Copiii, plaja si internetul ... cum ii aparam?

Copiii, plaja si internetul ... cum ii aparam? | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Am un copil si sunt interesata de pericolele pe care i le poate pune internetul.
Ma gandesc cu oroare (si ganduri ucigase) la tot felul de specimene care pot locui in mediul online ...
Cum sa imi apar copilul de aceste pericole: pedofili care se infiltreaza in chaturile cu copii, pedofili care stau la panda pe messenger... altii care stau si folosesc poze de copii in te miri ce party-uri scabroase ....

Ca administrator de forum ... sunt socata de numarul de poze de bebici pe care un numar de mamici il trimit la adresa de email a noastra.
Sunt poze cu bebici care nu SE TRIMIT! Sunt socata sa vad poze cu bebici si bebeluse fara slip pe plaja ...of Doamne ... aveti grija foarte mare, internetul nu este plin de intentii bune!!!
Nu va expuneti copilul inutil! Ma trec fiorii cand ma gandesc la cate priviri vinovate va expuneti copilul inutil.
Cu slip - copilul primeste aceeasi cantitate de raze solare - ca si fara slip. Atunci- de ce nu va ganditi MACAR la igiena lui intima si la microbii sau bacteriile pe care le poate lua din nisip?

Deci ca sa revin: cum va protejati copiii de eventualele primejdii care populeaza internetul? Stiti la ce site-uri se uita? Aveti un control asupra messengerului?

Parerea voastra e apreciata si va fi puntul de plecare pentru un studiu national. Parerea diasporei e binevenita.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
special:www.supereva.ro. Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Acum depinde de varsta copilului! Raluca (7 ani si jum.) nu are acces la internet.
Ca si cu: nu vorbi cu strainii, nu minti, nu fura la fel si cu internetul. Le explici de sute de ori ce pericol inseamna asta!
Si ii mai si spionezi (nu i frumos da' sanatos).
Ii faci sa se increada n tine ca si parinte si sa ti poata povesti orice.

Cu slipul si eu sunt de acord. Nu numai poze dar am vazut si filmulete postate cu bebici in pieluta goala. Uf!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

cu slip la plaja si cu slip in pozele afisate public
despre accesul la internet...mi-e groaza si mie,inca nu "se da" pe internet nesupravegheata dar va veni curind si ziua aia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alessia105 spune:

Cum spunea si corinadana depinde fff mult de copil,varsta copilului dar dupa mine si de parinti ..
Baiatul meu cel mare avea vro 4 ani daca nu si mai mic cand ne-am pus internet ..dar mereu au fost activate filtrele "adult content"-..hai cand era mic nu stia, dar acum cand e mare (9.5 ani ) incearca de incercat ..dar nu are succes ...Chiar acu vreo 2 luni de zile imi povestea ca niste colegi de la scoala au intrat pe nu stiu ce site-uri xxx pe care le-au gasit la parinti in pc la favorite ...cred ca ar fi un sfat bun ..folositi site-uri xxx ?!?!nu le bagati la favorite si activati-va filtrele "adult content
Eu chiar daca sunt cam departe de el ii verific mereu YM! lui( are 5 id-uri mari si late ) ..si daca a mai adaugat pe cineva il intreb cine e ....de obicei nu adauga fara sa ne intrebe pe unul dintre noi ( noroc ca suntem multi si la fiecare pc pe cae il foloseste e cineva ,iar internet-ul din cartier nu se duce ..ca avem cunostine acolo ) si in general se cam sta pe langa el cand e pe net ptr ca mai sunt lucruri pe care nu le stie si buleste ori pc-ul ori cine stie ce setari
Acum e destul de mic cred ca problema va fi pe la 14-15-16 ani cand o sa aiba si el nevoie de ceva spatiu ..dar cred ca se poate rezolva ..sper ...cu prietenie,rabdare ,dar mai ales explicarea pe intelesul lor a pericolelor la care se expun ...
Despre chat-urile copiilor ..cred ca si asta s-ar putea rezolva ..vorbiti cu parintii copiilor din clasa sau a prietenilor de joaca si stabilit o camera de chat cu parola sa intre Numai cine stie parola .Cred ca solutii sunt dar trebuie sa ne preocupe siguranta copiilor nostrii daca au acces direct la internet si nu sa il luam pe "Las, ca e mic si nu stie " in brate!
Cat despre plaja ...romanul asa a fost educat ..ca deee si parintii nostrii ne-au crescut la fel ..eu baremi am poze si de pe la 7 ani ..fara slip .numai ca trebuie sa intelegem ca timpurile s-au schimbat si trebuie sa ne pazim copii .Sincer in 1999 nici eu nu stiam si am cateva pozici fara slip, dar de la 2 ani am pus slip pentru ca deja aparusera articole prin ziare ....repotaje tv nu multe dar erau ..asa ca am pus slipul
Lumea se schimba si trebuie sa ne adaptam din mers ..asta e

