rezultat test papanicolau
Buna fetelor , rezultatul unui test papanicolau clasa III , cat este de grav , a mai avut careva dintre voi si in urma tratamentului a devenit II ? Este cazul s-a intru deja in panica ?Daca s-a mai confruntat cineva cu un asa rezultat , spuneti mi va rog , sunt foarte speriata,mai ales ca vreau si un bebe .Astept raspunsurile voastre , va rog mult
Raspunsuri
bonamea spune:
buna,am trecut si eu prin astfel de emotii,mergi la un medic serios ginecolog si sa faci o colposcopie,ptr.mai multa siguranta,de 6 ani ma tratez pe la diversi doctori,am ajuns la II,dar ce e interesant ca la un laborator in orasul meu iese III si in alte orase iese II.Nu neglija,e tratabil,despre sarcina nu stiu ce sa spun,fii barbata,Zoe!
quote:
Initial creeata de marynik
Buna fetelor , rezultatul unui test papanicolau clasa III , cat este de grav , a mai avut careva dintre voi si in urma tratamentului a devenit II ? Este cazul s-a intru deja in panica ?Daca s-a mai confruntat cineva cu un asa rezultat , spuneti mi va rog , sunt foarte speriata,mai ales ca vreau si un bebe .Astept raspunsurile voastre , va rog mult
iubeste si vei fi iubit,iarta si vei fi iertat,fii fericit
Deborah77 spune:
Trebuie vazut de ce a iesit III si ce fel de III e , ca-s mai multe feluri. O colposcopie neaparat , la un dr bun. Ca sa te linistesc: si eu am patit-o, si eu vroiam bb. DUpa colposcopie mi s-a recomandat sa-mi vad ce copchil, ca n-are ce sa se intample atat de rau in urmatorul an de zile - leziunile erau in stare incipeinta. AM ramas insarcinata, si urmatoarele 2 PAP au iesit II. Uneori, daca treaba nu e avansata, dispar de la sine. Acum ar trebui repetat PAP si la mine,ultimul l-am facut in sept anul trecut
marynik spune:
Fetelor va multumesc pt raspunsuri , DEBORAH , scuza-ma ca te intreb , cum adica ce fel de III este , ca sunt de mai multe feluri?Nu prea ma pricep
Tu ai ramas insarcinata cand aveai un astfel de rezultat si a fost ok?
mobriq spune:
Marynik, cel mai bine nu intra in panica ca nu ajuta. Iti tin pumnii sa se rezolve repede si sa vina si BB.
Am si eu o intrebare legata de testul papanicolau, am intrebat si la clinica virtuala dar se pare ca nu intra multa lume pe acolo. Cat de des e recomandat sa se faca testul? Am aflat (cu stupoare) ca in aceasta tara in care locuiesc acum asigurarile nu-l deconteaza decat o data la 5 ani, dupa varsta de 30. Mai precis la 30,35, etc. Si eu am 31 acum, iar ultimul test l-am facut acum 3 ani.
Monica si Eduard (3 ani)
corina costea spune:
Testul PAP se face normal o dat sau de 2 ori pe an daca nu ai probleme ginecologice si il faci pentru linistea ta. Mai ales dupa 30 de ani acest test trebuie facut macar o dat pe an. Eu am avut probleme ginecologice si in 3 ani l-am facut aproape lunar.Si nu ca mi-ar fi zis ei dar era pentru linistea mea.Acum merg o data la 3-4 luni si sper sa fie bine.
Multa sanatate.....
Alynutza spune:
Monica in mod normal e suficient sa-l faci o data pe an. Pentru linistea ta. Cancerul de col uterin nu da simptome, de aceea nu se poate depista altfel. Plus ca este un tip de cancer care evolueaza incet, de aceea, descoperit in faza incipienta poate fi tratat.
Marynik exista doua sisteme de clasificare pentru Papanicolau, de aceea te intrebau fetele. Clasificarea Papanicolau cuprinde 5 clase (vezi www.esanatate.eu/index.php?option=com_content&task=view&id=37&Itemid=58" target="_blank">detalii) si clasificarea Betsheba, despre care, din pacate, nu am informatii.
Si mie mi-a iesit clasa III la test, era din cauza unei rani pe col, am facut cauterizare (acum 3 ani) si de atunci nu am avut probleme, ultimul test a iesit clasa I. Oricum, fetelor, intrebati-va medicul, e de datoria lui sa va explice rezultatul acestui test. Sanatate.
anky spune:
quote:
Originally posted by mobriq
Marynik, cel mai bine nu intra in panica ca nu ajuta. Iti tin pumnii sa se rezolve repede si sa vina si BB.
Am si eu o intrebare legata de testul papanicolau, am intrebat si la clinica virtuala dar se pare ca nu intra multa lume pe acolo. Cat de des e recomandat sa se faca testul? Am aflat (cu stupoare) ca in aceasta tara in care locuiesc acum asigurarile nu-l deconteaza decat o data la 5 ani, dupa varsta de 30. Mai precis la 30,35, etc. Si eu am 31 acum, iar ultimul test l-am facut acum 3 ani.
Monica si Eduard (3 ani)
Tin sa te contrazic,daca ai o asigurare Comfort Plus Polis asigurarea plateste testul chiar daca il faci anual.Poti sa iti faci si mamografii linistita si astea sint platite de asigurare.
Anca,Bianca 02.02.03 si Cris 12.05.05

"Happyness is the key to your heart"