*** Mamici de mai-iunie 2007 *** (70)

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns byu spune:

da ibelciuc ma simt bine, am trecut prin mult stres dar acum sunt bine SLAVA DOMNULUI

Byucu CASIAN ANDREI

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corap spune:

mai, io-s mai lenesa de fel si mai neindemanatica si nu mi-am facut wrap. mi-am luat in schimb un fel de wrap facut de-a gata de aici (sper ca nu se considera reclama) www.newnativeinc.com si e suuuuper. numai ca marimile sunt americanesti si io mi-am comandat XL fara sa-mi dau seama - asa ca acu' tre sa-l scurtez, de-aia nu pun poze cu el. mie imi vine M (si eu am inca 95 de kg )(ca si-a luat sor-mea si l-am probat) .
taxele de transport sunt cam maricele, da' io zic c-a meritat, mai ales ca s-au distribuit la 2 :). coletul cam in 5 zile lucratoare. n-am platit vama ca nu stia tanti aia de la vama ce-s si unde sa le incadreze in cod

KAY, suntem alaturi de tine si ii tinem pumnii SOSONICAI

c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Institutul ala este pe bd. lacul tei langa fac. de constructii, foarte departe de parcul tineretului.
Si eu zic ca ideea de a da cat mai multe acatiste e foarte buna. Fetele care mai vorbiti cu Kay, intrebati care e numele de botez al ei, al sotului si daca au apucat s-o boteze si pe Sonia. Si daca am putea cat mai multe sa mergem la biserica sa dam cate un acatist, il compunem aici si dam toate acelasi text, ca eu una nu prea stiu cum sa-l formulez si poate mai sunt si alte persoane ca mine, si mergem si-l dam. Cred ca ar fi extraordinar.

Adinell, ma bucur ca ai reusit cu alaptatul! Asa e un pic mai greu la inceput dar pana la urma uite ca razbim incet incet.

Timur, scaderea in greutate e normala. Georgia a scazut 210 g de la nastere pana am iesit din spital. Sfatul meu sincer e sa nu faci proba laptelui. In primul rand ca pentru o lauza este un mare efort: ca sa fie concludenta proba laptelui se face pe parcursul a 24 de ore. Deci timp de o zi la fiecare masa inainte si dupa cantaresti bb-le. Si abia la final te pui pe calculat. Altfel risti sa-ti iasa cine stie ce rezultat si sa ai impresia ca copilul nu mananca mai deloc.
Daca vrei intr-adevar sa vezi cat mananca mulge-te si incearca sa-i dai o masa cu biberonul. Dupa mine e singurul mod in care poti aprecia cel mai obiectiv cantitatea mancata. Darrr daca copilul e vomitacios ca fi-mea se duce pe apa sambetei toata matematica din biberon

Andreea, mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucami spune:

Am revenit!

Asta e primul meu mesaj ca mamica !!

Voiam sa va multumesc tuturor pt incurajari , urari, pt faptul ca mi-ati fost alaturi mereu pe parcursul celor 40 sapt de odisee. Sper ca si de acum in colo, sa ramanem in aceiasi "formula" la scutecele.

Astazi incercam sa spicuiesc cate ceva de prin mesaje, si daca pana acum citeam in mare mesajele despre laptic, kk, pampersi, acum mi-am dat seama ca tipul asta de mesaje ma intereseaza cel mai mult. E ca si in cazul stereogramelor: cand am inceput sa ma uit la ele mi se pareau o pierdere de timp pt ca nu le intelegeam, nu stiam cum sa le privesc. Apoi intr-una din zile m-am uitat intr-o doara la una si .. s-a dezvaluit. Idem si in cazul mesajelor despre bebelusi: abia azi mi-am dat seama ce interesant poate fi sa vb despre felul cum sughitza bebe, sau despre cantitatea de laptic pe care o bea, sau sa pui o poza si toata lumea sa-ti admire puiul.

