Copiii, plaja si internetul ... cum ii aparam?
Raspunsuri - Pagina 3
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iuliana_2007/iuliana_2007.jpg)
iuliana_2007 spune:
Ce vrei sa spui blue eyes prin:cata inconstienta?Din ce cauza ti s-a facut rau?Vreau sa stiu si eu ce te deranjeaza atat de mult?
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/iuliana_2007/iuliana_2007.jpg)
iuliana_2007 spune:
Daca tot s-a deschis aceasta discutie nu cred ca este normal ca sa da-ti exemplu pe alte mamici,si sa se dea altele drept mamicile cele mai bune si care isi cresc copii nu stiu cum.Fiecare trebuie sa ne vedem de gunoaiele noastre din ochii si dupa aceea sa jicnim.Am crezut ca este un forum in care se vb deschis si se raspunde la niste intrebari fara ca sa ne jicnim(aici vb despre blue eyes)dar stii cum este omul moare de drum lung si prostul de grija altuia.
Cred ca tot in urma o sa ramanem...
![](images/user_woman.png)
blue eyes spune:
Mamica, draga mamica, da-mi voie sa-ti spun ca e mare lipsa de respect fata de fiica ta expunand-o pe net in fotografii in care i se vede clar organul genital. E un mare semn de lipsa de respect fata de acel omulet care nu poate decide daca sa i se expuna sau nu organul intim si nici nu se poate apara, lucru pe care tu, ca mama, ar trebui sa-l faci in primul rand. E ca si cum ti s-ar face tie poze in diferite posturi, iar acele imagini ar fi aratate lumii intregi fara stirea ta.
Referitor la avalansa de jigniri la adresa mea: mah, face fiecare ce poate! Doamne, mare ti-i internetul!
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by iuliana_2007
Am crezut ca este un forum in care se vb deschis si se raspunde la niste intrebari fara ca sa ne jicnim(aici vb despre blue eyes)Cred ca tot in urma o sa ramanem...
Pai daca nu era un forum deschis in care sa se discute si sa se raspunda la intrebari nu ai fi vazut astfel de subiecte ..ci subiecte ...de genul "ce am mancat azi ? cum ne imbracam ?" si alte banalitati .dar acesta este un forum de informare in primul rand, iar acest subiect tocmai asta face .
Nu cred ca a jignit Blue Eyes ..ea i-a spus inconstienta ...eu i-as spune lipsa de educatie ( internauta , e adevarat, pentru ca si lumea asta virtuala are regulile ei ,manierele ei ) si poate ca in acest caz" prostul( moare) de grija altuia"(ca sa te citez) ,dar oare nu e perfect normal??? Daca mama nu se gandeste ca poate intr-un colt de lume un nenorocit se masturbeaza uitandu-se la acele poze , uite ne gandim noi astia care murim de grija altora pentru ca este un caz clar de nestiinta si inocenta ....wake-up lumea asta e plinaaaa de nenorociti si nu stii cine se ascunde in spatele unui nick sau al unui monitor ...tocmai de asta tragem un semnal de alarma ...dar dee decat sa invatam din greselile noastre si ale altora mai bine ne jignim ...Iar daca te simti jignita ai acolojos in dreapta "Raporteaza la moderator ", iar daca chiar s-a incalcat regulamentul se va acorda o sanctiune ....dar ma indoiesc in acest caz ..citeste regulamentul si ai sa vezi ...
Numai bine .....
----------------------------------------------------
Alessia
![](vampa.gif)
![](olanda.gif)
![](avion.gif)
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu
Chan spune:
Deea ( aproape 11 ani) s-a nascut cu calculatoare in casa. Noi avem o firma de tehnica de calcul prin urmare avem internet peste tot (inclusiv la purtator ). A descoperit netul cand avea 4 ani, iar messengerul anul trecut. Dupa prima luna de stat pe mess. aproape 1 ora pe zi discutand cu colegii, am stat langa ea sa vad si eu cam despre ce discuta ei. M-am ingrozit!!!!!!!!!!! Sriu fara cratime, cu litere mici, fara semne de punctuatie, cu multe prescurtari ... nici nu intelegeam ce scriu. Totusi sunt in clasa a IV-a, la o scoala foarte buna, colegii cu care statea pe mess. erau f. buni, cu parinti care se ocupau de ei... Nu-mi venea sa cred...
