Cat ingrasa inghetata?

Cat ingrasa inghetata? | Autor: bufi

Link direct la acest mesaj

Odata cu venirea caldurii, totul se topeste... mai putin kilogramele in plus. Pentru ca majoritatea felurilor de inghetata sunt bune mai degraba pentru o dieta de ingrasare, descopera care sortiment contine mai multe calorii si grasimi. Ai grija si cu fructele! Mancate in exces, acestea echivaleaza caloric cu o inghetata.

Inghetata de vanilie cu topping de fructe

Arata bine, dar trebuie sa stai la distanta. Are 244 de calorii si 15 grame de grasime. Mai mult decat un kilogram de portocale.

Inghetata de fructe exotice

Chiar daca nu contine ciocolata, este destul de periculoasa: are 104 calorii si 2,9 grame de grasime. Aportul caloric este comparabil cu al unei banane mari.

Inghetata de vanilie cu glazura de ciocolata

E delicioasa si racoritoare, dar contine 256 de calorii si 17 grame de grasime. Un baton de inghetata corespunde unei cantitati de 750 de grame de capsune.

Bomboane de inghetata cu ciocolata

Zece bucatele dulci si racoritoare care ti se asaza pe talie. Contin 243 de calorii si 19 grame de grasime. Aceeasi cantitate o gasesti in 800 grame de ananas.

Inghetata de citrice

Daca esti la dieta, dar nu te poti abtine de la inghetata, ia-ti una de citrice, de preferat de lamaie. Are 52 de calorii si 0,1 grame de grasime. Aceasta inseamna chiar mai putin decat un mar.

Cele de fructe, inofensive

'Cea mai inofensiva este inghetata de fructe. E apoasa, fara consistenta cremoasa si are putine calorii', sustine prof. dr. Constantin Dumitrache, de la Institutul de Endocrinologie 'C.I Parhon'.

Bufi

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ina78 spune:

Nu am citit niciodata pe o cutie de inghetata aportul caloric, dar pot spune ca ma bucur ca am citit subiectul deschis de tine.
Pot sa stau linistita, maninc inghetata vara in cantitati destul de mari, insa vad ca nu este chiar (sau numai asta) sursa ingrasarii mele... mai ales ca maninc inghetata de fructe...

"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniella4 spune:

Ce bine ca exact ingheta de fructe imi place!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alynutza spune:

Nu prea cred eu ca inghetata de fructe care se gaseste in comert chiar are fructe in ea. Sau ca se face fara lapte/frisca sau mai stiu eu. Probabil cel mai sigur ar fi sa o preparati voi in casa.
Eu am facut o reteta cu iaurt (ar fi un echivalent pentru frozen yogurt-ul american) de aici de pe site: un borcan de 500 de ml. iaurt (puteti pune iaurt light sau de care vreti) se amesteca cu mixerul cu vreo 3-4 linguri de fructoza (asta in functie de gustul fiecaruia), apoi se pune coaja de lamaie si suc de la o lamaie si jumatate (asta iar orientativ, practic faceti dupa gust). Se pune la congelator. Eu am scos-o cand nu era inghetata complet si am amestecat-o cu mixerul sa se sparga acele de gheata. Mie mi-a placut, a fost bunutza si cu siguranta nu are prea multe calorii. Cred ca se poate incerca si cu fructe gen caise, capsuni, banana pe care sa le amestecati in blender cu restul ingredientelor.
Cat despre fructe, pot sa spun ca eu chiar mananc fructe in prostie, dar niciodata nu m-am ingrasat de la ele.

Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.

Recently become Mrs. Perfect

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ghinetz spune:

Poate sunt off-topic, dar e interesant, cred eu. Am vazut ieri o emisiune la tv in care se vorbea despre inghetata. Si ce m-a impresionat e ca sa dadea o explicatie logica - dpv medical - a faptului ca dupa consumul unei cantitati mari de inghetata poti avea migrene. Si explicatia era urmatoarea: cand manaci inghetata, vasele de sange se strang/contracta, iar dupa, ele se dilata brusc lasand o cantittate mare de sange sa circule spre creier, cantitate pe care noi o simtim ca pe o migrena. o solutie ar fi ca dupa ce consumam inghetata sa tinem limba lipita de cerul gurii pentru a incalzi treptat vasele de sange.

Cred ca am fost explicita.

Despre calorii...eu am vazut in filmele americane cliseul cu "cand esti in depresie....hop galetusa de inghetata!" Si asa mi-am explicat de ce amercancele sunt "cat malul"! Asa ca...moderatie. Fie ea cu fructe sau cu ce-o fi...stiu ca nu tr sa fac exces.

