salut
stie cineva ce se intimpla daca fumezi in timp ce alaptezi? ce modificari sufera laptele sau copilul?
poate citeste vreun medic.
sanatate maxima,
cryssa si bb bianca
cryssa
Draga Crysa,
Nu sunt medic, dar stiu ca nu este bine sa fumezi cand alaptezi. Cica se transmit anumite toxine direct in lapte. Eu ti-as sugera sa-l intrebi pe Teo (nimeni) care este medic ginecolog si cred ca te-ar lamuri mai bine.
Multa sanatate!
Ralu-mamica Ioanei
E clar ca tutunul dauneaza si copilului, nu numai mamei. Nicotina trece in lapte si bebele poate avea probleme in luarea in greutate. Nu stiu de ce, dar si infectiile la urechiuse sunt mai dese la copiii ale caror mamici fumeaza, de asemenea si problemele respiratorii (asta se intampla si cand mai e un fumator in casa, nu neaparat prin laptele matern).
Daca chiar nu poti sa renunti la tigari, macar ai grija nu fumezi cu 2 ore inainte de alaptat, se pare ca nicotina isi mai reduce din efect.
Ma bucur ca m-am lasat de fumat inainte de a ramine gravida.Si nu a fost greu.Nu e bine sa fumezi nici in acea perioada , nici cind alaptezi...e nociv pentru amindoi.Dar daca totusi o faci,fa-o dupa ce ai alaptat ca sa te "cureti" pina la urmatoarea ora de masa.La o analiza a unui fir de par a unui copil , se poate determina cantitatea de nicotina pe care o contine.Se pare ca si daca fumeaza cineva pe balcon,tot se depisteaza nicotina in firul de par...ce sa mai vorbim de o camera,care e complet aerisita dupa o tigara abia in 12ore.
mmireille
www.babiesonline.com/babies/f/familiamea