----------------------------------------------------
Alessia,Dezbracatu' si Spiderman

Si ei au dreptul la viata...semneaza si tu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Mirela,

Au mai fst discutii in care mamicile au fst sfatuite sa nu isi mai puna poze nud cu copii lor pe net.
Pana la urma discutia s-a transformat in cearta, iar noi, cele care spuneam ca nu e bine, am fst privite drept dezaxate.
Chiar imi amintesc ca la un moment dat, era o mamica care isi ducea copilul in parc, si il dezbraca..ca asa facea bine la sanatate.
Nu stiu si nu pot intelege...

Eu una ma panichez cnd vad in metrou ca mai sunt barbati care il fixeaza pe Dav... Si chiar cobor din metrou!

Cum poti tu ca parinte sa pui poze cu copilul tau pe net - si sa te gandesti: "atata timp cat nu stiu, nu ma atinge" ?

Nu am facut poze copilului meu,in care sa i se vada "chestiunea" ptr ca efectiv nu inteleg scopul unei astfel de poze!

Poate sunt eu mai paranoica sau exagerat de pudica...

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Cat despre internet si accesul la site-uri - din fericire sotul e programator, asa ca va stii cum sa puna restrictii, si sper ca fiul sa nu isi depaseasca tatal in performante prea curand

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ciuf spune:

Nici eu nu sunt de acord cu postarea pozelor in care copilul e nud. Pana la urma e la fel de dulce chipul copilului si cu slip (pentru o persoana normala). Ca sa nu mai spun ca ma jenez cand ma uit la pozele mele cand stateam pe pat cu fundul in sus. Asa ca ma gandesc si la aspectul asta.
La accesul la Internet incerc pe cat posibil sa directionez copilul catre altfel de activitati. Nici noi nu suntem mari amatori de stat la calculator, asa ca nu va avea unde sa vada acest obicei (zic eu, dar cand toti prietenii copiilor mei nu or sti altceva decat sa chatuiasca pe calculator in loc sa isi dea telefon -convorbirile locale sunt gratuite aici, mai vad eu ).
Evit cat se poate sa nu fac scoala cu ei pe calculator. Sunt tot felul de site-uri in care invata copiii sa numere, sa stie numerele, literele, etc. Prefer sa trag la imprimanta (unde se poate) si sa invatam la masa cu creionul in mana.
Referitor la chaturi voi incerca sa le pun tot felul de restrictii, sa supraveghez convorbirile si sa stiu parola (de ce nu).
Pe mine ma mai ingrijoreaza un lucru. dependenta de calculator, de jocuri. Si cu uimire ma uit la adultii care nu se pot dezlipi din fata calculatorului pana nu termina nu stiu ce joc, de exemplu Warcraft. Asa ca ce pretentii sa mai am de la un copil de 14 ani???
Dar ca sa revin la oile noastre, voi pune pe calculator programe cu parental control. Gasesti tot ce vrei pe piata, filtre agresive, programe care iti limiteaza activitatea pe Internet, inregistreaza mesajele de pe chat si nici nu imi trece prin cap cate solutii sunt.
Si mi-as dori foarte mult ca sa ii atrag pe copii de partea mea, sa fim prieteni, sa imi spuna tot ce le trece prin cap, ce discutii au cu prietenii, cu cine se vad, unde se duc, sa stie cu cine au voie sa vorbeasca si cu cine nu. Sa ii pregatesc un pic.

