problema cu anticoncep
la aproximativ jumatate de ora dupa ce am luat pastila am vomitat.Nu foarte mult, dar s-a intamplat.
Ultimul contact sexual l-am avut sambata(exact atunci mi se terminase ciclul).Ce sa fac?Credeti ca exista vreo problema?
mersi mult pt orice mi-ati raspunde
Raspunsuri
XIO spune:
Nu ai spus cand ai oluat pastila.
Scrie pe prospectul ala ca daca la 4 ore dupa administrare vomiti sau ai diaree trebuie sa folosesti o metoda suplimentara de protectie
http://pg.photos.yahoo.com/ph/gia_devil/my_photos
Alynutza spune:
Daca ai vomitat dupa jumatate de ora de la ingestie, e clar ca trebuie 7 zile de protectie suplimentara (prezervativ). De sambata pana marti sunt 3 zile, in principiu n-ar trebui sa fie probleme din cauza asta.
NicoletaB spune:
mie cand mi s-a intamplat sa vomit la scurt timp dupa ce am luat pastila, am mai luat inca o data pastila corespunzatoare zilei respective dintr-o folie noua
maricar spune:
Stai linistita, nu se-ntampla nimic! Daca ai vomitat pastila, inseamna ca inca n-a avut timp sa se asimileze, asa ca va trebui sa mai iei una.
mariavlad
kitzy spune:
Poate ai luat pastila care nu e compatibila cu corpul tau. Ai fost la medic sa ti le prescrie?
Eu cand am luat prima data am fost la medic, mi-a prescris Marvelon dar m-am simtit foarte rau dupa ele si mi le-a schimbat cu altceva si dupa-aia n-am mai avut probleme.
RAMONELLA spune:
quote:
Originally posted by Alynutza
Daca ai vomitat dupa jumatate de ora de la ingestie, e clar ca trebuie 7 zile de protectie suplimentara (prezervativ). De sambata pana marti sunt 3 zile, in principiu n-ar trebui sa fie probleme din cauza asta.Truly great friends are hard to find, difficult to leave, and impossible to forget.Recently become Mrs. Perfect
Spermatozoizii traiesc pana la 5 zile,asa ca nu e protejata.Dar avand in vedere ca sambata i s-a terminat ciclul,slabe sanse sa ajunga asa de repede la ovulatie,dar nu e imposibil.
Ceea ce e de facut,e protectia suplimentara 7 zile,la fel cum scrie pe prospect.
poze
www.babysfirstsite.org/newtickers/ticker/96929.birthdue.png" target="_blank">
bebelina
Ramonel
20+
Beatrice Alessia
lyvya spune:
nu mai pot sa iau alta pastila pentru ca nu stiu sigur dc am vomitat si pastila
nu este de la pastila,am eu pb cu stomacul,trebuie sa merg la doctor,vomit cam des
pastila o luasem la 21 si pe la 21.30 am vomitat..acu sper sa fie ok de sambata pana ieri..oricum nu prea mai am ce face
doar 7 zile trebuie sa folosesc protectie suplimentara? nu pana se termina folia?
p.s iau dinae 35
Alynutza spune:
Eu asa stiu, ca 7 zile de protectie suplimentara sunt necesare. Daca nu esti sigura, mai bine protejeaza-te pana la sfarsitul foliei, cum crezi tu ca e mai bine pentru linistea ta. Eu am mai patit una alta cu pilulele (tratament cu antibiotice, o data am uitat s-o iau) am respectat regula de 7 zile protectie suplimentara si a fost ok. Cat despre faptul ca la jumatate de ora ai vomitat, aproape sigur s-a dus si pilula. Nu cred ca se absoarbe asa de repede, in 'indicatiile' pe care le-am primit eu de la planning spune ca daca vomiti sau ai diaree in 4 ore de la ingerare trebuie sa folosesti protectie suplimentara.