Noi am venit ieri acasa, m-am externat la cerere pt ca ma terminasera psihic cu programul lor. Din prea multa atentie, si cocolosire deja ma simteam obosita la maxim. De la ora 6 incepeau : verificat temperatura, tensiunea mea si a copilului, apoi program de consiliere pt alaptat ( statea una din asistente langa tine si te invata pas cu pas cum sa faci, cum sa-l asezi pe bebe la san, iti facea masaj al sanilor daca aveai nevoie etc), la 8 se aducea micul dejun, la 9-9:15 aparea dr in vizite, la 10 era program de baita pt bebelusi si ne chemau sa invatam si noi, proaspetele mamici, la 12 pranzul , apoi te chemau la control pe masa ginecologica . Cand ziceam ca m-am linistit si eu : hop ca apareau vizitatorii , suna telefonul , veneau sa faca ordine prin camera, sa curete dusul si toaleta si sa ridice gunoiul( asta de 2x zi!!!) Nu mai puteam de oboseala, Maria era si ea super agitata, eu nu mai zic in ce hal ajunsesem. Sotul meu a stat aproape non stop cu mine si seara am dormit impreuna ( luasem "special room" care avea si canapea extensibila si se putea dormi super bine ). La un moment dat chiar faceam misto amandoi si ziceam ca daca i-ar masa si lui sanii si i-ar da si 3 mese pe zi, ar putea spune ca s-a internat si el.

Despre nastere nu vreau sa-mi amintesc caci a fost cosmarul vietii mele. Desi ziceam ca vreau 2 copii ( ba chiar cochetam cu ideea sa il facem si pe al 3-lea) acum sunt super hotarata sa raman doar mamica de Maria. A fost un mare mare soc pt mine. Cred ca din cauza asta am momente de blank in memorie ( daca m-ar pune cineva sa-i povestesc cap-coada travaliul si nasterea, credeti-ma ca nu as putea sa o fac. Sunt "bucati" pe care nu mi le mai amintesc!) Pe scurt: pe la 3 noaptea am terminat de butonat la calculator, de trimis mesaje ( inca vesele) prietenilor, am postat si pe forum si pt ca incepusem sa ma simt din ce in ce mai ciudatel si sa ma doara burta si spatele am plecat sa fac un dus. Dupa dus mi-am trezit sotul si am plecat spre clinica ( care spre marele meu noroc e peste drum). La 4 fara 15 min ma internasem si aveam dureri din ce in ce mai mari. Asistenta de garda ma verifica si-mi zice ca am dilatatie 2. ( acum fac o paranteza si spun: am avut cel mai mare ghinion sa fie dobitoaca aia de asistenta. O cretina cu care ajunsesem sa ma contrazic in privinta durerilor MELE. Eu ii ziceam ca ma doare ingrozitor si simt copilul si ea imi zicea ca nu e adevarat!!! Culmea tupeului!!!). Plus ca aveam contractii si dureri de ma cocosam si ea imi facea turul camerei : " de aici fixati patul!" " de aici chemati asistenta in caz de urgenta!" " aici aveti programul pt zilele de spitalizare!"

Intr-un final ma duce intr-un LDR si ma lasa singura , pe semintuneric acolo!!! Pe la 5 incepusem sa simt ca nu mai pot de durere, ii zic sa imi cheme doctorul. Ea o tine sus si tare pe-a ei: pana la dilatatie 4 nu vine dr!! La 5 jumate dupa ce ies disperata din camera si ii zic aproape moarta ca nu mai pot de durere, sa-mi cheme dr , cica: "facem un control, va pun la aparat sa monitorizam fatul si apoi chem pe dl dr!". Incepusem sa plang de disperare. Ma verifica dobitoaca si ii cade fatza cand vede cat de dilatata sunt. O cheama pe o alta asistenta si-i zice: "cheama-l pe dl dr. In ritmul asta s-ar putea sa nu-i mai faca epidurala!".

Am inceput sa plang de disperare si de frica. Ma pregatisem sufleteste pt epidurala, ba chiar si pt cezariana, dar nu m-am gandit nici o secunda ca exista sansa sa nasc natural!

