*** Mamici de mai-iunie 2007 *** (70)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

ma gandesc intr-una la kay si la sosonica si mi se rupe sufletul numai imaginandu-mi suferinta lor... fie ca Domnul sa va vada si sa va aline durerea, sa te intareasca pe tine kay si sa o faca bine pe pitica.

ancamari, andrada frumosi foc piticii.

lavinia de bebelul tau nu mai zic nimic, stii deja ca m-am indragostit de ochisorii si parul lui negru negru :). mititica e bine si slava domnului, a inceput sa manance numai de la san. ne-am chinuit ceva, dar am reusit! voi sunteti ok, nu? eu zic sa nu tragi de buricel, lasa-l pe el sa cada singurel. ai mai vb cu flori?

androix si multumesc inca o data pentru ajutor. am reusit cu alaptatul in mare parte si datorita tie.

pentru toate fetele care urmeaza sa nasca. va tinem pumnii. si vin si eu si confirm ca inducerea nu e nimic ingrijorator. pana la urma si mie mi s-a indus; desi mi se rupsese apa nu aveam contractii.

pupici la mamici si burtici

mama lu' maria

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns timur spune:

Buna fetelor! Am ajuns si noi (eu si bb Bogdan Alexandru) acasa luni.
Nastere normala cu anestezie. BB 3600, 51 cm, scor 9.

Am si eu cateva intrebari daca nu deranjez:
Cum imi dau seama daca mananca cat trebuie?
A iesit din spital cu 3.480 si acum are 3.130. E normal???
De cate ori pe zi trebuie sa faca treaba mare? Ieri si azi nu a facut.
Cum aflu cat a supt la o masa?
...si multe altele, dar va iau usor.

Sa-i tinem pumnii lui Kay si sa ne rugam pt ele.

Felicitari fetelor care au mai nascut si le tinem pumnii urmatoarelor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mica0307 spune:

liviana sunt de acord cu ziua si ora. Vb la tel.

Pentru kay si sosonica ei

Mica cu Maya Alexandra (10 mai 2007)

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

quote:
Originally posted by timur
A iesit din spital cu 3.480 si acum are 3.130. E normal???
De cate ori pe zi trebuie sa faca treaba mare? Ieri si azi nu a facut.
Cum aflu cat a supt la o masa?

Timur, eu stiu ca e normal ca bebe sa piarda aprox 10% din greutatea avuta la nastere. In cateva zile, va incepe sa o recupereze.
Daca ai cantar acasa, cantareste bebe inainte sa-i dau sa suga si dupa. Diferenta este exact cantitatea de lapte pe care a papat-o.
Iar despre treaba mare, depinde de copil. Cel mai bine e sa vorbesti cu pediatru.
Succes!

38+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Germina spune:

De multe ori cand vrem sa alaptam puiul ea/el este mult prea infometat... si cu un pui infometat nu te pui. Tipa ca din gura de sarpe, trage prost, nu ai timp de pozitionat. Mai si musca...stiu eu o canibala mica. A scapat sanul urla si nu mai vrea sa continue...

De aceea multi sfatuiesc sa hranim bebeii cand dau semne de foame, nu cand zbiara de foame. E foarte important sa ai un bebe cooperant si dispus sa te astepte putin cand esti mamica incepatoare. Semnele acestea sunt bune la inceput cand un dialog mami-pui e cam la inceput si seamana a monologuri paralele cu frustrari si lacrimi. In plus hranirea la cerere asigura pentru cele mai multe mamici laptic din belsug.

Uitati cateva semne de foame:

isi suceste gurita spre asternut relativ periodic desi e pe jumatate somnolent. Nu se aplica cand abia a mancat.
 isi suceste capul stanga dreapta si ragaie usor
 Isi baga degetele in gura. Mai ales in primele doua luni suptul la bebeii alaptati e legat de foame.
 fara degetele in gura incearca sa suga din aerparca sta sa sarute:):)
 isi inclesteaza degetelele sau strange pumnisorul spre piept sau burtica
 ultima faza: plange
Aceste semne nu-s prea clare asa ca in majoritatea cazurilor va vrea sa suga dar nu neaparat.
Daca sugarul e mai alert semnele de foame le va face cu ochii deschisi, daca e intr-un somn usor cu ochii inchisi... se pot vedea prin pleoapele fragile cum i se agita puternic ochisorii.

Oricum in caz de dubiu, daca au trecut 1h^30-2 de la ultima hranire incercati

1. sa alaptati
2. daca va pare prea adormit/a incercati sa-i schimbati pozitia sau luati-o/l in pat langa si vedeti daca alaturi nu se agita brusc si cauta sanul.