Ciuf, Luca (11.11.2003) si Eva Maria (21.04.2006)
Camera lui Luca/Finding Nemo si Camera Evei-Gradina cu flori vesele
www.onetruemedia.com/my_shared?z=15dde712e107702b2ad340&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Binecuvantarea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marydum2005 spune:

din fericire eu si sotul lucram in domeniu
"din pacate "ciutanelu meu nu o sa miste nimic pe net fara ca taica-su sa stie.stiu ca osa inceapa cand o fi mai mare cu parole sa se protejeze dar o sa aiba de furca fooaaarte mult pana va ajunge la nivelul in care sa-l depaseasca pe taica-su si sa il restrictioneze.iar cand o sa reuseasca o sa fie destul de mare sa inteleaga ca netu e un mijloc de informare si dezvoltare a cunostintelor,nu aintalnirilor cu necunoscuti si a siturilor xxx.din pc asta de vdere sunt o mamica fericita
in privinta pozelor nud ale bebelusilor,sunt de parere ca e inutil sa iti supui bebelusul,care va face si el candva 18 19 ani si va avea prietena,la rasetele prietenei cand il va vedea la cocoselul gol,si "vai ce haios erai"Eu am baiat de 1 an si juma,si burtica de 7 luni care e tot baiat,iar taticu tine foarte mult la masculinitatea lor.nu cumva sa rada cineva .am cateva poze nud dar le tin ascunse si le tin asa pt sufletul meu ,dar nu am sa le arat nimanui,mai ales sa le mai si postez pe net.doamne fereste sa vada tati asa ceva ca "ne-am dat foc la valiza"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Letitia1 spune:

Cat despre plaja ...romanul asa a fost educat ..ca deee si parintii nostrii ne-au crescut la fel ..eu baremi am poze si de pe la 7 ani ..fara slip .

Alessia105 ai fost mortala.Si eu am o poza, tot de pe la 7 ani si tot fara slip. Tot timpul m-am intrebat ce-o fi fost in capul parintilor de m-au lasat asa si ce-o fi fost in capul meu de am acceptat asa ceva. Fiul meu are 7 ani si nu ar accepta in ruptul capului sa stea fara slipi la plaja.
Cit despre internet, al meu inca nu stie ce e ala si cind o sti avem ac de cojocul lui. Tat-su lucreaza in IT asa ca o sa parolam totul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns speed spune:

mirela,poate ar fi o idee sa introduci un mesaj la inregistrarea pe site de genul:nu se accepta poze cu copii in nud sau ceva de genul asta.la fel,in profilul personal,la semnatura,acelasi mesaj.asta ca sa-ti protejezi si tu site-ul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fania spune:

Vara nu prea suntem "prieteni" cu calculatorul preferand sa se joace afara.
Oricum am instalat ParentalControl Bar si prefer sa ne jucam impreuna pe CD-urile pentru copii de unde mai si invata ceva. De regula dupa ce accesa inernet-ul intram in history sa vad unde a "calatorit" dar am invatat sa am incredere in el (deocamdata).
Problema intervine cand este lasat nesupravegheat in fata unui calculator neparolat.

"Cum sa imi apar copilul de aceste pericole: pedofili care se infiltreaza in chaturile cu copii, pedofili care stau la panda pe messenger... altii care stau si folosesc poze de copii in te miri ce party-uri scabroase ...."

Constat ca traim intr-o lume din ce in ce mai plina de dezaxati...dar cu asemenea specimene se poate intalni oriunde inclusiv la scoala, in tabere, in parc, cred ca esential este sa cunoasca pericolele reale, sa le inteleaga si sa le evite, iar noi cat sta in puterea noastra sa nu-i expunem inutil.

poze

Mergi la inceput