Oana 35+ Victor-Constantin si Stefan-Vladimir 4ani+

"unui copil trebuie sa-i dai radacini si aripi"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

quote:
Originally posted by ghinetz

Poate sunt off-topic, dar e interesant, cred eu. Am vazut ieri o emisiune la tv in care se vorbea despre inghetata. Si ce m-a impresionat e ca sa dadea o explicatie logica - dpv medical - a faptului ca dupa consumul unei cantitati mari de inghetata poti avea migrene. Si explicatia era urmatoarea: cand manaci inghetata, vasele de sange se strang/contracta, iar dupa, ele se dilata brusc lasand o cantittate mare de sange sa circule spre creier, cantitate pe care noi o simtim ca pe o migrena. o solutie ar fi ca dupa ce consumam inghetata sa tinem limba lipita de cerul gurii pentru a incalzi treptat vasele de sange.

Cred ca am fost explicita.

Despre calorii...eu am vazut in filmele americane cliseul cu "cand esti in depresie....hop galetusa de inghetata!" Si asa mi-am explicat de ce amercancele sunt "cat malul"! Asa ca...moderatie. Fie ea cu fructe sau cu ce-o fi...stiu ca nu tr sa fac exces.

Bine la partea referitoare la calorii au dreptate si mai ales cele facute in comert care contin si taspe mii de adaosuri(desi le pap si pe alea,ca se fac mai repede, doar cu un drum la magazin),dar la faza cu migrema, cel mult la mine nu se pune.Sunt devoratoare de inghetata si nu am avut migrene niciodatad e la ea, doar o laringita de toata frumusetea cand eram copil, atat.

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Ce migrena , nici o migrena

Acum un an am fost in Sicilia si mancam NUMAI inghetata pana la 5 pe zi si la aia o inghetata are cca 300 grame dar e din lapte , fructe ,ciocolata , fistic si alte ,,naturaleturi d-astea
Venea dupaamiaza un nene cu o motocicleta cu inghetata -avea un fel de magazin atasat , era toata proaspata , de casa , se aduna toata plaja si cumpara Prima data i-am cerut-o pe cea mai buna , mi-a facut una de vre-o 20 de cm si mi-a luat pe ea 2,5 EURO , am zis ca nu e-adevarat

N-am mancat nicaieri o o inghetata asa de buna nicaieri , nici in Italia nici altundeva

Este mama inghetatelor

PS si nu m-am ingrasat desi am fost la ,,cura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tumpi spune:

ligee, eventual sa fi fost si cu gelso(dude), aia e bestiala.Sau o granita cum numai in Sicilia gasesti.
Inseamna ca daca nu te-ai ingrasat nu ai incercat gelato con brioche

"Rabdare!Rabdare!chiar cand ti se sfasie inima"(A.Bürger)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gaby spune:

Super tare...in sfarsit am aflat de ce ma doare capul a doua zi dupa... inghetata!!!!Pe bune, dupa a doua, ma doare de nu mai pot...si cad i-am spus sotului banuiala mea, a spus...hai ca pe asta nu am auzit-o!
Na ca se adevereste!

Acum stiu ce-i de facut...

Cat despre ingrasat, cred ca DA, ingrasa, mai ales ca inghetalele contin zahar, grasimi (si multe EEEE-uri)Si soacra mea, mare amatoare de inghetata, zice ca NU, dar in ultimile 3 luni a pus 7 kg ...si papa 3-4 pe zi!

omul cu... banca la cap! www.bankingjobs.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabi_j spune:

La noi este o gelaterie unde gasesti inghetata light. Nu stiu cate calorii are, dar e foarte buna. Poate e mai putin dulce, dar si asa e buna, si se gaseste in mai multe arome.
Pacat ca nu se vinde inghetata light si la supermarketuri/abcuri. Cred ca ar fi foarte cautata.

www.telefonie-mobila.ro" target="_blank">FITZE MOBILE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns valentinag spune:

Bufi,se gaseste inghetata light la supermarket!Eu una cumpar de la Nirvana una fara zahar,de regim si mai iau una care imi place mai mult decat Nirvana,Tonelli sau cam asa se cheama este italieneasca!Amandoua se gasesc in Mega,iar Nirvana am vazut si in carrefour!
Poate sa aiba si 500 de calorii,mai bine renunt la mancare decat la o inghetata,mai ales la o BountyAhh,ce pofta mi-ati facut!

"La vita e bella"
poze
marea inghetata

Mergi la inceput