Atentie! Marti avem Cod Portocaliu
![](images/user_woman.png)
Atentie mamici! maine avem cod portocaliu. Detalii in www.cotidianul.ro/index.php?id=11811&art=31216&cHash=edc7e87e7e" target="_blank"> cotidianul
Va rog daca sunt medici on line sau aveti idee ce e de facut cu cei mici (in afara de tinut in casa), sa scrieti aici. Eu chiar nu stiu ce se presupune ca trebuie sa facem in aceasta situatie.
---
http://www.desprecopii.com/INFO.ASP?id=1160
Anda, mama Irinei
domnisoara Irina
Un pui de somn si-un inger bun...
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lara/Lara.jpg)
Lara spune:
Un lucru foarte important este sa nu lasam copii cu capul descoperit, si asta nu numai cand e canicula! Nici pentru noi nu-i bine insa am vazut zilele astea bebelusi tinuti in soare fara nimic pe capusor. Am ramas socata! Asa ceva nu se face.
Daca e musai sa fie scos copilul afara cand e foarte cald, sa fie imbracat cat mai lejer, de preferinta cu tesaturi naturale si sa i se dea multa apa. Sa nu fie lasat sa faca prea mult efort si de ce nu, sa luam si umbrelutza dupa noi.
Las` ca trecem si de asta. La iarna ne va fi dor de zilele astea :)
www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------
www.piczo.com/JoMacaroana?cr=7&rfm=y" target="_blank">Ioana (11.12.2002)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
spic de grau spune:
In primul rand - atentie cu aerul conditionat. Stiu ca e o practica in RO, sa se faca frig in incaperi, ca sa compenseze caldura de afara. E fff periculos! Diferenta mare de temperatura, atunci cand faceti trecerea de la rece la fierbinte, poate antrena un stop cardiac!
Deci - nu coborati temperatura mai jos de 23°!
Apoi - chiar daca nu simtiti nevoia sa beti apa - TREBUIE sa beti! Multa! 3 LITRI minim!
Crema de protectie! Ptr copii - minim 50.
Palariute de soare, si umbrelute..
Daca nu e neaparat necesar - nu se iese din casa intre orele 11-17.
Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)
Sheannamp spune:
Hidratare! Adica, stati cu apa/ceai dupa ei sa bea cat mai mult.
De preferat sa nu iesiti cu ei afara in intervalul 11-17. Daca nu se poate evita asta, atunci trebuie respectate urmatoarele reguli:
- imbracaminte usoara, subtire, alba, de bumbac, obligatoriu cu palarie/sapca pe cap
- sticla cu apa/ceai slab indulcit, de preferat la temperatura camerei, nici rece si nici prea calda nu e bine
- evitarea spatiilor inchise, aglomerate (mai bine mergi pe jos decat in tramvaiul aglomerat) dar si a soarelui direct
La orice semn de supraincalzire (roseata obrajilor, cresterea frecventei respiratiilor, cresterea temperaturii corporale, agitatie sau, dimpotriva, letargie inmuiati un prosop sau un scutec in apa calduta (atentie NU RECE! ci mai degraba calaie) si stergeti copilul pe zonele descoperite de piele. Chiar daca se uda hainutele nu va fie teama, nu raceste asa usor in schimb supraincalzirea este extrem de periculoasa.
Daca sunteti acasa, il puteti baga pe copil in dus (dar nu cu apa rece sau prea calda).
Daca sunteti pe strada, inmuiati batista sau orice aveti la indemana (batistele umede nu sunt suficient de mari) si mergeti cat mai rapid sa il vada un cadru medical (am inteles ca vor fi echipe mobile in corturile din zonele aglomerate ale capitalei).
Astea ar fi lucrurile cele mai importante!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
maryam spune:
Sanatate tuturor!
Ca mamica si mai ales una care ia la rand parcurile aproape zi de zi, va sfatuiesc pe cele care aveti bone sa le faceti un mic instructaj. Nu se poate generaliza, dar am observat ca de multe ori ele se strang ciorchine pe banci, e drept ca nu poti sta non stop langa copil (si eu imi iau de citit) si copiii stau in soare, aleraga bezmetici, nu toti au palariutele pe cap ci in geanta, e imp ca un copil sa fie supravegheat atent.
Si mai ales atentie la haine, imbracati copiii lejer, in hainute de bumbac, deschise la culoare.
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/anda141/anda141.jpg)
anda141 spune:
quote:
Originally posted by maryam
Sanatate tuturor!
, e drept ca nu poti sta non stop langa copil (si eu imi iau de citit) si copiii stau in soare, aleraga bezmetici, nu toti au palariutele pe cap ci in geanta, e imp ca un copil sa fie supravegheat atent.
of topic...cum poti sa iti iei de citit si nu poti supraveghea copilul ?? Am vazut si eu in parc, mamici care citeau atat de absorbite iar copiii se duceau te miri pe unde de nu ii mai vedeau. Eu una nu sunt de acord cu practca asta, cel putin eu nu pot sa stau sa citesc si sa nu stiu pe unde imi umbla copilul. De-aia se intampla atatea...
Sa facem ceva pentru Sara
Sheannamp spune:
quote:
Originally posted by anda141quote:
Sanatate tuturor!
, e drept ca nu poti sta non stop langa copil (si eu imi iau de citit) si copiii stau in soare, aleraga bezmetici, nu toti au palariutele pe cap ci in geanta, e imp ca un copil sa fie supravegheat atent.
of topic...cum poti sa iti iei de citit si nu poti supraveghea copilul ?? Am vazut si eu in parc, mamici care citeau atat de absorbite iar copiii se duceau te miri pe unde de nu ii mai vedeau. Eu una nu sunt de acord cu practca asta, cel putin eu nu pot sa stau sa citesc si sa nu stiu pe unde imi umbla copilul. De-aia se intampla atatea...
Acesta este un subiect STRICT de informare!
Polemica, criticile si comentariile de genul celor citate nu isi au rostul aici.
Continuarea mesajelor off-topic la acest subiect va duce la stergerea lor automata.
Multumesc pentru intelegere!
PENTRU UN COPIL MAI SANATOS SI MAI INTELIGENT
Sau taci sau zi ceva mai bun decat tacerea!
brendamitran spune:
La ora 14:00,la Bucuresti se inregistrau la umbra,49 de grade.......asta nu e cumva cod rosu?
In ultimele 24 de ore,4 persoane,cu varsta intre 40-65 de ani au murit din cauza caldurii.......
Oare inspre ce ne indreptam?
BRENDA
FOREVER YOUNGSa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
la noi in casa sunt 37 gradeIrina si bb Ilinca(26 aprilie '04)
si bb din burtica blogul meu
maryam spune:
am scris pm ptr anca, a inteles gresit.
Irina, la mine pc arata 38 afara...dar cred ca e mult mai cald...
"Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/irina_p_c_p_/irina_p_c_p_.jpg)
irina.c. spune:
quote:eu oricum ma simt stoarsa ca o lamaie, desi beau intr-una apa...bine ca nu trebuie sa merg la servici...Irina si
am scris pm ptr anca, a inteles gresit.
Irina, la mine pc arata 38 afara...dar cred ca e mult mai cald..."Citeste...in numele Domnului tau care a creat!!!"
![](copilas.gif)
![](gravida.gif)