secretul ciulamalei :)))

secretul ciulamalei :))) | Autor: Androix

Link direct la acest mesaj

Suna haios dar problema e foarte serioasa Nu-mi iese domne ciulamaua fara cocoloase. Vreau si eu o reteta usoara si neaparat cu tips-uri cum sa nu faca cocoloase.

Andreea, mama de Filip si Georgia

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

Si eu vreau sa stiu reteta si ... secretul!!!

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Andreea,eu pot sa-ti spun cum o fac eu si nu are cocoloase,tipsuri n-am
In primul rand,ca eu nu o fac cu lapte,cum am auzit la multe persoane!
Pun 2 linguri de ulei in cratita si le pun la incis,dupa care pun 1 lingura zdravana de faina,o calesc sa faca un pic aurie si adaug apa,putin cate putin,amestecand cu telul pana se face ca o smantana,mai groasa sau mai subtire,dupa gust!Ii pun delikat,un pic de piper si patrunjel sau marar!
adaugi bucatile de pui sau ciuprecile fierte in prealabil si tocate marunt inainte de a pune verdeata!
Sper sa va iasa!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

eu o faceam cu smantana dar prefer fara faina, asa ca nu mai fac. Sa vad daca imi amintesc bine
Nu e nici un secret. Se amesteca bine faina si smantana - cu telul dar daca vrei, pt. simplitate, poti folosi mixerul. Cand e pe foc amesteci continuu si nu se fac cocoloase. Nu trebuie sa fie prea multa faina, atunci e posibil sa apara cocoloasele. Compozitia trebuie sa fie mai subtire decat cea pt. clatite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns soanso spune:

andreea,
eu stiu de la mama o reteta de ciulama de pui in care pun faina si smantana la sfarsit cand carnea de pui e fiarta, pun 2-3 linguri de faina intr-un castron si apa rece treptat pana se omogenizeaza toata faina ,adaug smantana cam 250 gr. si apa fiarta de pe carnea se pui amestec si torn in cratita si porma ii dau doua trei clocote amestecand continuu,daca e prea subtire mai pun faina pe care in prealabil o amestec cu apa rece iar cand o pun in cratita o amestec cu compozitie calda ,astfel nu se fac niciodata cocoloase.
sa-ti scriu cum fac exact:pun la calit in ulei sau unt carne de pui (se poate si lua de pe os si tai bucatele),ceapa si ardei rosu taiate cubulete ,le calesc pana ce carnea de rumeneste putin , condimentez , pun apa rece sa treaca peste carne,las la fiert si cand carnea e fiarta pun faina si smantana cum am explicat mai sus.e delicios merge foarte bine cu mamaliga sau cu paste.

SOSO

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bubu05 spune:

Ciulamaua mea

-un piept de pui cubulete, sau ciocanele de pui
-o jum de kg ciuperci champignion taiate feliute
-o ceapa mica taiata cubulete
-un morcov potrivit intreg
-sare, piper, foi de dafin
-4 linguri cu ulei
-4 linguri cu faina
-o cutiuta mica cu smantana
-marar verde

Puiul, ciupercile, ceapa si morcovul le pun la fiert impreuna cu sare, piper si foi de dafin.Cand sunt fierte, scot morcovul si il dau pe razatoarea mica. Separat, pun intr-o cratita uleiul, cand s-a incins pun faina si amestec cu telul, punand in continuu cate un polonic de supa, pana se ingroasa si ajunge la consistenta dorita. Strecor apoi supa si pun legumele si puiul in ciulama. Adaug smantana, mai las putin pe foc, apoi la final mararul. Se serveste langa mamaliguta!

Edit: Secretul este sa pui faina in uleiul incins, sa amesteci cu o mana in continuu cu telul acela lung si sa pui rapid cu mana cealalta supa fierbine, nu va face cocoloase ever!

Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nadina spune:

Nici eu nu pun lapte. Pun un pic de unt intr-o craticioara, cand s-a topit adaug faina, prajesc f putin, trag de pe foc si torn supa, amestecand f repede.Pun la loc pe foc, las sa dea un clocot si apoi adaug smantana si puiul, potrivesc de sare.Nu stiu tipsuri, dar nu-mi iese cu cocoloase.
Nadina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

eu nu pun deloc smantana/lapte /unt si nu prajesc faina deloc.
calesc o ceapa mare(&cubulte de morcov optional) intr-un pic de ulei. apoi desfac( amestec bine bine) niste faina in zeama de pui rece-nu de la frigider. apoi o pun in cratita. condimente dupa gust(dafin, piper,etc). adaug si pui sau/si ciuperci. daca mai trebuie iar desfac faina in zeama de pui. las sa fiarba putin. pun si mult marar la sfarsit.
si imi iese o ciulama tare buna. nu ramane pe a 2 zi deloc si mereu fac mai multa

fac si eu pui cu smantana si/sau ciuperci dar nu o consider ciulama ca imi iese altfel la gust.

edit sa zic ca cred ca nu imi iese cu cocoloase. as zice sa desfaci faina in putin apa rece si sa amesteci bine si apoi sa o pui in cratita, apoi torni ulei si o sa scada apa si o sa se caleasca fara cocoloase. sa mesteci continuu si gata.
ALAPTATUL HELPLINE


de piticotu' uriash

m-am facut maricica


POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Eu nu pun smantana la ciulama, doar la puiul cu smantana. Pun faina in uleiul incins si amestec in cratita pana se aureste.
Apoi adaug apa, putin cate putin, amestecand tot timpul. Secretul este sa amesteci tot timpul. Cand capata consistenta dorita, adaug si puiul/ciupercile si nu plec de langa cratita, tot mestec acolo in ea, mai pun sau nu mai pun apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Multumesc fetelor, am descoperit cu ajutorul vostru unde greseam: pe de-o parte nu amestecam cum trebuie, adica cu telul eu foloseam lingura de lemn si pe de alta parte eu foloseam zeama de pui fierbinte. O sa incerc cu ea rece sa vad ce rezultate am.
Oricum de buna era buna si asa cu cocoloase

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns indu spune:

Oaaa.. am facut o ciulama dupa reteta Oanei (bubu05) si a iesit adevaraciune. Am intrat azi la lucru pe subiectul asta si am inceput sa salivez. Abia asteptam sa ajung acasa sa "incropesc" si eu o ciulama. Si-acu' imi astept barbatu' sa vina sa ma laud cu ciulamaua mea.. .

Sa incercati si sa aveti pofta si voi...

Mergi la inceput