Mi s-a oferit SPAGA!
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
basca, citeste asta cu atentie iar daca la sfirsitul lecturii tot vei continua sa faci paralele intre medici si coafeze atunci nici cel de sus impreuna cu bunul simt n-or sa te faca sa vezi dincolo de bisnitareala.(ca asta si este cadoul/spaga pentru doctori-o bisnitareala crasa)
quote:
Originally posted by clauditzadennis
2. Spital de copiii, noi cu trimitere de la medicul de familie la ORL-ist. Sotului meu i s-a spus textual: "1,5 milioane chirurgul(adica exact duduia de ne vedea), 1 milion anestezistul, 500 asistenta care vine si ia copilul si-l aduce in sala"...pentru o operatie de polipi. Inutil sa spun ca am venit la 7, l-a operat la 8 si la ora 13 cand am plecat noi acasa o mamica de bebel care nu avusese bani sa dea (m-a intrebat pe mine cat am dat si cand i-am spus a inceput sa planga...) si care venise acolo inaintea noastra, tot astepta sa-i vina randul, cu copilul nemancat si era amanata sub diferite pretexte....
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
speed spune:
quote:
Originally posted by papadiequote:
Originally posted by basca
cu crezul spus cu lacrimi pe obraz seara la culcare precum si alte rugaciuni adaptate necazului personal (mai nou vad ca exista o oferta teribila pe piata de rugaciuni, cu dedicatie....si ultrapersonalizate)
Da se fac rugaciuni pt. un copil cu gatul rupt si pentru altul cu inima bolnava. e funny?
nu,nu e funny,dar e dovada de 'telectualitate suprema in viziunea unora ce n-au nici in clin nici in mineca nici cu rugaciunile da nici cu intelectualitatea adevarata...
![](images/user_man.png)
basca spune:
speed,
in primele doua rinduri ale primei mele interventii de la topicul asta spuneam clar ca medicii care conditioneaza actul medical nu au ce cauta in sistemul sanitar de stat, uite daca vrei, nuantez putin.....medicii care pretind mita ar trebui sa-si piarda dreptul de libera practica, mai clar de atita nu ma pricep s-o spun.
pe undeva cred ca si xio spunea la fel..parca, nu?
daca vreti sa contribuiti la insanatosirea sistemului medical din romania (desi te vad in irlanda), refuzati mita...va urma o perioada confuza dar in final toata lumea va avea de cistigat....atit pacientii, care numai de alt stress aditional nu au nevoie cind se prezinta la medici, cit si doctorii sau macar cei dintre ei care percep ciubucul ca pe o forma de umilinta.
'telectuali?..ce e aia?..stii tu unu?
speed spune:
quote:
Originally posted by basca
speed,
in primele doua rinduri ale primei mele interventii de la topicul asta spuneam clar ca medicii care conditioneaza actul medical nu au ce cauta in sistemul sanitar de stat, uite daca vrei, nuantez putin.....medicii care pretind mita ar trebui sa-si piarda dreptul de libera practica, mai clar de atita nu ma pricep s-o spun.
pe undeva cred ca si xio spunea la fel..parca, nu?
daca vreti sa contribuiti la insanatosirea sistemului medical din romania (desi te vad in irlanda), refuzati mita...va urma o perioada confuza dar in final toata lumea va avea de cistigat....atit pacientii, care numai de alt stress aditional nu au nevoie cind se prezinta la medici, cit si doctorii sau macar cei dintre ei care percep ciubucul ca pe o forma de umilinta.
'telectuali?..ce e aia?..stii tu unu?
basca,primele rinduri (cit si ultimele ) ale primei tale interventii au fost de mult bun simt.mijlocul insa m-a derutat complet.
ca tot m-ai intrebat ce-i aia 'telectual: un 'telectual e ala care ,prin spirit de fratie cu medicii 'telectuali,gaseste ca e acceptabil si chiar de dorit ca bolnavul amarit sa dea cadouri pentru bunastarea si vacantele medicilor (care stiau de la bun inceput ca salariul e de rahat)
un intelectual (si nu neaparat un intelectual,doar un om cu bun simt) realizeaza ca cei ce ofera sau accepta asemenea cadouri stau la baza putreziciunii sistemului.
am mai spus,e regretabil,e jenant,e inadmisibil ca un medic sa aiba 6 milioane salariu.dar e si mai jenant,mai regretabil si mai inadmisibil ca acelasi medic sa-si faca vacantele pe seama suferintei oamenilor.
daca tot ai remarcat ca scriu din irlanda,am remarcat si eu ca scrii din USA.eu din irlanda imi doresc ca sistemul medical romanesc si drepturile bolnavilor sa fie cel putin la nivel european.tu ce-ti doresti? sa ramina in stadiul asta haotic si putred? de ce ??
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
quote:
Originally posted by ligia13
Marox, nu stiu, nu am citit cu atentie sau nu ne-ai zis : persoana era fratuzoaica get beget?
Si apropo Marox: ai luat banii?
(nu le zic shpaga, nu le zic cadou)As fi preferat in locul tau sa primesc flori, sau ciocolata, sau o jucarie pt copil ... dar cred ca ea i-a dat totusi cu intentia de cadou!
Eusi Raducu
(22.04.2005)
Ligia,
![](floare.gif)
Dama, in Belgia chiar nu se "lasa ceva" la restaurant, coafor? Adica n-ai auzit/vazut pe nimeni sau voi personal n-o faceti? Te intreb pt ca aici am prieteni care o fac si altii care n-o fac. Eu una las aproape sistematic un bacsis, de fapt nu iau restul atunci cind e sub 2 euro.