Semne ca vrea sa fie lasat in pace in timp ce-l alaptati sau incercati sa-l alaptati:

desi aproape se uita in directia opusa voua
 isi arcuieste spatele
 va impinge cu manutzele
 Scoate laptic pe langa guritza... nevomitand
 Se inneaca repetat
 Sau plange... alt plans... cel putin dupa o vreme asa iti pare ca distingi plansetele

Si atunci

1. lasati bebe-ul in pace. Daca ii e foame va mai cere
2. e normal ca bebe-ii sa faca pauze de cateva secunde dupa 10-15 minutzele de supt.
3. ca sa preveniti sindromul bebe iritabil..ii puteti vorbi, apropia fata de el

Semne ca bebe e plin ochi cu laptic:

Isi deschide bratele si-si relaxeaza mainile relativ departe de trunchi.
 Isi deschide palmele si relaxeaza degetelele
 isi arcuieste spatele
 va impinge cu manutzele
 Adoarme

Semne ca are doar chef de joaca desi e activ

Intoarce capul spre voi
 va fixeaza fata si ochii, eventual
 Se intinde sa va atinga

Cum va dati seama daca a supt suficient. Pe aici proba cantaritului e considerata aiurea. La bebeii mici si prematuri se face zilnic, dar in nici un caz dupa fiecare masa.
Deci ideea este ca dupa a treia zi de supt bebe primeste laptic suficient daca:

1. se hraneste intre 8 si 12 ori in 24 de ore
2. bebe are 5-8 scutece ude in 24 de ore
3. bebe are 2 la 5 scaune pe zi
4. in medie petrece macar 10-15 minute la un san pe o alaptare.

Sursele: The New Mom's handbook primita in spital in NY,State
Plus web:
http://www.aap.org/advocacy/bf/tensteps.pdf
http://www.lalecheleague.org/FAQ/schedule.html
http://www.danhosp.org/maternity/feedingyourbaby.htm
http://www.arizonalactationcenter.com/babysignals.html
http://www.tdh.state.tx.us/wichd/bf/cueseng.pdf
http://www.gentleparents.com/artcarr2.html

Pentru a te putea baza pe semnele de foame este recomandabil ca bebe-ul in primele trei luni sa nu cunoasca: suzeta si peferabil, nici biberonul. Suzeta il linistete temporar, iar semnele de foame nu apar. Mama se vede brusc in fata unui bebe care moare de foame si e total necooperant.

Informatii luate de pe http://forum.desprecopii.com/forum//topic.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=24479&whichpage=1

Lumi

Mergi la inceput

Si Timur draga, inca ceva: eu cu amandoi am patit odata ajunsa acasa sa urineze un pic rosu. Mi s-a explicat ca e din cauza ca nu primesc destul lichid(deci ca sigur le era foame)si ca din cauza asta rinichii nu functioneaza corect, sunt fortati.
Curaj, mai citeste link-ul de mai sus, ca majoritatea proaspetelor mamici au aceste probleme.
Lasa proba cantaritului deoparte, incearca CEREREA SI OFERTA si micile trucuri de la mamici.
Daca n-ai timp sa citesti, mai da-i lui tati sa iti faca recenzii...

Lumi

Mergi la inceput

Toti copiii scad in greutate in primele zile. E normal. Recupereaza repede. In timpul unei zile nu manaca la fiecare masa aceeasi cantitate de lapte( de san vorbesc). Mai mult noaptea sau mai exact spre dimineata cand e si mama mai odihnita. De-aia e inutil sa masori cat a luat la o masa. E posibil ca la o masa sa suga 30 ml si sa se sature cu atat, iar dupa un somnic, la urmatoarea masa sa nu-i ajunga 50ml.

Lumi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Lumi, ca ne ajuti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angelabv spune:

Buna tututor, sper ca v-ati odihnit ... Noi ne pregatim de culcare, e aproape 9 seara la mine. Am si o intrebare pentru mamicile care alapteza : oare e normal ca uneori bebe sa vrea numai un sin ? Maninca cam 20 de minute si adoarme adinc, nu reusesc s-o trezesc deloc sa-i dau su celalalt...O pun in patut si in 20-30 de minute incepe sa plinga si trebuie sa-i dau al 2-lea sin. Nicole are 3 saptamini dar fiecare masa, fiecare zi e diferita - voi aveti un progran sau e devreme de asa ceva ?

Sper ca miine sa avem vesti mai bune de la Kay, imi pare asa rau ca trece prin toate astea.
Miniuta, nu-mi amintesc daca ti-am raspuns legat de nume :angelabv, da sunt din Brasov - dar sunt plecata de 3 ani jumate...
Numai bine , Angi si Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

lumi, multumim de ajutor.

in ceea ce priveste alaptatul se pare ca am reusit. deja papa numai de la san, am scapat de completare.

am reusit sa descarc si eu poze si sa fac album. pozele sunt aici

pupici la mamici si burtici

mama lu' maria

"Adevaratii prieteni sunt alaturi de tine in momentele frumoase ale vietii, cand ii chemi si in cele rele...cand vin nechemati."

Mergi la inceput