Mi s-a oferit SPAGA!
Raspunsuri - Pagina 9
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
quote:
Originally posted by XIO
Conchita, am o prietena chelnerita. salariul era fix si patronul a spus intial sa ia bacsisurile fetele. Pana cand a aflat ca ele le ridica venitul la 12 milioane pe luna.
Cand ma duc intr-un loca nu ma intereseaza daca ma serveste patronul , cainele lui , papa sau chelnerita , eu platesc suma din meniu si atat.
Nu am angajat eu chelnerita sa ma serveasca deci nu vad de ce i-as da bani pt. ca mi-a adus un pahar cu ceva. Ala mi-l puteam lua si singura.
In cazul celalalt , al doctorului , daca mie mi-a placut de el cu siguranta ii voi multumi si probail ii voi face si un cadou in primul rand pt. ca mi-a salvat viata , si in al 2-lea pt. ca eu nu o puteam face , nici mama-mea , nici bunica-mea , nici prietenul.
Acum , te intreb si eu de ce e spaga cadoul de dupa pt. doctor , dar e ok sa dau la chelnerita , taxi?
Si daca tot dau la chelner ca ma serveste , pai de ce nu las si la magazinele de haine , ca doar femeia ma serveste , imi impacheteaza hainele, mi le pune in punguta.
Sunt curioasa cati platesc impozit din bacsis ;)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
scuze, Xio, se vede ca am probleme de exprimare in limba romana. chelnerul nu primeste salariul intreg, el este retribuit pe sistemul o suma modica+ comision (bacsisul). ma indoiesc ca nu te intereseaza cum e platit, pentru ca el iti ofera un serviciu, adica iti aduce farfuria la masa si trebuie sa platesti pentru asta. zici ca iti poti aduce paharul si singura...chiar imi imaginez cum ar arata restaurantele daca toti clientii s-ar duce la bucatarie sa-si puna singuri in farfurie si sa-si aleaga din meniu. probabil ca dupa aia patronul ar trebui sa ii creada pe cuvant ca au consumat ceva anume si cat, atunci cand vine vorba de plata.
povestea cu patronul suparat pe bacisul chelneritelor e de antologie.
nu cred ca e nevoie sa explic de ce. :-))
prin analogie, nici pe mine nu ma intereseaza ce salariu are medicul, poate sa-l plateasca si azorel, eu ca pacient astept sa-si faca datoria ca si cum i-as da spaga, dar fara sa ii dau.
cadoul la doctor e spaga pentru ca medicul nu a semnat contract cu spitalul ca primeste salariu plus comisionul de la pacienti. plus ca a mai si jurat acolo ceva legat de deontologie.
la faza cu evaziunea fiscala n-ai raspuns.
![](icon_smile_big.gif)
Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/XIO/XIO.jpg)
XIO spune:
Conchita , am raspuns
Cand treci prin Tm te duc pe la 20 de terase , sa vedem daca gasim pe cineva care are in contract stipulat ca din banii de bacsis plateste cota X.
Cu doctorii norma ca vrei sa se poarte frumos si norma cu tine , eu intreb doar de ce daca ii dau DUPA cadou e spaga.
Eu daca vreau pot sa-i cumpar si o vila, e cadou.
papadie spune:
quote:
Originally posted by XIO
eu intreb doar de ce daca ii dau DUPA cadou e spaga.
tu intrebi pe bune sau faci misto?
![](icon_smile_shock.gif)
conchita spune:
quote:
Originally posted by XIO
In cazul celalalt , al doctorului , daca mie mi-a placut de el cu siguranta ii voi multumi si probail ii voi face si un cadou in primul rand pt. ca mi-a salvat viata , si in al 2-lea pt. ca eu nu o puteam face , nici mama-mea , nici bunica-mea , nici prietenul.
cata candoare...
![](bang.gif)
oricum, e impresionant ca tu inca mai crezi in mos craciun, adica in medicul care salveaza vieti pe banda rulanta. nu se mai duce nimeni la doctor pentru o gripa banala, huh, numai in agonie? si totusi se dau spagi pentru un agocalmin. vorba vine.
alt argument de ce cadoul la medic e spaga: pacientul deja l-a platit o data prin asigurarile de sanatate. e chiar jenant sa pretinzi plata dubla pentru un singur serviciu.
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
conchita spune:
quote:
Originally posted by XIO
Cu doctorii norma ca vrei sa se poarte frumos si norma cu tine , eu intreb doar de ce daca ii dau DUPA cadou e spaga.
Eu daca vreau pot sa-i cumpar si o vila, e cadou.
in tara lui papura voda normal ca o vila e considerata cadou si nu se impoziteaza.