La 6 dimineata a aparut doctorul, foarte jovial. Eu simteam ca ma rup in doua de durere, nu mai aveam nici aer, imi bagasera nu-s ce perfuzii in mana stanga si nu puteam sa ma mai plimb sau sa ma cocosez cum vreau eu prin pat. Incepe dr sa-mi monteze epidurala si tot insista sa stau nemiscata. Incercam sa fac cum zice, sa-l anunt cand aparea cate o contractie de-aia urata, dar la un moment dat nu ma mai puteam controla. Imbecila aia de asistenta mai ca nu zicea ca o banda stricata, plina de repros: " nu impinge? de ce impingi? Respira: fu!fu!fu!" Mama ce FU! imi venea sa-i dau eu , mai ales cand venea si mai si punea mana pe mine ca sa ma maseze !! La un moment dat venisera inca 3 asistente si incercau sa ma imobilizeze ca sa imi puna odata cateterul ala ( acum imi dau seama ca aveam dilatatie 9 cand ma chinuiau in halul ala).

Intr-un final la 6:30 mi-au montat epidurala , si am putut sa ma asez si eu intr-o pozitie normala si sa imping. Am auzit-o pe asistenta cum spune disperata: "dl dr se vede capul copilului" si am crezut ca ma rup in doua de durere. Dupa cateva "push-uri" , la 6:47 s-a nascut minunea mea frumoasa cu 2656g , 50 cm si apgar 9/10. Am simtit absolut TOT, epidurala nu a apucat sa-si faca efectul. Tin minte ca la un moment dat mi-a spus dr ceva de genul: "Raruca-san incerci sa nasti fara sa te tai? Daca te tai nasti imediat." Si tin minte ca imi facea masaj perineal , dar din disperare atunci eram in stare sa-i zic: "dom`le ia ferastraul si taie ce vrei, numai sa terminam odata!".

La ce m-a ajutat epidurala: nu am simtit cand a iesit placenta. Si urmatoarele 2-3h cat am stat in LDR nu am putut sa-mi misc picioarele, caci la un moment dat incercam sa-mi vad papusa si nu ma puteam intoarce de pe partea stanga pe cea dreapta.

Doctorul a fost super OK, celelalte asistente foarte profesioniste, doar cea care m-a avut in supravegere a fost sub orice critica. Cred ca am avut multe pacate la viata mea d m-am nimerit taman pe mana dobitoacei alea. Ca sa nu mai zic ca la urma, cand sa-mi scoata cateterul si acul de la perfuzie a facut-o de tot rahatul: a smuls leocoplastul de pe spate, cu care era prins tubul, de am zis ca ma epileaza de-un rand de piele si a tras acul de la perfuzie de ziceai ca-i la cures de morcovi. Si acum am o vanataie cat o portocala la mana respectiva, si ma speriasem ca naiba caci atunci imi tasnea sangele din mana ca din fantana arteziana.

Acum ma simt super bine, Maria e o dulceata de copil, cuminte, mancacios si frumos. Ma uit cu sotul meu la ea si ne minuam amandoi de ce am putut fi in stare sa facem.

Trimit mesajul asta si poate revin sa va mai intreb cate ceva( ca am o lista deja!).

Raluca si Maria Bucuria

POZE BEBE
Film eco 4D

Hai noroc si sanatate- ca-i mai buna decat toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carrie spune:

Raluca ne bucuram ca ati scapat cu bine, desi a fost greu e f pitoreasca povestea ta:)
si eu cred ca o sa mai vrei un bb, numa sa treaca vreo doi ani.iti spun eu ca stiu ce spun!
sa va traiasca minunea

fetelor, is varza.colici caldura sau ce o fi, Carina de azi dimineata a motzait cate 10 minute si in rest scandal.si e ora 16.ati patit din astea?ca eu nu!
din fericire ora mesei a fost clara si a mancat f bine!dar e cumplit de agitata!

Cristiana, gagalicea Theodora Alexia ( 30 mai 2003)si galuscutza Carina Sofia(10 mai 2007)

comorile noastre iubite
Thea Alexia
noi si Roma 2006
www.desprecopii.com/info.asp?id=531" target="_blank">nasterea papusii Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariac75 spune:

Florina, voi naste (inca mai sper )cu dr. Peteu si sper ca tot saptamana viitoare (nici nu vreau sa ma gandesc ce calduri va trebui sa suportam in spital).

Raluca, sa-ti traisca Maria Bucuria, sa fie sanatosa si mancacioasa, iar tie refacere rapida.

