Donare de sange
![](images/user_woman.png)
Am primit o floricica langa numele meu... fiindca am donat sange. Si vreau sa va povestesc cu ce impresii am iesit de la Centrul de Transfuzii din Oradea. Oamenii de acolo (o doctorita si asistentele) cu care intra in contact un donator de rand, sunt adevarati OAMENI. Chiar daca trebuia sa asteptam, sa stam la rand, etc, chiar daca cladirea tocmai este in renovare, dar comportamentul lor m-a lasat fara vorbe. Aceste persoane lucreaza in conditii grele. Nu primesc spaga de la pacienti. Si totusi: cand mi-a fost frig, doctorita a facut rost de patura, si m-a invelit, asistenta mi-a masat bratul, lta asistenta m-a intrebat daca mi-e sete, si-mi aducea ceai, si asa s-au comportat cu toata lumea, nu numai cu mine. Au incurajat pacientii, le-au facut sa se simta eroi, au avut vorbe bune pentru toti...
Dragii mei, in cei 40 de ani cat am trait pe lumea asta, n-am mai intalnit atata amabilitate... lor intr-adevar le pasa!!! Si cu comportamentul lor parca ne conving sa mai trecem pe la ei peste 1-2 luni din nou...
Daca vreti sa faceti ceva pentru oamenii de langa voi, mergeti sa donati sange! Sistemul nostru de sanatate chiar are nevoie de donatii!
Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
Totul despre alaptat!
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/capra_sp_cu_sp_trei_sp_iezi/capra_sp_cu_sp_trei_sp_iezi.jpg)
capra cu trei iezi spune:
gabi, si de la mine pentru tine, iar din ceea ce ai povestit despre doctori si asistente, bravo lor, dar consider ca si-au facut doar datoria, asa cum ar trebui sa o faca orice cadru medical. ca nu se intapla asa, asta e alta poveste...parerea mea...
capra cu trei iezi cucuieti, si ce cucuieti!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Adrianaa/Adrianaa.jpg)
Adrianaa spune:
Ma bucur sa citesc astfel de lucruri. Ceea ce ai descris pare sa fie un pas spre normalitate. Mai avem nevoie de atat de multi pasi din acestia, important este ca se fac.
nana_sim spune:
Si eu as vrea sa donez sange, mai ales ca am o grupa "motata" AB4 si Rh negativ. Cum fac? Merg la centrul de transfuzii pur si simplu? Imi trebuie trimitere de undeva?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anamaria/anamaria.jpg)
anamaria spune:
nana - te duci pur si simplu la centrul de sange, nu-ti trebuie nici o trimitere!
si eu am donat sange anul trecut, a fost chiar muuult mai comod pt noi pt ca un grup de medic+ asistente a venit la noi la serviciu, dl director a fost de acord si le-a pus la dispozitzie biblioteca (unde avem 2 fotolii si o canapea) si asa nu a mai fost nevoie sa fac drumul pana la centrul de sange.
la fel, au fost extrem de atentzi si dragutzi, ne faceau curaj si ne intrebau mereu cum ne simtzim, ne puneau perne sub cap, ne-au servit ciocolata si cola.
_
ANAMARIA, mama soldatzeilor de plumb Bogdan - 04.07.2000 si
Tudor - 13.06.2003
poze cu frumosii mei (si nu numai )
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery
kover spune:
gabi:ceea ce povestesti se potriveste si centrului de transfuzie din tg-mures.eu nu am donat singe(dar dupa ce trece perioada alaptarii in mod sigur voi fi donator)in schimb datorita rh-ului am fost nevoita sa ma prezint pot spune foarte des:la a doua sarcina tot la doua saptamini(fiind prezenti anticorpii),iar personalul incepind cu portarul,la d-na de la fisier, registratura, pina la asistente si medici,toti au fost OAMENI,intotdeauna au avut rabdare,bunavointa,vorbe de incurajare,etc...la un moment dat chiar spuneam in gluma sotului ca ar trebui multe cadre sanitare sa faca schimb de experienta cu aceasta unitate.
ariana31 spune:
Eu nu stiu cum mai stau lucrurile prin Bucuresti acum la centrele de transfuzii ,insa cu ani in urma, pe vremea studentiei, donam regulat sange insa personalul medical de acolo nu era prea amabil
Felicitari oricum si tie si personalului medical de acolo
brendamitran spune:
Gabitza,felicitari,le meriti!
BRENDA
FOREVER YOUNGSa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
Gabi_K spune:
mersi, dar am deschis acest subiect ca sa va aduc tuturor la cunostinta ca donarea nu e un mare lucru pt donator, insa poti salva o viata cu acest gest!!!! Si sper ca in toata tara veti gasi asa un personal medical de treaba, ca si aici la Oradea:)
Totul despre alaptat!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Ramonika/Ramonika.jpg)
Ramonika spune:
cand mama a fost bolnava, am fosts cu un grup de donatori in iasi sa doneze sange. erau 5 baieti care donau. mie nu mi-a dat voie sa donez, pt ca nu ma incadram in tipare, eram prea slaba etc... ei au donat, dar era o doctorita acolo, o baba uracioasa care era cat pe ce sa ma dea afara, ca numai cei care doneaza au voie sa stea in CLADIRE... deci nu intrasem in vreun cabinet, cica n-ai voie in cladire
halal incurajare sa mearga oamenii acolo. plus ca cu cei care erau mai saraci, mai prost imbracati se comportau destul de urat, ii cam repezeau... deci eu nu am avut experienta placuta legata de asta.
Ramonika
![](amoras.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
![](cat.gif)
Gabi_K spune:
aici erau tratati la fel de frumos si boschetarii care veneau doar pt acele bonuri de masa... macar aici se simteau si ei oameni...
Totul despre alaptat!