Iar doctorului cu care l-am nascut pe Alex as fi vrut sa-i fac un cadou. M-a oprit jena, in primul rind, si in al doilea rind modalitatea practica. Ce as fi putut sa-i ofer fara sa fiu ridicola? Si cum sa-i ofer cind pe doctorul ala l-am vazut doar in sala de operatie? (nu el mi-a urmarit sarcina)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
dama spune:
quote:
Originally posted by Marox
[quote]Originally posted by ligia13
Dama, in Belgia chiar nu se "lasa ceva" la restaurant, coafor? Adica n-ai auzit/vazut pe nimeni sau voi personal n-o faceti? Te intreb pt ca aici am prieteni care o fac si altii care n-o fac. Eu una las aproape sistematic un bacsis, de fapt nu iau restul atunci cind e sub 2 euro.
Iar doctorului cu care l-am nascut pe Alex as fi vrut sa-i fac un cadou. M-a oprit jena, in primul rind, si in al doilea rind modalitatea practica. Ce as fi putut sa-i ofer fara sa fiu ridicola? Si cum sa-i ofer cind pe doctorul ala l-am vazut doar in sala de operatie? (nu el mi-a urmarit sarcina)
Marox, eu vorbeam de Franta, unde am stat si eu fro' 5 ani, ca nu am lasat/dat si nici nu am cunoscut din cei care sa lase ceva bacsis la chelner, coafor...si vorbesc de francezi, ca romanii pe care ii cunosteam pe acolo erau bieti studenti, deci nici atat. In Belgia am venit de scurta vreme si inca nu stiu cum procedeaza belgienii, dar oricum nu am de gand sa-mi schimb obiceiul (de a nu da bacsis/spaga) pt ca mi se pare jenant atat pt cel ce ia (sau asteapta), dar mai ales pt cel ce da (de aceea si prefer plata cu card). Spunea cineva aici ca in Franta pe langa nota de plata la restaurant, chelnerul i-a cerut bacsis...mie una nu mi s-a intamplat si am frecventat ceva restaurante (nu gen fast-food), dar cine stie, poate or fi...
Si eu am nascut in Fr cu alt doctor decat cel care m-a urmarit si atat el cat si asistentele/moasele au fost mai mult decat atenti si magulitoricu mine, de ma simteam ca nu stiu ce somitate acolo...dar nu m-am gandit si nici nu cred ca asteptau sa fiu "atenta" cu ceva (asigurarea a platit tratamentul medical, doar confortul camerei l-am platit eu).
O singura data pot spune ca as fi vrut sa dau un "cadou" (dupa)...secretarei de la facultate care a fost foarte draguta si m-a ajutat mai mult decat ii cerea ei postul sa concep dosarul de inscriere...sincera sa fiu si acum imi pare rau ca nu am indraznit sa-i duc macar niste bombonele si motivul e ca se vede pe ei ca te ajuta de placere (asa le e felul/educatia) si nu pt ca asteapta ceva.
![](gravida.gif)
![](avion.gif)
![](images/user_woman.png)
ManyHope spune:
quote:
Originally posted by Marox
... Si nu, bineinteles ca n-am luat banii, cum sa fi putut?!! Eu nu asteptam nimic-nimicuta, doar am ajutat o colega...cum sa ma astept la un cadou?!! In schimb sper ca atunci cind voi avea nevoie de ceva (profesional, inteleg) o sa ma ajute.
![](cheers.gif)
Va sa zica nu ai luat (si n-ai lua) cadou ori "shpaga" contra unui serviciu, insa "serviciu contra serviciu" ar fi "bien-primit". Da ?
Iti dai seama ca unele persoane mai carcotase
![](cuplucasatorit.gif)
![](indecis.gif)
Dar daca contra-serviciul nu va echivala
![](huta.gif)
![](batutincap.gif)
Dupa mine esenta tot aceiasi este, doar procedura diferind: se comunica o recunostinta intre 2 persoane, pe alt traseu decat cel consacrat al monedei.
Nu are ce sa fie rau in asa ceva, daca nu e un abuz, indiferent de modalitate.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/columbiana/columbiana.jpg)
columbiana spune:
eu las spaga intotdeauna la coafor sau resto pentru ca aici spaga e impozitata pentru anumite categorii profesionale! se stie ca se da spaga la taxi, chelner etc (asa cum se stie in Romania de domnii doctori si doamnele doctoredrept pentru care statul considera, cum e si normal- sa-i impoziteze. de obicei las c/val taxelor sau 10%
http://www.floriinro.ro/
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Marox/Marox.jpg)
Marox spune:
ManyHope, da, sigur, se poate pune problema si asa, ca ceea ce o sa-i cer eu, in cazul in care am s-o fac, o sa fie mai important. Depinde din ce unghi privesti. Mie nu mi s-a parut "big deal" ca am i-am explicat niste lucruri pe care eu le-am invatat intr-un training pe care ea nu a apucat inca sa-l faca. Poate ca atunci cind la rindul meu o sa-i cer o informatie, importanta pt mine, ei o sa i se para nimica toata. Sau poate ca nu.
Dama, nici mie nu mi s-a intimplat in Franta sa-mi adauge bacsisul pe nota de plata.