Mi-a aratat paginile personale ale unor colege. Isi dau varsta mai mare ca sa isi poata face aceste pagini personale. O colega scrisese la orientare sexuala BISEXUAL. Sunt convinsa ca habar nu avea ce inseamna dar a ales si ea din ce i se oferea acolo.
In acel moment am luat masuri si am vorbit si cu ceilalti parinti la sedinta.
I-am explicat ca gramatica limbii romane trebuie respectata indiferent ca scrii un bilet pe un servetel, o lista de cumpararaturi sau o compunere pentru scoala, i-am povestit multe despre internet cu bune si rele, i-am dat exemple din viata si mai ales i-am dat o lectie de viata (zic eu). Am pus-o sa stea 2 ore pe internet si sa faca ce vrea ea dupa care urmatoarele doua ore am pus-o sa citeasca ceva despre pesti (avem 8 buc. acasa) dintr-o revista si sa ma ajute sa facem impreuna o prajitura. Seara am pus-o sa-i povesteasca lui tati ce a facut primele doua ore - raspuns "pai ... am stat pe internet!" si apoi urmatoarele doua ore - raspuns " am citit despre pesti... tati tu stiai ca.... (si a povestit vreo 10 minute de nu se mai oprea) si apoi am facut cu mami o prajitura si eu am ajutat-o la ... si am varsat si faina in toata bucataria " (
) si iar nu se mai oprea din povestit. I-am atras atentia, la sfarsit despre calitatea celor 4 ore - cat a povestit despre primele doua ore si cat a povestit despre celelalte doua, si am tras toti trei concluzia ca internetul este bun si te ajuta atunci cand trebuie sa comunici cu cineva si cand trebuie sa cauti ceva, sa te informezi ... nu sa stai si sa nu faci nimic... pur si simplu sa "putrezesti " in fata unui calculator si sa vorbesti lucruri atat de neimportante incat nici sa nu-ti mai amintesti ce ai vorbit. Mai ales la varsta lor...
Din acel momnet intra pe mess. cand are ceva de intrebat, cand are ceva de vorbit cu vreo colega sau cu d-na invatatoare (care le trimitea o parte din lectiile la geografie si istorie pe mail) sau cand are ceva de cautat si nu gaseste in cartile existente in casa. Din cand in cand se mai joaca ... dar nu mai mult de cateva ore pe saptamana. Si asta nu pentru ca i-am interzis noi. Are internet pe calculator 24/24 si daca ar vrea sunt convinsa ca ne-ar putea "pacali". Trebuie sa le explicam, sa-i facem sa "inteleaga" internetul.
Internetul la varsta asta este putin fortat.
Noi, parintii ocupati, credem ca avand acces la internet copiii socializeaza. Gresit! Ei nu fac altceva decat sa piarda timp pretios din copilaria lor, timp pe care nu si-l vor mai aminti... Nu o sa auziti niciodata un copil, chiar mai mare de 11 -12 ani povestind ce face pe internet sau amintindu-si peste catva timp ce a facut in ziua X cand a stat el pe internet...
Copiii trebuie controlati permanent (din umbra) astfel comportamentul lor atunci cand vor fi mari nu ne va lua prin surprindere.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/codruta_grg/codruta_grg.jpg)
codruta_grg spune:
Chan, foarte frumos ai scris si mare dreptate ai
Codruta & Petra Alexandra
asa crestem noi
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Oana_B/Oana_B.jpg)
Oana_B spune:
Chan, apropo de scris prescurtat o reclama la telefonie celulara, cica cum scriu pustanii in ziua de azi
http://www.youtube.com/watch?v=4nIUcRJX9-o
Oana_B
www.fertilityfriend.com/home/ysatis" target="_blank">vesnica aspiranta
I love pink!
iuliana_2007 spune:
Pe mine m-a deranjat ca ma dat exemplu pe mine.Nu cred ca este normal sa atragi atentia ce face o persoana pe care nu o cunosti pt ca printre altele nu stii pe cine jicnesti.Eu inteleg ca este un forum in care se discuta deschis dar nu mi se pare normal sa dai exemplu pe cineva.Nimeni nu este perfect.Si nu cred ca este vreo mamica pe acest forum care nu face greseli,dar este mai greu sa ne privim noi ca persoana dar este usor sa critici pe altii.Si nu va mai faceti voi griji pt copilul.