![](icon_smile_big.gif)
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
conchita spune:
quote:
Originally posted by papadiequote:
Originally posted by XIO
eu intreb doar de ce daca ii dau DUPA cadou e spaga.
tu intrebi pe bune sau faci misto?
vorbeste serios, iti vine sa crezi? :-)))
Ajutati-o pe Diana
Alaptatul Help-Line
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
quote:
Originally posted by XIO
Speed, numai tu ai dreptate oricum.daca ies in strada nu e bine , daca nu ies nu e bine, daca accepta cadou dupa nu e bine , da' in Irlanda e ok .
xio,nu cu mine trebuie sa te razboiesti sau sa cauti nod in papura mesajelor mele.n-am spus ca nu e bine sa se iasa in strada,dimpotriva.tu ar trebui sa te razboiesti cu persoane care fac afirmatii de genul celor facute de flaviuta.adica cu persoane pe care daca le tine buzunarul cred ca au dreptul sa calce peste cei pe care nu-i tine buzunarul si sa calce peste demnitatea medicilor.persoane care stiu sigur si cu punct la urma ca medicii nu au de unde primi un salariu decent.si care n-ar fi de acord sa li se impoziteze salariul cu un procent in plus(zic la plesneala) ca sa aiba si medicii/profesorii un venit decent,chiar daca pe terment lung ar face o economie serioasa la spagi si cadouri. cine da spaga unui medic la fel cum lasa bacsis unui taximetrist-in scopul rotunjirii venitului- ajunge sa puna aceeasi valoare pe un medic ca si pe un taximetrist.daca tie iti convine asta,treaba ta,sper sa nu ti se implineasca dorinta totusi.
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by clquote:
Originally posted by flaviutza
...si medici dintr-astia ca XIO ...
Alexia 02.05.2004(filmulete)
mami si Ale
Scuzati intreruperea, n-am mai circulat de mult prin zona si nu mai sunt la curent cu noutatile. Xio nu e studenta, e medic?
lasa draga ca peste un an doi o sa fie medic..
mami si Ale
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by XIO
Studenta sunt , Flaviuta se referea la faptl ca am ramas in tara in loc sa ma mut altundeva.
aproximativ. oricum esti in devenire. ca presupun ca nu prea poti sa-ti alegi...asa ca economista de mine. eu pot sa ma duc la banca,la primarie sau profa la liceu.
eu voiam de fapt sa pun in evidenta faptul ca ,inteleg din postari,ai de gand sa fi medic IN ROMANIA.
mami si Ale
clauditzadennis spune:
Daca urasc ceva pe lumea asta mult de tot, asta este datul de spaga...Imi tremura mana de parca acum o sa fiu prinsa in flagrant cu delictu-n mana...Si cu toate astea, a trebuit sa-mi depasesc aceasta sfiala din cauza de copil bolnav. Si am trait foarte frumos urmatoarele:
1. Medic specilist, ditamai profesorul, nici nu se uita la mine cand m-a vazut prima oara si desi am venit prima la usa cu un copil mic(la 8), m-a amanat pana spre 12, pe motiv ca pe ceilalti pacienti ii cunostea. In fine, cand i-am strecurat 500 de mii in buzunar, mi-a scris repede o reteta si m-a expediat...Data viitoare cand am venit si i-am dat mai pe fata 1 milion mi-a raspuns la niste intrebari (copilul facea crize de astm si nimeni nu voia sa puna un diagnistic pe motiv ca era prea mic)....
2. Spital de copiii, noi cu trimitere de la medicul de familie la ORL-ist. Sotului meu i s-a spus textual: "1,5 milioane chirurgul(adica exact duduia de ne vedea), 1 milion anestezistul, 500 asistenta care vine si ia copilul si-l aduce in sala"...pentru o operatie de polipi. Inutil sa spun ca am venit la 7, l-a operat la 8 si la ora 13 cand am plecat noi acasa o mamica de bebel care nu avusese bani sa dea (m-a intrebat pe mine cat am dat si cand i-am spus a inceput sa planga...) si care venise acolo inaintea noastra, tot astepta sa-i vina randul, cu copilul nemancat si era amanata sub diferite pretexte....
Si atunci vin si intreb, ce salariu credeti ca a "rotunjit" spaga mea in ambele cazuri? Va spun eu, unul cu foarte multe zerouri, ale unor oameni fara suflet, care se numesc doctori(si, pe deasupra PEDIATRI)! Si sa nu va ganditi o clipa ca acei asa-zisi medici care iau spaga iau pentru a-si rotunji salariile, iau sa-si schimbe gresia cu marmura si alte minuni din astea...mare rusine!
Sunt foarte rare cazurile in care un medict isi face datoria cu atata pasiune incat sa-ti vina sa-i aduci (din suflet!) un buchet de flori...
Si in toata nebunia asta care se numeste sistem medical in tara asta a nimanui, cel mai rau si cel mai grav mi se pare faptul ca dupa ce ca "ai - n-ai, dai!", nici macar nu se oboseste nimeni sa-ti explice pe indelete ce are pacientul sau in ce va consta interventia chirurgicala...nu, mucles! si daca te intereseaza, n-ai decat sa citesti pe gogu sa vezi cu ce se mananca o anume procedura medicala!!!