut hilare si s-a atacat etnia autorului.
Cel putin unul dintre argumente (cel cu o populatie virstica numeroasa si cu nevoi mari medicale si sociale) se aplica si aici...generatia Babyboomers care traiesc mai mult decit s-a preconizat acum cind s-au instituit programele sociale gen Social Security si Medicare si deci va fii nevoie de un nou sistem, sau imbunatatiri pentru a putea intretine aceasta generatie.
Acuma putem discuta sau o luam pe panta invinuirilor si atacurilor puerile?
Anamaria
ellej spune:
quote:
Originally posted by Ramona J
Nu asta ai spus. Daca evreii se ajuta unii pe altii nu inseamna ca sint favorizati. Ceea ce ai spus tu e cu totul altceva.
The best thing you can do for your children is to love your wife.
Ba daca sunt multi evrei influenti care la randul lor isi ajuta cu precadere spita devin o casta favorizata. Parerea mea.
Antisemita?
![](radtare.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelaim/lorelaim.jpg)
lorelaim spune:
Parafrazand "Le roi est mort! Vive le roi!" putem spune... "Europa a murit! Traiasca Comunitatea Europeana!"
Acum cateva luni - la nu stiu ce mare conferinta mare a sefilor de guverne europene - primul ministru spaniol cerea cu DISPERARE ajutor financiar din partea celorlalte state ale comunitatii pt a face fata valului de emigranti - mai mult sau mai putin legali - veniti de dincolo de Marea Mediterana... Germania i-a raspuns foarte scurt, taios, dur si direct (citez din memorie): "Spania ar trebui sa renunte sa mai ceara bani de la altii si sa-si rezolve probl printr-o legislatie corespunzatoare... Noi avem si noi problemele noastre cu emigrantii si de-abia le putem face fata..." I urma cu vreo 7 luni citeam cum Suedia a anuntat cu bucurie ca tot mai multi cetateni ai lumii cer cetatenia suedeza :-) Eu, plina de curiozitate deschid repede articolul sa vad si eu cine sunt aceia (nu de alta, dar tinerii suedezi iesiti de pe bancile scolii NU gasesc de lucru... asa ca...). In articol scria ca fata de anul precedent numarul pers carora li s-a acordat cetatenia suedeza a crescut cu 2000 (si specificau 1200 de irakieni si 800 de somalezi - toti refugiati)... Cred ca toata lumea stie ca Suedia este tara europeana cu taxele cele mai mari pt a putea ajuta din plin aceste pers care NU stiu limba si NU lucreaza dar beneficiaza gratuit de toate serviciile.
Lorelai
Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Hibiscus and Lantana Camara from Alcudia, Petunias and Pelargonium from Alcudia,
Alcudia in pink and white, Colours from Alcudia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."