Discutia in sine este ok si nu pot sa spun ca nu aveti mare dreptate dar(ma repet din nou ca poate ma fac inteleasa)nu este normal sa dati exemplu o mamica care este pe acest forum,sunt facuta inconstienta.
Deh,mentalitatea de Romania.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/greieras/greieras.jpg)
greieras spune:
Haideti sa va spun eu cum vad problema. Cand imi duc fetita la mare in Romania o duc dezbracata. De ce? Pentru ca in Ro este diferit de alte tari vestice deocamdata. Nu ma deranjaza si nu o deranjaza sa fie dezbracata, la fel ca toti ceilalti copii de pe plaja de varsta ei. Aici in America o duc cu slip pentru ca stiu de boala lor cu pedofilia si nu imi expun copilul, dar vorbim de alta cultura si de alte valori.
Cat despre postarile de poze nud pe internet, cred sincer ca multi parinti inca nu cunosc pericolele internetului, subtilitatile lui, deoarece este ceva relativ nou in Ro si nici nu exista o informare in aceasta directie. Nici eu, in naivitatea mea nu as fi avut nici cea mai mica idee ca copilul meu (poza) poate deveni obiect de desfatare pentru mintile bolnave, dar aici intr-un fel sau altul esti informat. Deci, nu dati cu pietre in cei care n-au idee de vastitatea internetului. Mai bine scrieti un articol despre asta si postati-l pe prima pagina a DC.
Gloria si Eva (22 dec. 2004)
Pasti 2006
Craciun 2006
alessia105 spune:
quote:
Originally posted by greieras
Haideti sa va spun eu cum vad problema. Cand imi duc fetita la mare in Romania o duc dezbracata. De ce? Pentru ca in Ro este diferit de alte tari vestice deocamdata.
Craciun 2006
greieras
![](floare.gif)
Si da ai dreptate este o mare necunoastere a "legilor internetului"..dar vezi tu si aici e cu dus si intors ptr ca :
1. Pe internet ca de altfel in viata reala a spune "nu am stiut legea( intre ghilimele in cazul de fatza) " ..nu e o scuza ...pe orice teritoriu din lumea asta te-ai afla nu poti sa ai scuza ca nu am stiut legea ...este un princiu de drept nu numai romanesc, ci international " NEMO CENSITUR IGNORARE LEGEM "(Nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii), Asa ca inainte de a pleca la drum trebuie sa te informezi ...e adevarat ca sunt legi nescrise undeva ..dar cred ca cineva care are macar 1 -2 ani de activitate pe net si pe care il intrebi te poate indruma in acest sens ..si la orice te inscrii exista termeni si conditii in care de cele mai multe ori ti se spune sa nu faci aia..si aia ...si aia ..hai ca acu eu nu le mai citesc , dar in primele luni citeam tot sa nu semnez ca primaru ... eu sincer as a o lege ca persoana care iti instaleaza internetul/vine modemul sau placa de retea.. sa iti explice CLAR la ce te supui in secunda cand ai intrat pe net si l-as pune pe utilizator sa semneze .
2. Pe orice site din lumea asta de albume ( ma refer la cele serioase ) poze scrie mare cat china sa nu se uplodeze poze cu caracter sexual sau nud
uite pe webshot ce scrie
...you agree that you will not use our sites to take any of the following actions:
2.Publish, post, upload, e-mail, distribute, or disseminate (collectively, "Transmit") any inappropriate, profane, defamatory, infringing, obscene, indecent, or unlawful content
http://www.cnetnetworks.com/editorial/terms.html
crezi ca citeste cineva astea??? ma indoiesc .....
Si eu sunt de acord sa se faca un articol si sa se puna pe prima pagina ..ba chiar as obliga intr-un fel sau altul sa fie citit de toti utilizatorii acestui forum ..
Iuliana
![](floare.gif)
![](pupic.gif)
Chan
![](floare.gif)
Oana
![](floare.gif)
![](pupic.gif)
![](pupic.gif)
----------------------------------------------------
Alessia
![](vampa.gif)
![](olanda.gif)
![](avion.gif)
Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu