Numele si prenumele inversate in biletul de avion
![](images/user_woman.png)
Cumnatul meu va calatori peste 2 luni impreuna cu familia din Amsterdam spre Kuala Lumpur/Malaezia.
Tocmai a primit biletele de avion prin posta si a constatat ca numele si prenumele lui erau inversate.
Adica in loc de Stoica Alexandru Mr. era scris Alexandru Stoica Mr.in timp ce numele sotiei si al copiilor erau in ordinea corecta.
A sunat la KLM si i-au zis ca trebuie sa plateasca o taxa in plus,pt. ca nu se pot face schimbari la nume sau prenume fara a anula rezervarea in prealabil.
Omul se intreaba daca totusi poate calatori fara a efectua aceasta schimbare,din moment ce nici numele nici prenumele nu sunt scrise gresit,ci doar inversate.
Stie cineva ceva concret cu privire la aceasta situatie?
Multumesc anticipat.
Daca am postat gresit la subiecte generale rog moderatorii sa mute subiectul la locul potrivit.
Mariana
mami de Monica, Matei, Markus si Magda
Raspunsuri
Gabbriela spune:
pe biletu lui piticu meu au scris: Julian Leon Leardini, numele lui intreg e Julian Leonardo Leardini... nu am avut nici o problema cu biletul si rezervarea.
2. nu e vina lui "cumnatu" ca au gresit numele si nu el trebuie sa plateasca, ci compania care a emis acele bilete si a gresit numele.
3. in usa numele se scrie asa:
primul prenume: Julian
al doilea prenume: Leonardo
numele de familie: Leardini
in europa se sc invers:
numele de familie: Leardini
primul nume mic: Julian
al doilea nume: Leonardo....
Sper ca nu te-am ametit de tot
Sanatate si numai bine
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
xenocid spune:
Mariana eu am avut numele scris gresit :)
Doua litere inversate.
In mod normal ar trebui sa aiba trecuta pe bilet si seria de la pasaport asa ca nu vor fi probleme.
Alin
mariana_1976 spune:
Va multumesc pentru raspunsuri Gabbriela si Alin.
El spera sa nu aiba probleme,dar e ciudat de ce KLM a dorit sa-l "taxeze" pt. o schimbare desi greseala nu s-a produs din vina lui.
Mariana
louisea spune:
Si eu am calatorit de aici cu prenumele scris gresit si numele de familie nu era cel intreg (la casatorie mi-am pastrat numele meu si am luat si al sotului, iar in bilet era doar al sotului) si n-am avut probleme..
crisu79 spune:
si eu am 2 nume de familie, dar pe bilet e trecut numai unul si niciodata nu am avut probleme.
daca vrea sa il schimbe neaparat, poate sa o faca, dar in nici un caz sa nu plateasca el taxa, nu e vina lui....
Crisu 29s + Alex
Clover spune:
Pai iti dai seama ca daca mai era de luat o taxa... placerea lor.
Grow where you're planted.
lgireada spune:
Si eu am patit-o in Finlanda cu un bilet de avion, eu is sigura ca am completat corect formularul (mi-am luat bilet de pe net), dar nu a fost nici o pb, m-au cautat in baza de date pana m-au gasit.
Liliana
http://new.photos.yahoo.com/lgireada/albums
mariana_1976 spune:
Louisea,Crisu,lgireada si voua va multumesc pentru raspunsul la acest subiect.
Clover si eu cam tot asa m-am gindit.
Mariana
Pet spune:
Exact asa am patit si eu saptamana trecuta. Am facut 2 rezervari online pentru aceeasi persoana. Numai ca fiind o rezervare in italiana si una in romana si cum la numele Iosif Maria de exemplu, in italiana numele este Maria iar in romana numele este Iosif, avand si copii prin jurul meu, la un bilet le-am inversat. Le scriu imediat un email si imi raspund ca trebuie sa platesc nu stiu ce taxa. Mi se pare ridicol si sun, iar la telefon mi se zice ca datele de pe bilet nu pot fi schimbate dar ca au avertizat deja Compania aeriana si nu vor fi probleme.
ralucami spune:
Aceiasi situatie am patit-o si noi acum cateva zile: numele de familie si prenumele inversate. Initial am trimis un mail la linia aeriana si mi s-a spus ca trebuie sa platesc 50 Lire sterline() si sa ma prezint la agentia de unde am cumparat biletul si sa-l returnez, pt ca apoi sa elibereze unul nou.
Norocul nostru a fost ca biletul este electronic, nu pe hartie ( facusem rezervarea pe site-ul companiei aeriene) si am rezolvat-o prin telefon la office-ul liniei aeriene.
Raluca si Maria Bucuria
POZE BEBE
Film eco 4D
Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!