Maria 40+ Theodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Madi spune:

Androix, asa cum spuneam mai sus, eu am dat deja un acatist pentru Sonia si am scris asa: Madalina se roaga pentru micuta Sonia pentru reusita operatiei la inima.

Madi si Ana Teodora (27 aprilie 2007)

Ana Teodora

"Daca ti se pare ca esti prea mic ca sa ai un impact, incearca sa mergi la culcare cu un tantar.”

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

petit_ange felicitari pentru bebelina.

carrie vezi sa nu ii fie cald sau sete. Mie dr mi-a spus sa ii dau putina apa cu biberonul daca vad ca se tot trezeste. Scoate-o si afara.

mi-a raspuns sora mea la mesaj cu urmatorul raspuns (am intrebat-o de sindromul soniei, sora mea lucreaza la un institut de cercetare in america): "din pacate, se pare ca fetita are cea mai complicata forma a malformatiei, in care singele nu circula dintr-o parte in cealalta a inimii si nu ajunge la plamini. singura solutie este reconstructia completa a inimii si sistemului circulator (Blalock-Taussig procedure), dar cu sanse mici de supravietuire."

http://en.wikipedia.org/wiki/Tetralogy_of_Fallot

Nu stiu ce sa mai zic. Sper ca sotul lui kay sa nu citeasca aici.
pentru sonia si kay.

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ELTEKA spune:

Ramona7, Michigan, Petit_ange - felicitari, mamicilor!

Timur, bine ati venit acasa, parca nici n-ai fost plecata !

Lavini, bine ai venit acasa, frumoase pozici

Addinel, erau multe poze, dar sa stii ca am avut rabdare sa la vad pe toate ! Ma bucur ca merge mai bine cu alaptatul, sper ca a fost util ce ti-am scris - si eu am avut mare ajutor de la Pepsi.

Ralucami, bine ati venit acasa! Bine ca a trecut a mers asa rapid la tine! Eu n-o sa uit niciodata ce inseamna sa impingi 5 ore. La 22h30 - cu aceleasi dureri ca tine, simteam ca imi pierd mintile, am urlat de s-a sperit tot etajul, a venit doctorita mea direct de sub dus de acasa!

Hai ca m-am indoit de ras cu scosul de cablaraie , cam asa a fost si la mine, ca era o asistenta suparata ca nu vreau sa ma dau jos din pat (eu i-am zis sa ma lase in pac, ca stiu eu cand sint in stare). Ca sa nu zic ca atunci cand mi-au pus sonda aia permanenta, s-a chinuit o asistenta-n-a mers, a mai incercat una (in alt loc, sigur) - n-a mers. Ma durea sa mor (cred ca dupa 2 saptamani mi-au trecut vanataile) asa ca le-am zis: chemati-o pe doctorita sa puna nenorocita asta de sonda, ca eu nu mai suport - asa ca mi-a pus-o imediat doctorita, era una tanara si ii tremurau mainile de emotie

(blegele alea de asistente aveau vreo 4 leucoplasturi pe mana, cica asa fac practica sa puna sonda, una pe cealalta...)

Pune si tu pozici cu Maria, ca nu mai am rabdare. In rest sper ca totul e ok!

Liviana, frumos wrap! Ce parere ai tu despre spatele lu' bebel in el? Cam asa e si bouncer-ul, e din material si se curbeaza supa spate, insa eu cu dilema asta nu mai imi pun copilul in bouncer...

Andrada - mey ce frumusete e Antonio asta! faceti cumva si tundeti-va sa ne trimiteti si noua de o peruca!

Eimotto, Florina - am luat Sebamed si dupa 2 spalari + crema a facut Dolofanel o piele fina de nu-mi vine sa cred!!!! Toata ziua il mangai, e incredibil!

Sa stiti ca mie mi-e jena sa fiu asa activa, eu scriam cel mai des , asa ca o las mai moale. Dolofanel e tare de treaba, are rar cate o repriza din aia de facut sanul prastie (Ella - ) dar in general mananca, rade si doarme.

Cine e la rand?

Pepsi, Sobi, Alynta

Kay si Sosonica

Asa creste bebe
Elias, sau DOLOFANEL, Fat Frumos cel Chel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariac75 spune:

multumesc pentru adaugare in lista cu gravidute.

Maria 40+ Theodora

Mergi la inceput